Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
küresel ısınma
Küresel ısınma yani dünyamızın kaynaklarının bilinçsizce kullanılmasının bir sonucu...

YIL 2070, 50 yaşına henüz bastım ama görüntüm 85 yaşındaki bir insanın ki gibi. Yeterince su içemediğim için böbrek sorunları yaşıyorum. Korkarım ki yaşamak için çok vaktim yok. Ben bu topluluktaki en yaşlı insanım... 5 yaşında bir çocuk olduğum günleri hatırlıyorum. Parklarda pek çok ağaçlar evlerde güzel bahçeler vardı. Ve ben yarım saat boyunca büyük bir zevkle duş alırdım.
O zamanlar herşey çok farklıydı. Bugünlerde ise cildimizi temizlemek için mineral yağlı havluları kullanıyoruz. Eskiden kadınların güzel saçları vardı. Eskiden benim babam arabasını hortumdan akan su ile yıkardı. Şimdi ise benim oğlum suyun bu şekilde ziyan edilebileceğine bir türlü inanamıyor... Şimdi ise başımızı su kullanmadan temiz tutmamız gerektiği için traş etmek zorundayız.... Sokaklarda, posterlerde, radyoda ve televizyonda SUYU DUYARLI KULLAN uyarıları olduğunu hatırlıyorum. Ama hiçkimse bu uyarıları önemsemedi. Suyun sonsuza dek var olacağını sandık...
Şimdi ise Tüm nehirler,göller,barajlar ve yeraltındaki su yatakları ya kurudu yada kirlendi... Sanayi hemen hemen durma noktasına geldi ve işsizlik büyük oranlara ulaştı. Yegane iş alanı deniz suyunun tuzunu çıkarıp kullanabilinir hale getiren fabrikalar. Ve işçiler maaşlarının bir bölümünü içme suyu olarak alıyorlar. Sokaklarda eli silahlı haydutların bir bidon su için insanlara saldırmaları çok yaygınlaştı... Yiyeceklerin 80% i sentetik. Eskiden yetişkin bir insanın günde 8 bardak su içmesi tavsiye edilirdi. Şimdi ise benim sadece yarım bardak su içmeme müsaade ediliyor.
Biz şimdi bir kere giyilip atılan giysileri giymek zorundayız ve bu da çöp miktarını arttırıyor.... Biz şimdi kanalizasyon sistemi susuzluktan çalışmadığı için fosseptik kullanıyoruz... Nüfüsün dış görünümü korkunç:
Susuzluk nedeniyle kırışık sıska ultraviyole ışınları nedeniyle yaralarla dolu vücutlar... Şimdi ozon tabakası kalmadığı için ışınlar çok daha kuvvetli... Cilt kanseri mide bağırsak enfeksiyonları ve idrar sistemi sorunları ölümlerin ana sebepleri... Cildin aşırı kuruması nedeniyle 20 yaşındaki bir genç 40 yaşında gibi görünüyor. Su üretilemiyor ağaç ve sebze olmadğı için oksijen de azaldı ve bu yüzden yeni neslin zeka kapasitesi ciddi bir şekilde zarar görüyor... Bilim adamları araştırdılar. Ancak bu soruna bir çare bulamadılar. Pek çok erkekte sperm oluşum morfolojisi değişti. Bunun sonucunda da bebekler kusurlu, mutasyonla ve fiziksel sakatlıklarla doğuyorlar. Devlet soluduğumuz hava için bize para ödetiyor. Erişkin başına günde 137m küp soluyoruz... Bu parayı ödeyemiyen insanlar güneş enerjisiyle çalışan büyük mekanik akciğerlerle havalandırılan bölgelerden kovuluyorlar. Soluduğumuz hava kaliteli değil ama en azından nefes alabiliyoruz... Ortalama insan ömrü 35 yıl... Hala biraz yeşil alanı olan ,nehirleri akan, bölgeler silahlı askerler tarafından korunuyor... Su altın ve elmastan çok daha değerli bir hazine haline geldi... Yaşadığım yere nadiren yağmur yağdığı için hiç ağaç yok. Bazen yağış beklerken asit yağmurları yağıyor. Mevsimler ciddi bir şekilde 20.yüzyılın çevreye zarar veren sanayisi, atomik deneyler ve çevreye yaydıkları kirlerden etkilendiler. O zamanlar çevreyle ilgilenmemiz konusunda uyarıldık ama, hiçkimse dikkate almadı.
Oğlum benden gençliğimden söz etmemi istediği zaman ona yeşil tarlaların, çiçeklerin güzelliğini, yağmuru, nehirlerde yüzmenin, balık avlamanın, içebildiğimiz kadar su içebilmenin ne büyük bir zevk olduğunu ve insanların ne kadar sağlıklı olduklarını anlatıyorum... İşte o zaman boğazım düğümleniyor.... O bana (babacığım şimdi neden su yok?) diye soruyor... Kendimi suçlu hissetmekten bir türlü kurtaramıyorum, çünkü ben de o yaşadığı çevreyi kirleterek tahrip olmasına sebep olan, tüm uyarılara kulağını tıkayan nesle aitim... Şimdi ise Bizim çocuklarımız bunun bedelini ödüyorlar!... Yeryüzünde, şimdi doğanın tahribatının dönüşüolmayan bir seviyeye ulaşmasından dolayı kısa süre içinde yaşamın mümkün olmayacağına kesinlikle inanıyorum...
Ne kadar çok isterdim geriye dönüp insanoğluna bunları anlatmayı... ... Henüz daha Dünya gezegenimizi kurtarmaya zamanımız varken...
Alıntıdır. alıntını kaynağını veremiyorum çünkü kaynağın yazılı olmadığı bi yerden alıntı yaptım...
saygılar...
Bul
paylaşım için teşekkürler.... durumun vehametine, bilinip de kimsenin kabullenmek istemediği bir pencereden bakılmış... insanlar duyarsız oldukça sokaklara üzerinde "sokakta halı ve araba yıkamak, bahçe sulamak bilmem kaçıncı kanun gereği yasaktır, yasağa uymayanlar bilmem kaç küsur lira para cezasına çarptırılacaktır" yazılı afişlerin işe yarayacağını sanmıyorum... her şeyden önce (islami açıdan bakacak olursak) dinimiz israfı men etmiş, dedelerimiz nehirlerden kullanacakları kadar su almış, tarlasını ona göre ekmiş aç gözlü ve bencil olmamış... zamanımızda ise büyük bir hırsla "daha çok mahsül, daha çok su ve daha çok para" düşüncesi hakim olmuş...
kızım ve tüm çoçuklar için duyarlı olmakla mükellefim...
O zaman geldiğinde (inşallah gelmez) kızım olur da bana sorarsa, kendini bilmez, vicdanı ve insafı olmayan, gözünü para hırsı bürümüş, bencil insanlara lanet edeceğim...
Bul
teşekkürler paylaşım için ....
Bul
Mükemmel bir yazı bırakın başka konularla değişik yorumlar yapmayıda şu konuyu ilk önce kelime kelime okuyun. sakin olaak düşünün ondan sonra lütfen altına bir iki kelimede siz yazın. bu kadar duyarsızmıyız yazıklar olur bize sonra. konunun altındaki mesajlara bak sadece bu kadarmıdır yani. 20 tane lüfer daha çok ilgimizi çeker biliyorum ama. konu hassas banane dıyorsanız diyecek birşeyim yok zaten...
Teşekkürler. Ama bu bilimkurgu senaryosu olacakların en kötüsü düşünülerek yazılmış. İnsanlar bu kadar olacakları önceden hesaplıyabiliyorlarsa, bu olacaklara çözüm üretecek karşı senaristlerde vardır.
Bul
hüseyin, olacaklar değil de olabilecekler, yaşanacak değil de yaşanabilecekler diyelim... geleceği bilmek tabii ki ne kimsenin haddine düşmüş ne de kimseye bahşedilmiş... senaristler yatıyor, uykularındalar... uyandıklarında iş işten geçmiş olacak....
Bul
Marjan yazdı:hüseyin, olacaklar değil de olabilecekler, yaşanacak değil de yaşanabilecekler diyelim... geleceği bilmek tabii ki ne kimsenin haddine düşmüş ne de kimseye bahşedilmiş... senaristler yatıyor, uykularındalar... uyandıklarında iş işten geçmiş olacak....

Biz eğer bunları tartışabiliyorsak bu da bir gelişmedir. Yani insanlarda geçte olsa bilinçlenme olacağını zannediyorum. Dünya kötüye gittikçe insanlarda bir patlama olacak ve bu zannettiğimiz şeylerde düzelme yaşanacak. Durum şimdi ki kadar iyi olmasada bu yazılanlar kadar kötü olmayacak. Bu konuları çok inceledim. Benim fikrim bu.
Bul
gürhan arkadasım teşekkür ediyorum paylaşımın için,bundan sonra daha dikkatli olacağım,ama bir tek benim veya bir tek başkasının duyarlı olması değil,toplumun,toplumların daha duyarlı olması gerekiyor.bu yazının bize ait bir hikaye olmasını istemiyorsak bunu yapmalıyız
Bul
Gürhan teşekkürler senaryo iyi hazırlanmış tam bir uyarı. Daha önceleri çok söylediğim ve her zaman söylüyeceğim gibi şimdide diyorum ki ''bu günün sorunları dünün çözümleridir''Bu nedenle bu senaryoyu herkes okuyup ucundanda olsa bir şeyler yapmalı
Bul
arkadaşlar gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Bize kalan tek şey etrafımızdakilere bu konuyu kavratabilmektir. eğer bunu başarabilmiş olsak topluma kavratabilmiş olsak zaten herşey ne kadar güzel olur...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balıkçılıkta ısınma tehlikesi harslan1978 8 2,363 21-02-2007, 21:38
Son Yorum: turna

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi