Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu baligi hic avladiniz mi?
Merhabalar
Bu (lanet) balik bende balik zevki falan birakmadi. Antalyada calistigim otele ait iskelede aksamari levrek avlardim. Iskelenin sonunda buyuk bir spot lamba direk olarak suya vuruyor ve kullandigim sahte cok guzel bir sekilde parliyor. At cek yaparken bu kayis gibi balik sahteye atlayip durdu. istemeden tam 8 tane yakaladim. Inanirmisiniz oltami sudan cekerken sicrayip havadaki sahteye atliyordu. Sonunda tabi levrek yerine Kayis baligi(duydugum ismi buymus) ve 1 tanede tral avladim. Arkadaslar tadina bakti fakat lezzetsiz bir eti varmis. Ben yemedim tabi.
Yaklasik 40-60 cm boylarinda, uzun ince kuyruklu, ve sivri disli bir balik.( balik mi bilmiyorum artikSmile

Sizlerede rastgeldimi acaba veya baska ismi varmi?

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
bende bu balığı kayış balığı olarak bliyorum ama ne kadar lezzetlidir veya değildir bilemiyorum.
Bul
Bu güne kadar bizim buralarda görmedim,balon balığı gibi yaşam alanını genişletirse işimiz var bu kayış balığıylaHadiordanbüyükleri yenilebilinir diye okumuştumGulumse
Bornova - izmir
Bul
Sevgili kardeşim , balık bir canlıdır, öncelikle lanet vs olmaz, sen oltanı atıp kandırıyorsun o da geliyor , kısmetine..yemez isen salarsın gider .. bu balık kılkuyruk olabilir eger kuyrugu ince ve sivri ise,, resimde belli değil, bunlardan 2 tür var palaska ve kılkuyruk...

Palaska-Kılkuyruk farkı

Bu türler lesepsiyen olup pasifik kökenlidir .Akdeniz ve egede görünketedirler ülkemiz tezgahlarında ekonomik degeri pek yoktur

Trichiuridae familyasından ..
Bizim sularımızda 2 adet alt türü var.

Lepidopus caudatus ( Palaska balıgı..)
Max boy 2 metre ortalama boy 1 m ,agırlık ise ,8 kg a kadar ulaşır bentik (dip) balıgıdır 600 m lere kadar bulunabilir en çok görüldüğü ortam 100/300 metrelerde dir..
[Resim: 24941246.gif]
[Resim: caudatus.jpg]

Trichiurus lepturus (kılkuyruk balıgı)

Boy 2 m ye kadar olur agırlık 5 kg a kadar çıkar atlantik ve pasifik kökenlidir 600 m derinliğe kadar yaşar genelde 100/300 m arası yaşam alanıdır.
çamurlu ortamları sever genel besin kaynagı bentik(dip) canlılarıdır)

[Resim: hairtail.jpg]
[Resim: lepturus.jpg]

Her iki tür arasında ki belirgin farkları Siyah beyaz çizimlerden görebilirsiniz (FAO speices catalouge)

1-Arka kuyruk farkı
2-sırt yüzgeç farkı
3-göz büyüklüğü
4-yanal çizgi farkı
5-yanal yüzgeç farkı
Bul
Bilgi için teşekkürlerGulumseAlkis
Kaçan balık büyük olur.
Kaçamayan ızgara.GulumseSmile
Bul
Muvaffak bey bilgilendirme için teşekkürler. Palaska bizim sularmzda sıkça görülmekte Bu boylarının ekonomik değerleri yok ve lezzetsizdir. Ancak 1-2 kilo üstünü aşmaya başladığında lezzete ulaşmaya başlıyor.Derisi sıyırılarak parçalayıp çırpılmış yumurtaya batırıp tavada bir güzel yapılr ve afiyetle gider76
Bul
ALTAYLI yazdı:Muvaffak bey bilgilendirme için teşekkürler. Palaska bizim sularmzda sıkça görülmekte Bu boylarının ekonomik değerleri yok ve lezzetsizdir. Ancak 1-2 kilo üstünü aşmaya başladığında lezzete ulaşmaya başlıyor.Derisi sıyırılarak parçalayıp çırpılmış yumurtaya batırıp tavada bir güzel yapılr ve afiyetle gider76
Palaska balığına para verip alırmısın kaptanımGulumse
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Palaska balığına para verip alırmısın kaptanımGulumse
Tabii ki hayır Rolleyesama az iricesini tutarsam boğarım76
Bul
bilgehancım güzel bilgiler gelmiş.sayende bizde öğrendik.teşekkürler.Alkis
Bul
ALTAYLI yazdı:Muvaffak bey bilgilendirme için teşekkürler. Palaska bizim sularmzda sıkça görülmekte Bu boylarının ekonomik değerleri yok ve lezzetsizdir. Ancak 1-2 kilo üstünü aşmaya başladığında lezzete ulaşmaya başlıyor.Derisi sıyırılarak parçalayıp çırpılmış yumurtaya batırıp tavada bir güzel yapılr ve afiyetle gider76

ohhoooooo o kadar uğraşsan bende çok lezzetli olurum be abiiiiii.sen tut çipuranı at mangala bak lezzete.ne işin var palaskayla kayışla.SiyirdimSiyirdimSiyirdim

abiiiiiiii ne zamaaaaaaannnnnn.....SnifsinfSnifsinfSnifsinf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TURNA BALIGI (PIKE) icin yardim..... bill74 11 2,614 22-07-2012, 20:00
Son Yorum: bill74
  Bu balığı tanıyan varmı huhugooo 24 4,040 16-06-2012, 15:41
Son Yorum: juxtance
  Istanbul ve cevresinde tatli su baligi nerede avlanabilirim ? hamsi58 11 2,238 10-04-2012, 15:25
Son Yorum: rusan
  Karşıyaka - Çiğli civarı dere balığı? polat_can 9 1,684 02-03-2012, 17:20
Son Yorum: bucalıfikret
  Baraj Balığı hakkında. uA1905 14 3,086 15-07-2010, 09:44
Son Yorum: BABUÇ
  siraz balığı 5bedirhan 19 3,568 25-02-2010, 00:37
Son Yorum: 5bedirhan
  bu ne balığı thomas1925 35 6,055 21-04-2009, 16:06
Son Yorum: bucalıfikret
  turna balığı haluksezgin 4 1,652 01-04-2008, 11:29
Son Yorum: SerenaY66
  kalkan balığı için yardım balıkçı_ 7 2,244 28-11-2007, 17:44