Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 Milyon 200 bin ÇÜPRA
Bir tanker Karaburun'un Eğriliman açıklarındaki balık çiftliğine çarptı. Balıkçılar denizden "çiftlik çipurası" topladı

CEM LİMAN (MORDOĞAN)

İzmir'in Karaburun ilçesi Eğriliman açıklarındaki balık çiftliklerine çarpan bir tanker, 1 milyon 200 bin adet balığın denize karışmasına yol açtı. Her biri 200 ile 500 gram ağırlığındaki çipuraların doğal ortama kavuşması en çok balıkçıları sevindirdi. Balıkçılar, ağları bir anda dolunca şaşırdı. Gerçeği anlayınca da, "Yazık olmuş" dedi.

8 KAFESE VURDU
Denizdeki kaza önceki gün Karaburun Azmakburnu mevkiinde Agro Marin'e ait Ege Marin Balık Üretim Tesislerinde meydana geldi. Cook adası bandralı "Seawind" adlı kuru yük gemisi, Ege Marin Balık Üretim tesislerine ait 8 kafesi tamamen parçaladı, büyük bölümüne de ağır hasar verdi. Geminin pervanesine sarılan kafes ağları teknenin pervane sistemine de zarar verdi. Yük gemisi demir atarak büyük bir tehlikeyi önledi.
Kafeslerden dağılan balıklar fırtınanın etkisi ile dünden itibaren Mordoğan kıyılarına ulaştı. Mordoğanlı balıkçılar, ağları bir anda çipuralarla dolunca şaşırdı.

HEPSİ AYNI BOYDA
Balıkçı Hikmet Saka, "Çipura mevsimi ama ağlarımıza ancak bir-iki kilo takılırdı. Bu sabah ağları kaldırdığımda çok şaşırdım. Sonra baktım ki hepsi bir boyda ve aynı cins balık. Çiftlikten kaçtıklarını anladım. Sonra öğrendik ki, geminin pervanesine takılmış. Balık çiftliği adına üzüldüm ama biz de rızkımızı bu denizlerden çıkarıyoruz" dedi.
110 metre uzunluğunda Cooc Adaları bayrağı taşıyan Seawind gemisi 109 nolu Sahil Güvnelik botu tarafından kıyıya yanaştırılıp bağlandı. Çevre kirliliğine neden olmayan ve boş olduğu öğrenilen geminin yol açtığı kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
(YENİ ASIR )

Duymayan İzmirli kalmasın. Haydi rasgele. Seerf
(Çiflik sahibi için kötü olmuş ama yapacak bir şey yok geçmiş olsun.)

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
çiftlik sahibi için üzücü bir durum , ama balıkçılar için de bir o kadar ilginç
Bul
ciftlik sahibi icin uzuzcu bir durum..Snifsinf
ama elden bir sey gelmez..
belki bizim tarafa da bir seyler kacarSiyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
çiftlik sahibi toptan satmış balıkları.. zararı mutlaka öderler. yada sigortalıdır..balıkçıların işine yaradı. en azından denizdeki popilasyon arttı...Siyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
efese yazdı:çiftlik sahibi için üzücü bir durum , ama balıkçılar için de bir o kadar ilginç

Albatros-gr yazdı:ciftlik sahibi icin uzuzcu bir durum..Snifsinf
ama elden bir sey gelmez..
belki bizim tarafa da bir seyler kacarSiyirdim

araphüso26 yazdı:çiftlik sahibi toptan satmış balıkları.. zararı mutlaka öderler. yada sigortalıdır..balıkçıların işine yaradı. en azından denizdeki popilasyon arttı...Siyirdim

Valla haberin altındaki yorumlarda.
Şirket yetkilisi: Afiyet olmasın. Battık demişti. Smile

Sigorta yaptırsaydınız kardeşim.Hadiordan
Denizleri kirletirken iyiydi ama.Hadiordan
Rasgele rasgele.Seerf

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
Hamido yazdı:Valla haberin altındaki yorumlarda.
Şirket yetkilisi: Afiyet olmasın. Battık demişti. Smile

Sigorta yaptırsaydınız kardeşim.Hadiordan
Denizleri kirletirken iyiydi ama.Hadiordan
Rasgele rasgele.Seerf

vardır abi sigortasız olurmu1.200.000 balık ..acındırıyor kendine tutun helal olsun izmirrrrrrrrrr
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
maydonoz team harekete geçer inşallah,Yalçın abi stoğu sağlam yap, balıkları görünce düşeriz bakarsın SmileHappy
Bul
Açık konuşayım hiiiiç acımadım Hadiordan o kadar yatırımı sigortasız asla yapmazlar battıysa sigorta şirketi batar eğerkide sigortalanmamışsa vardır bi eksikleriki Rolleyes sigortalamamışlar.

Balıkçılara hayırlı uğurlu olsun ne diyim deniz çipurası demeler artık yalan olmaktan çıktı HappySiyirdim
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Üç yüz gr bir çiftlik balığı hamsiden yapılma 6 kğ yem yiyor varın gerisini siz düşünün
Saygılar
[SIZE="3"][/SIZE]
Her Zaman Doğruyu Söyle;Ne Dediğini Hatırlamak Zorunda Kalmazsın.
Kıyıcı
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:maydonoz team harekete geçer inşallah,Yalçın abi stoğu sağlam yap, balıkları görünce düşeriz bakarsın SmileHappy

bizim buralara pek gelmez.karaburun bize ters yönde ömercim.orhan abime çok yarar tam dibinde oturuyor.ama çipura popilasyonuna etkisi olur,egede azalan akrabalarına katkı sağlar eğer onlarında genleriyle oynayıp üremesine etki etmemişlerse.sen buralara düşte gerisi kolay.yeterki balık yiyeceğim de kardeşim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Baliklarin 'anasi' 380 Mİlyon YaŞinda LeVrEkCi 6 1,827 02-06-2008, 20:57
Son Yorum: adembaba
  İkiyüzbin Çupra!.... murki 14 2,619 15-01-2008, 12:50
Son Yorum: istavritci
  80 milyon yıllık köpekbalığı harslan1978 8 2,638 26-01-2007, 23:15
Son Yorum: kaşalot

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi