1 seneye yakın tropikal çeşit balıkalr aldım hepsi iyilerdi bir tanesi 3,4 ay önce birinin beli eğri olmaya başladı.sonra 1,2 haftadır bu durumda neden böyle bir şey olmuş olabilir.aklıma motor hafif yerinden çıkmıştı omu üstüne düştü diye düşündüm ama diğerlerine neden değil...ayrıca o kdar motor ezmez
Ahmet abi karın erimesi olmuş. genelde her hobicinin başına gelir. kurtarması zordur. motorla falan alakası yok.
yedek akvaryumun ya da karantina akvaryumun varsa bir ihtimal şöyle kurtarabilirsin.Eczaneden flagy al. 50 lıtre suya bır hap olacak sekılde eritip at. suyu akvaryumun suyundan doldur, ısıtıcı ve hava motoru tak. 24 saat sonra %50 su değişimi yap ve taze su ekle. 24 saat sonra tekrar %50 su değişimi. 24 saat sonra tekrar aynı şekilde. bu süre içinde asla yem verme. sonra da balığı tekrar ana akvaryumunu al. ancak boyle kurtulabılır. hastalık oldukca ılerlemıs bır an once yapmakta fayda var. dedıgım uygulamayı sakın dıger balıkların oldugu akvaryumda yapma suyun dengesını bozarsın. taze su mutlaka dınlenmıs olsun. Ins kurtulur
rusan yazdı:Ahmet abi karın erimesi olmuş. genelde her hobicinin başına gelir. kurtarması zordur. motorla falan alakası yok.
yedek akvaryumun ya da karantina akvaryumun varsa bir ihtimal şöyle kurtarabilirsin.Eczaneden flagy al. 50 lıtre suya bır hap olacak sekılde eritip at. suyu akvaryumun suyundan doldur, ısıtıcı ve hava motoru tak. 24 saat sonra %50 su değişimi yap ve taze su ekle. 24 saat sonra tekrar %50 su değişimi. 24 saat sonra tekrar aynı şekilde. bu süre içinde asla yem verme. sonra da balığı tekrar ana akvaryumunu al. ancak boyle kurtulabılır. hastalık oldukca ılerlemıs bır an once yapmakta fayda var. dedıgım uygulamayı sakın dıger balıkların oldugu akvaryumda yapma suyun dengesını bozarsın. taze su mutlaka dınlenmıs olsun. Ins kurtulur
Rusan teşekkürler...Çiftlik balklarında sıkışıklıktan meydana gelen eğrilikleri bilirdim ama böylesini ilk kez duydum.
Düzelme ihtimali olduğunu sanmıyorum ve sorun bence kalsiyum eksikliği. Flagy bildiğim kadarıyla iç parazitte kullanılıyor ve iç parazitte balığın sadece karnı çöker, bu balığın omurgasında bir sorun var. Balık bir tür canlı doğuransa doğururken omurgası bükülmüş olabilir.
çok kötü görünüyo hayvancık, arkadaşların yorumlarını okudum çeşitli tahminler var ama işi iyi bilen bir akvaryumcu veya veterinere göstermekte fayda olabilir,
mersinsahil33 yazdı:Düzelme ihtimali olduğunu sanmıyorum ve sorun bence kalsiyum eksikliği. Flagy bildiğim kadarıyla iç parazitte kullanılıyor ve iç parazitte balığın sadece karnı çöker, bu balığın omurgasında bir sorun var. Balık bir tür canlı doğuransa doğururken omurgası bükülmüş olabilir.
Canlı doğuranda başıma gelmese de daha önce farklı türlerde bir çok kez başıma geldi. Daha önce herşeyin normal olduğunu belirtmiş. Doğururken omurgası çökse karnı niye erisin ki. Örneğin sarı prensesimde olduğunda da balığım bu hali almıştı.