Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tekne hiz sorunu
Hımmmmm hiç bir şey yapamazsan arkaya motorsuz bir kayık bağla hem hızın düşer hemide gariban kayıkçıda kürek çekmekten kurtulur,beraberce balık tutarsınız ,olurmu olur Seerf
HAŞİM77 yazdı:Yalçın abi motor şanzıman bir böyle olasılık yok en küçük maliyet daha öncede yazdım pervane başka alternatif yok derken oda var şanzıman ama pervane kanat açıları farklı olan en mantıklısı tabiki karar tekne sahibinin.76

ben anlamam,sadece mantık yürüttüm kafama göre haşimcim.bisiklet dişlisi aklıma geldi.o zamanda sürat daha çok artar değilmi.Happybirden akılıma gelmişti işte.Siyirdimbelki faydalı olur dedim.Mahcup
Bul
hiç bir şey olmaz ise, rüzgar çapası denen aparatı kullan tekne arkasından , Gulumse
Bul
Sorunu şu şekilde çözdüm dostlar.

Önclikle tekneye su bastık Smile motorun altına gelecek şekilde su doldurduk. Sonra 20 kg lık çim gübresi kovasını motorun arkasından denize attım.

sonuç tekne istediğim hıza düştü.

Ama buseferde balık yok. Yani yine boş döndüm Hadiordan
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
Hızı düşüremediğim, sonra hız sorununu hallttiğim ama içerisinde hareket etmenin zor olduğu teknem. Çok kahrımı çekti. Çok yolda bıraktı çok balıklar tuttuk bununla. Ama güzel 4 yıl geçirdim.

Üzerindeki Motor 27 Hp Yanmar. tekneye biraz buyuk geldi. Eğer lüfer haricinde bir balık tutacaksam süper bir tekne, gideceğim yere çabucak gidiyorum. Ama lüfer de beni mutlu etmedi. Hem yer darlığı hemde sürat nedeniyle. Sürate çözüm bulduk ama yer darlığına bulamadık. Ben de son karar emekliye ayırma kararı aldım. Şimdilik denizde duruyor. Ama karaya alıp motorunu söküp eski motorunu takmayı planlıyorum. sonrasında eğer kullanan çıkarsa denize indireceğiz. Çıkmazsa kıyıda kalacak.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
Tabiki teknesiz kalmyacağım. Yeni tekneyi aldım bugün liman işlerini başlatıyorum. Bu biraz daha büyük ve biraz daha geniş bir tekne. Hafta sonu ilk lüferleri tuttum. Çok sayıda çünekop tuttum bir kısmını livara bıraktım 3-5 istavritle onları yesin büyüsünler Smile bende onları livardan avlarım sonra Siyirdim

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[/COLOR]
Bul
hayırlı olsun adaş maşallah güzel tekne Seerf
Bul
Nihatçım hayırlısı olsun tekne süperrr AlkisAlkis
Bul
Hayırlı olsun Nihat abi çok güzel bir tekne, kazasız belasız bol avlar yapmak nasip olur inşallah.
Sazanları özledim...
Bul
LeVrEkCi yazdı:hayırlı olsun adaş maşallah güzel tekne Seerf

adaş kaç aydır arıyoruz biliyorsun. Nihayet içime sinen birtane buldum sahibinide ikna edip aldım (satılık değildi Smile ) Hafta sonu ilk balıklarıda tuttum bununla. Livarlı tekne nekadar güzelmiş. 2 lüfer 20 ye yakın çinekop. Çinekopların 4 tanesi hariç geri kalanı denize iade ettim. Ama o 4 taneyi livarda bıraktım 10-15 istavritle birlikte Siyirdim

Salih Reis yazdı:Nihatçım hayırlısı olsun tekne süperrr AlkisAlkis

Reis teşekkür ederim.

rusan yazdı:Hayırlı olsun Nihat abi çok güzel bir tekne, kazasız belasız bol avlar yapmak nasip olur inşallah.

Rusan sağol teşekkür ederim.
[/COLOR]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tekne Alımı mertparlak 17 3,290 04-12-2012, 22:56
Son Yorum: SpinAvcısı
  tekne kaldıraç LeVrEkCi 17 8,373 30-10-2012, 21:46
Son Yorum: LeVrEkCi
  Tekne Nedir? LeVrEkCi 0 2,546 02-05-2007, 10:33
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi