dün beraber çalıştığımız bi arkadaşla kürekle açılıp balığa çıkma vaktimiz oldu.sabah erkenden çekmeye başladık kürekleri
allah bereket versin tavalıklar çıktı. ama asıl benim öğrenmek istediğim yakaladığım balığın ismi. daha önce hiç yakalamamıştım..bilen varsa yardımcı olursa seinirim.
teşekkür ederim...
Eğer yanılmuyorsam gelin balığı derler renginin kırmızı olduğundan değil etinin beyaz olduğundan bu isim verimiş fazla büyümez bu zamanlarda çokça çıkar çok lezzetli bir eti vardır. Tekir ayarında balıktır bana göre Tekirden daha güzeldir çünkü gerçekten çok beyez bir eti vardır.Tabi tekrar ediyorum benim bildiğim balık ise Foçada ve urla bademlide çok yakaladım.
Biz bunun siyahlarını silifkede çok yakalardık , sanırım şeytan balığı derlerdi ama araştırmalarımın sonucu ;
HİNDİSTAN BALIĞI
Beryciiformes Holocentridae
Holocentrus ruber
Süveyş Kanalı açıldıktan sonra Hint Okyanusu'ndan Kızıl Deniz'e, oradan da Akdeniz'e giren balıklar arasındadır. Bu familyanın çeşitli türlerinin Hindistan sahillerinde ve Hint Okyanusu'nda yaşaması nedeniyle balığa bu isim verilmiş olabilir. Ancak bu familyanın ülkemizin Akdeniz kıyılarında yaşayan ve sularımızdaki yegâne temsilcisi Holocentrus ruber olan balığa çok parlak renklere sahip olmasından ötürü "naylon balığı" da denmektedir. Sıcak ve ılık denizlerin 50 m. derinliklere uzanan sığ sahil bölgelerinin taşlık ve kayalık dipleri ile mercan resiflerinde yaşayan bu küçük balıkların boyları 25 cm.'i geçmez. Hindistan balığının gövdesi yanlardan basık olup iri pullarla kaplıdır. Çenelerinde küçük sivri dişler bulunur. Başlıca besinleri, sığ kıyıların diplerindeki taşlar arasında yaşayan kabuklular, çift çenetliler, deniz kurtları gibi omurgasız canlılarla küçük balıklardır. Yıl boyu uzun göçler yapmadan aynı bölgede yaşayan bu balıklar anal yüzgeçlerinin çok kuvvetli ve diğerlerinden daha uzun olan üçüncü radius'ları ile kolayca tanınırlar. Hindistan balığının gözleri iri, yanakları pulludur. Sivri, uzun dikenli yüzgeçlere sahip olan bu balıkların operküllerinin arka kenarları dişli olup, sivri ve uzun dikenler taşımaktadır. Bu familyayı temsil eden balıklar, tropik denizlerin kıyılarında yaşayan çeşitli renklerdeki balıkların en parlak renklileri arasındadır. Hindistan balığının yüzgeçleri dahil tüm gövdesi çok parlak kırmızıdır. Gövdelerinin yanlarında baştan kuyruk sapına doğru uzayan ve birbirine paralel altı-sekiz adet gümüşi veya gümüşi-pembe renkli bant bulunur. Yüzgeçlerinin uçlarında ise genellikle siyahımsı lekeler vardır. Hindistan balıkları, iklim şartlarına göre ilkbahar aylarından itibaren, temmuz sonuna kadar üremelerini sürdürürler. Az sayıda ve 2 mm. çapında olan yumurtalarını kıyılardaki yosunlu taş ve kayalara ya da mercanlara yapıştırırlar. Kuluçka süresi yedi-on iki gündür. Çıkan yavrular plankton ile beslenirler. Etleri sert ve lezzetsiz olduğu için ekonomik değeri düşük olan bu balıklar Akdeniz kıyılarında, paraketa ve ağlarla avlanılır. Oltayla özel olarak avı yapılmaz. Nadiren karagöz, mercan gibi taş balıklarının avlandığı oltaya atlar.
Bu balıktan 2007 yılında Adrasan da yakalamıştık.Balığın ismi "pijama balığı" idi,kaptanın dediğine göre
Küresel ısınma yüzünden kuzeye doğru ilerliyor demek ki.