Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turan Köy (Günü Birlik)
Arkadaşlar bayram tatilinde bandırmaya gitmiştim.Tatilim süresince 1 günde olsa Turanköye gitme şansım olmuştu.Yüceli aradım köydeymiş ve randevulaştık.1 eylül Perşembe günü öğlene doğru Turanköye vardım.Yücel beni karşıladı.Akşam 12 ye kadar beraberdik.Sahil çok doluydu.Balık havası her zaman vardı Ama akşam palamuta çıkacaktık.Gündüz sadece etrafı gezdik yedik içtik .Bu arada şelaleye gitmeyi çok istiyordum.Yücel gidelim dedi ama önce akşamdan vurduğu domuzu görmeye gittik.derenin kenarına boylu boyunca yatırmış.mahsule zarar verdiği için köylü çok dertli.Ama kökü kazınacak gibi değil.Akşam 12 de eve dönerken yolda 2 tane domuz önüme çıktı.uzunları yaktım.Arabayla yavaş yavaş yanaştım.2 tane yavru domuz.Öylece bakakaldılar.Kornaya basınca bi kaçışları var bi tanesi arabanın ön tamponuna vurdu vuracaktı.Gözden kayboldular gittiler.Yücelle ertesi gün konuştuğumda o akşam yine bir tane domuzu indirmiş.

neyse şelaleye gelelim.Yücel bayağıdır buralara gelmiyorum su azalmış derin yerler toprakla dolmuş,ağaçlar devrilmiş dedi.Gidenler bilir köyün girişinde alabalık çiftliği var.oraya gittik ve oradan ormana girdik.Muhteşem yeşillikler arasında dereye indik ve derede suyun içinde bata çıka şelaleye gittik.Yaklaşık 40 dk sonra asıl şelaleye ulaştık.Ama derede ilerlemesi o kadar güzeldi ki bir daha bir daha gitsem yine o derede yürüyüş yaparım.dönerken derede inişler çok riskli olabilir diyerek patika bir yola çıktık ve aşağıya doğru ağaçlar arasında bazılarını ilk defa gördüm yavaş yavaş indik.Bu arada defne yaprağı toplamayıda ihmal etmedim.Akşam olunca saat 9 gibi tekneyle palamuta çıktık.Tekne daha önce yapılan organizasyonda kullandığınız tekne imişi.ben ,yücel ve bülent kaptan.ilk defa gördüğüm bir şekilde 6-7 sn de bir el lambası ile suya ara sıra ışık tutup parıltı olmasını bekledik.Ama ben parıltının nasıl olacağını bilmediğim için açıkcası suda ne göreceğimi hayal ediyordum.Öylede oldu .İl parıltıyı yücelle bülent kaptan aynı anda gördüler ama bende baktığım halde hiç bir şey göremedim.çünkü hiç görmediğim bir şey.Ama 2. defa parıltı gördük ,bu sefer bende gördüm.Balık nasıl kaçıyor ama zıpkın gibi suyun içinde kayboldu.yaklaşık 3 saat gezindik ve kısmet olmadı döndük.o gün tatlı bir yorgunluk içinde turanköyden ayrıldım.
Burdan tekrar yücele beni ağırladığı için teşekkür ediyorum.Unutulmayacak bir gün daha geçirdim.Bunlar anı olarak hep kalacak.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Fotoğrafların devamı

[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
fotoların devamı
ilk fotoğrafta arka taraf ocaklar

Bul
O şelaleye gitmek bile değerdi sanırım. Balık olmasada olur.

Birdahaki sefer balıkta olur umarım.

bende Ocaklardaydım bayramda narlıya kadar gittim. Zargana ve Kırlangıç peşindeydi herkes. Ama bir sabah balıkçının biri 7 tane lüferde almıştı.
Bul
ertesi gün Bandırmadan erdeğe giderken kamplar var.o tarafta tekneyle akşama doğru güneş batana kadar istavrite çıktık.30 tane ben yakaladım.Toplamda 200 tane yakaladık.Balık hevesim azalacağına acayip şekilde arttı.
Bul
Harika tatil olmuş, Turanköy havası gittikçe alışkanlık yapmaya başladı. güzel fotolar çekmişsin tebrikler, ayrıca Yücel'e ve Turanköy halkınada teşekkürler.Alkis
Bul
Doğa ile baş başa süperAlkis
Kaçan balık büyük olur.
Kaçamayan ızgara.GulumseSmile
Bul
biz o şelale ve tatlı sulara neden gitmedikki yahuu Gulumse
Bul
ilkerim çok güzel olduğuna adım gibi eminim gerek orda olan arkadaşlar,gerekse köy halkının yakınlığı her zaman 10 nımaraydı .Alkis

palamut avına gelince yakamoz yaptırdınız ama kısmet olmamış.bidakin eAffetAlkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
harikasınız arkadaşlar.ayagınıza sağlık.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  tatarın turan köy erdekli 55 8,230 19-12-2009, 22:09
Son Yorum: deniz aşığı
  turan köyünden resimler erdekli yücel 25 3,890 03-02-2008, 09:51
Son Yorum: SerenaY66
  ilkerden turan koyu fotolari 2 SerenaY66 16 3,279 19-08-2007, 17:48
Son Yorum: istavrit
  ilkerden turan koyu fotolari SerenaY66 13 2,553 17-08-2007, 12:24
  10/13--08--2007 turan köyü tatil avı yalova tatar 36 5,487 17-08-2007, 10:40
Son Yorum: yalova tatar
  ceviren,güzay ve digan,ın doğum günü Kamil ILIPINAR 18 3,117 02-03-2007, 10:44
Son Yorum: kılçık
  bahooli,nin doğum günü Kamil ILIPINAR 19 2,935 16-02-2007, 15:21
Son Yorum: Eşkiya Hunter
  balbabave eşkiya hunterin doğum günü Kamil ILIPINAR 20 3,820 13-02-2007, 22:51
  bir pazar günü hikayesi lüferci1907 17 3,635 06-01-2007, 00:21
Son Yorum: berkaycasper
  Cuma gunu 19/5 ilk defa alabalik_resim Sohbetcibaba 7 1,904 22-05-2006, 10:55
Son Yorum: Kamil ILIPINAR

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi