Cuma akşamdan zarganaları hazırladım. Bu seneki ilk lüfer denemesini yapacağım. İçimde müthiş kıpırtılar var.
Cumartesi saat 05,30 da evden çıktım. 6,30 da tekneyle denizdeydim. yaklaşık 3 saat 3 ayrı merada dolaştım ancak tek vuruş bile alamadım. Tabi hal böyle olunca canım sıkıldı ve biraz istavrit tutayım dedim. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışma ile resimdeki güzelleri yakaldım.
Bir ara balıkçılar kırlangıç alıyorlardım irilerinde. Onada dolaşayım dedim ama sonra vaz geçip, lüfersiz olarak dönmek durumunda kaldım.
Bunada şükür.
resimde nekadar balık var diye merak eden olursa diye, 4 kg. civarında bir istavrit vardı.
xfisher yazdı:Tebrikler harika görünüyorlar, tekne ile mi aldın istavritleri?
Tekne ile aldım sevgili berkan, balık boldu ama çok rüzgar vardı. git gel,git gel teknede tek olunca sıkıyor insanı. Sonra bir gemiye bağladım balık seyreldi ama işte kova doldu sayılır.
bunlarda iyiymiş nihatcım.gerçi prenseslere denk gelmen harika olurdu ama....yine öyle bir umudunuz var.bir gün olmasa bir gün sonra.bizim buralarda lüferin esamesi yok,olsada dadının alakası yok.boğazı çıktımı başka bir balık oluyor mübarek.afiyetle kardeşim.
xfisher yazdı:Ah ah tekneyle başka oluyor en sonunda gidip bi tane zodiac bot alıcam İstanbulda kullanmak için
çok ahlandın. Diyecemki al bir teknede gör deniz kaç bucak. Öyle tekneyle av kolay değil. Daha doğrusu tekne işi kolay değil. Almak kolay barındırmak çok zor. Hele istanbulda.
istanbul'da barındırması zor biliyorum.. benim teknem var Marmara adasında.. tekneyle yalnız ya da çok kişi farketmez avlanmayı severim.. hatta yalnız çıktığımda daha bi dinlendirici oluyor.. fırtınalı dalgalı havalarda da çıktım tek başıma, iyi tekne kullanırım laf aramızda hem kaptan torunuyum hem de kaptan damadıyım Rahmetli dedem uzak yol kaptanıydı, kayınpederim de emekli kaptan, adadaki kuzenlerimin de hepsi belgeli kaptan, ben de almak istiyorum inşallah seneye niyetim var kaptan kağıdına
yycolak yazdı:bunlarda iyiymiş nihatcım.gerçi prenseslere denk gelmen harika olurdu ama....yine öyle bir umudunuz var.bir gün olmasa bir gün sonra.bizim buralarda lüferin esamesi yok,olsada dadının alakası yok.boğazı çıktımı başka bir balık oluyor mübarek.afiyetle kardeşim.
yok yalçın abi. Ben bu lüferleri boş bırakmam. Bu hafta kesin alırım. Geçen hafta deneyen bile yoktu bizim tarafta. Ben macera yaptım. Denize elini sokuyorsun su hala sıcak lüfer inmez butarafa. Ama hava serinleyince göstermiş kendisini haberlerini aldım bu hafta cumartesi pazar denizdeyim inşallah. (Eve bile gitmem hanım kızacak ama )