Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balığımın beli eğri olmaya başladı..
1 seneye yakın tropikal çeşit balıkalr aldım hepsi iyilerdi bir tanesi 3,4 ay önce birinin beli eğri olmaya başladı.sonra 1,2 haftadır bu durumda neden böyle bir şey olmuş olabilir.aklıma motor hafif yerinden çıkmıştı omu üstüne düştü diye düşündüm ama diğerlerine neden değil...ayrıca o kdar motor ezmez

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
insanlardada durum aynı ahmet olabilir kimbilir.
Bul
Ahmet abi karın erimesi olmuş. genelde her hobicinin başına gelir. kurtarması zordur. motorla falan alakası yok.
yedek akvaryumun ya da karantina akvaryumun varsa bir ihtimal şöyle kurtarabilirsin.Eczaneden flagy al. 50 lıtre suya bır hap olacak sekılde eritip at. suyu akvaryumun suyundan doldur, ısıtıcı ve hava motoru tak. 24 saat sonra %50 su değişimi yap ve taze su ekle. 24 saat sonra tekrar %50 su değişimi. 24 saat sonra tekrar aynı şekilde. bu süre içinde asla yem verme. sonra da balığı tekrar ana akvaryumunu al. ancak boyle kurtulabılır. hastalık oldukca ılerlemıs bır an once yapmakta fayda var. dedıgım uygulamayı sakın dıger balıkların oldugu akvaryumda yapma suyun dengesını bozarsın. taze su mutlaka dınlenmıs olsun. Ins kurtulurAffet
Sazanları özledim...
Bul
şaşırdım... yarın ilk önce alıp deneyeceğim.tşkürler..
Bul
Cok ilginc indallah en kisa zamanda duzelir...
Bul
rusan yazdı:Ahmet abi karın erimesi olmuş. genelde her hobicinin başına gelir. kurtarması zordur. motorla falan alakası yok.
yedek akvaryumun ya da karantina akvaryumun varsa bir ihtimal şöyle kurtarabilirsin.Eczaneden flagy al. 50 lıtre suya bır hap olacak sekılde eritip at. suyu akvaryumun suyundan doldur, ısıtıcı ve hava motoru tak. 24 saat sonra %50 su değişimi yap ve taze su ekle. 24 saat sonra tekrar %50 su değişimi. 24 saat sonra tekrar aynı şekilde. bu süre içinde asla yem verme. sonra da balığı tekrar ana akvaryumunu al. ancak boyle kurtulabılır. hastalık oldukca ılerlemıs bır an once yapmakta fayda var. dedıgım uygulamayı sakın dıger balıkların oldugu akvaryumda yapma suyun dengesını bozarsın. taze su mutlaka dınlenmıs olsun. Ins kurtulurAffet

Rusan teşekkürler...AlkisÇiftlik balklarında sıkışıklıktan meydana gelen eğrilikleri bilirdim ama böylesini ilk kez duydum.76
Bul
Düzelme ihtimali olduğunu sanmıyorum ve sorun bence kalsiyum eksikliği. Flagy bildiğim kadarıyla iç parazitte kullanılıyor ve iç parazitte balığın sadece karnı çöker, bu balığın omurgasında bir sorun var. Balık bir tür canlı doğuransa doğururken omurgası bükülmüş olabilir.
Bul
çok kötü görünüyo hayvancık, arkadaşların yorumlarını okudum çeşitli tahminler var ama işi iyi bilen bir akvaryumcu veya veterinere göstermekte fayda olabilir,
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Bul
mersinsahil33 yazdı:Düzelme ihtimali olduğunu sanmıyorum ve sorun bence kalsiyum eksikliği. Flagy bildiğim kadarıyla iç parazitte kullanılıyor ve iç parazitte balığın sadece karnı çöker, bu balığın omurgasında bir sorun var. Balık bir tür canlı doğuransa doğururken omurgası bükülmüş olabilir.

Canlı doğuranda başıma gelmese de daha önce farklı türlerde bir çok kez başıma geldi. Daha önce herşeyin normal olduğunu belirtmiş. Doğururken omurgası çökse karnı niye erisin ki. Örneğin sarı prensesimde olduğunda da balığım bu hali almıştı.
Sazanları özledim...
Bul
geçmiş olsun ahmetcim.gerçekten kötü bir görüntü.ruşancığımın dediğini denemek lazım.umarım işe yarar.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi