Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bursada bıyıklı avımız
16,08,2012
kullanılan takım: klasik gezer kurşunlu tek kancalı dip
yem: hindi ciğeri,
katılanlar;
1,Yasin
2,şaban
3,Abdullah
4,şeref
5,murat

Merhaba arkadaşlar.
16 ağustos öğle saatinde canım sıkılmış bir vaziyette evimin balkonunda otururken telefonum çaldı, baktım arayan balıkçı arkadaşım Yasin kutlucan, o anda gözlerim parladı, balık var gene dedim içimden,
Alo murat abi nasılsın, iyiyim muhabbetlerinden sonra,
abi dedi akşama bir organizasyon yapayım ne dersin dedi,
ne diyeyim ALLAH derim.Tamam abi döncem ben sana dedi, eğer gidersek akşam 17 gibi olacak, ben zaten tatildeyim bana her şey uyar Yasin.
Saat 15,30 gibi aradı tekrar tamam abi gidiyoruz hazırlan,
Hazırlan da, ben evde değilim şu an, apar topar eve dönüşe geçtim ama toplanma yerine yetişemeyince Yasin geldi evden aldı beni,
İftarı orada yapacaktık , gece 01 gibide dönmeyi düşünmüştük.
Avlağa vardığımızda tahminimizden geç olmuştu,
[Resim: fotoraf0175v.jpg]
[Resim: fotoraf0176p.jpg]

hemen 25gr gezer kurşunlu takımlarımızı
Hindi ciğeriyle süsleyip saldık suya,
[Resim: fotoraf0174m.jpg]
daha bir saat olmamıştı ezan okunmaya başladı,
[Resim: fotoraf0179e.jpg]

[Resim: fotoraf0180n.jpg]

yanımıza suda almamısız, hemen arabanın yanına orucumuzu açmaya gittik.
.yasin arkadaşları arıyor toplanalım oruç açalım diye.
. [Resim: fotoraf0181.jpg]
Domates karpuzla açtık orucumuzu,
[Resim: fotoraf0182e.jpg]
Şeref usta güzel bir bıyıklı almış, Yasin elektironik tartısıyla tarttı 650gr, güzel balık
Bizde henüz tık yok dedik, mola faslını uzatmayalım arkadaşlar balıklarımızı
Tutalım sofrayı öyle kurarız dedikten sonra gene dağıldık dereye.
Hava iyice kararmıştı kamışlara ısıldakları taktık, ayda yok bu gece, gecenin karanlığını sadece hafa lambalarımız biraz olsun aydınlatabildi,
Derken abdullahtan aldık haberi, abi kaçırdığım en büyük balıktı diyor, heyecanlı, heyecanlı
Atıyor diyeceğim ama, gerçekten heyecanlıydı, resmen adranalin patlaması yaşamış.
Çok büyük bir yayın ziyaret etmiş oltasını,
sararken boşluk verince kaçmış bizim koca oğlan (yayın)
zaten kaçan balık büyük olur diyerek kafa bulduk biraz, abdullahta vallahi billahi doğru söylüyorum abi deyip duruyor, biliyoruz doğru söylediğini de fırsatı kaçırmıyoruz bizde.
Bu akşam balık biraz nazlı, derede dolaşmadık yer bırakmadık nerdeyse, hep küçük balıklar
Çıktı karşımıza, bizde küçükleri besledik durduk, bu arada arkadaşlarla telefonlaşıp kritik yapıyoruz, balık haberleri hep onlarda, şabanla şeref usta gene almışlar üç tane,
İyice hırs yaptık, yasinle bende tık yok hala, bir saat sonra yasinde aldı bir tane,
Ben o saate kadar iki takıp kopardım, üçüncüyü hazırlıyorum,
Hem balık yok hem sansım yok, bıyıklıda garip bir balık, duruyor duruyor tam ümidi kesmişken vuruyor oltaya, hah şimdi yapmaya başladı diyoruz bir saat boyunca gene tık yokSmile( tam ümidi kesiyoruz hadi bir tane daha geliyor, bende hala yok 
Vakit geçti saat 12 olmuş toplandık arabanın yanında baktık hasılat 9 bıyıklı
Beş kişiye yeter deyip temizledik balıkları abdullahla beraber,şaban ateşi yaktı
Şeref usta çoban salata, Yasin habire patates soyuyor, balık yağında kızartmak için
Güzel bir sofra oldu, balıklar kızarır kızarmaz patatesleri attık yağın içine, biz balıkları yiyene kadar patateslerde kızardı, kola eşliğinde yedik patateside, şabanda kara demlikte çay demledi deymeyin keyfimize.
Saate baktım 2,30 olmuş nerdeyse sahur gelmiş, iftar yemeği derken,
iftarla sahuru birleştirdik bu gece.
Güzel bir günün ardından( balık pek nazlı olsada muhabbet güzeldi) dönüşe geçtik.
[Resim: fotoraf0183j.jpg]
Soldan sağa: Abdullah,şeref, Yasin, şabanmı? Arabada uyudu bile.
Bu avda şabanla şeref ustamıda tanımış oldum.
Bunun içinde Yasin arkadaşıma çok teşekkür ediyorum,
[Resim: fotoraf0185o.jpg]
Masayıda silmiştik aslında, ama biz kalkar kalkmaz köpekler çıktı masanın üzerine.
(o o)
Bul
artık maceraya dönüştü sizin avlar kardeşim.anlatımla yaşanır bir macera.manzara tabiat harika.kaçan balıklar.bir tek balık yağında kızaran patatesin tadını tasarlayamadım kafamda.güzeldir herhalde.teşekkürler.ekibe hürmetler.76
Bul
Murat abi yine harika bir rapor yazmışsın tebrikler AlkisAlkis
Sizin ekibe imrenmemek elde değil. İstediğiniz büyüklükte balık olmasa da bence harika bir akşam olmuş. Keşke o yayını da karaya alsaydınız. Kısmet işte. Bir daha ki sefer inşallah. Afiyet olsun. Bol balıkları avlarınızın devamını dilerim...Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
Murat tum ekibe tebrikler...Alkis
bir dahakine daha da bol balikli avlara insallah Affet
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
murat kardeşim bursada nerelere gidersiniz böyle güzel balık olan dereler varmı geçen yıl gölcük göletinde dere ağzınde bıyıklı almıştım bu yaz bursada tatlı suya gitmedim ramazandan önce çatalca yalıköy ısranca ormanlarında derelerde ve gölette 15 gün kaldım çok güzeldi raporlarınızın devamını dilerim
Bul
murat ekip güzel harbiden iftarla sahur birleşmiş ama güzel av olmuş elinize emeğinize sağlıkAlkisAffet kaçan koca oğlan bidakine denk gelir işallahAffet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Böyle bir ortamda iftar keyfi hepsine bedel, tebrikler afiyetler olsun.
Bul
murat abi harika bir aksam olmus. oltanı bıyıklılar pek ziyaret etmemiş ama bidahakine inşallah. paylaşım için teşekkürler. rastgeleAlkis
Bul
raporlarını beğeni ile okuyorum bıyıklıya buralarda dargın deriz.avınıda yemesini çok severim yakalandımı felaketdirenç gösterir yem ne kullandınız bilmiyorum ama tavuk ciğeri hele irileri kara sülüğü çok sever.tüm ekibe selamlar daha iyi avların raporlarında buluşmak üzereAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
ekip her an av peşinde olabiliyor bu çok güzel işte.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mesai arkadaşlarımla Avımız yalnız balıkçı 5 1,057 27-10-2013, 12:32
Son Yorum: Cahit Acun
  İzmir urlada kafadan bacaklı avımız :) SpinAvcısı 18 2,855 18-02-2013, 13:22
Son Yorum: xfisher
  Bucalı abilerimle Narlıdere avımız Cihan Deniz 49 5,298 21-10-2012, 01:31
Son Yorum: Cihan Deniz
  Tatlısu avımız,havyarlı sazanlar ve tebliğin 13.madde-ç bendi emrepasa 4 1,364 20-10-2012, 12:58
Son Yorum: emrepasa
  yasin ile bıyıklı balık avımız. muratcoskun 24 3,925 24-09-2012, 00:34
Son Yorum: muratcoskun
  Boğaz Çıkışında Palamut Avımız (13 Eylül Perşembe) denizbilimci 17 3,613 16-09-2012, 22:56
Son Yorum: tahsinmersin
  03.10.2011 Balık Avımız. HAŞİM77 25 3,875 13-10-2011, 22:50
Son Yorum: makineci
  15 mayis 2011 imarette balik avimiz yakamoz.gr 49 7,621 26-05-2011, 00:13
Son Yorum: yakamoz.gr
  Narlı Palamut Avımız doktor 23 3,971 10-12-2010, 11:53
Son Yorum: yycolak
  22.07.2010-Tatlısu Kasna (Kefal) Avımız FuRkAn * 12 3,358 09-08-2010, 09:50
Son Yorum: FuRkAn *

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi