Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
akdenizli ve egeli balıkcılar
epfiwww[attachment=735]arkadaşlar biz burada (alanyada) genelde bu sıralar mercana gidiyoruz bu gün deniz yine bereketli oldu yanlız şu sıralar benim bir problemim var.bu gün oltaya takılan balığı yukarı cekerken yakalanan balıkla beraber LAMBURGA sürüsü de peşinden geliyor ama ne tutulan balığa nede yeme saldırıyorlar bir kac defa kolyos caparisi saldım güc bela iki tane aldım ama bu beni tatmin etmedi.şimdi benim yardım ve önerilerinizi istediğim konu şu.bu balığı sırtı veya rapala haricinde tekne haraket halinde değilken bu balık gelirse nasıl bir yöntem ile,yemli veya yemsiz nasıl bir takım ile avlanırım. onun icin bilhassa ege ve akdenizde avlanan  bu balığı tanıyan arkadaşlardan öneri ve tavsiyelerini bekliyorum selamlar saygılar rastgele.yukardaki resim www.deepfishing.com adlı siteden alıntıdır
Rauf abi merhabalar,
Ege'de cok karşılaştığımız bu durum, Lambuka cinsinin kıskanç olmasından kaynaklanıyor. Yemli takımlarla uskumru-kolyoza çıktıgımızda kokuyu alıp geliyorlar, yemlendigi icin uskumruyu kıskanıyorlar ve anında balık kesiyor. Bu durumda biz önce mazmuz yapmayı bırakıyoruz sonra kaz tuyu çaparilerimizi çıkarıp yemsiz devam ediyoruz. Bir süre sonra lambukalar dağılıp uskumru geri dönüyor. Eğer lambukalar bölgeden ayrılmıyorsa mazmuzu artırıyoruz çılgınlar gibi yüzmeye başlıyorlar ve akabinde zokalı tek iğne hamsi ile lambukaları avlıyoruz zaten en küçügü 600-700gr geliyor hemen kanını akıtıp derisini soyunca geriye lop et kalıyor. Hadi afiyet olsun
Bul
Rauf abi lambuka balığını avlamak dışında zevk veren bişeyi yok..inşallah trofe lambukaları görürüz senden.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balıkçılar çözüm bekliyor! rauf 17 3,412 12-04-2009, 12:44
Son Yorum: ALTAYLI

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi