23-08-2011, 08:53
Selam dostlar.. Asker arkadaşım izmire iş gereği gelmişti beni aradı görüşelim dedik dün sabah güzelbahçede kahvaltı yaptık kaldığı otelde güzelbahçedeydi askerlik anılarımızı canlandırdık.Askerde bile balık tutmuştuk onunla ama sivilde malesef olta atamadık beraber diye iç yandık. Oda hızlı balıkçıydı ee nede olsa laz uşağı. Tabi deniz kıyısında kahvaltı olunca aklımızdan bir mini organizasyon hazırlayıverdik. Ben işten izini patlattım ve evin yolunu tuttum.. Oltalarımı hazırladım hanımı ve kızımı annemlere bıraktım ve doğru güzelbahçeye hava kararmaya başlamıştı ısparoz tutmaya çalışıyorduk 3 saat uğraştık ısparoza nafile balık yoktu .. hava 5-7 poyraz çok sert. Elimizde yem balığı yok. Atladık arabaya liman içine girdik orada ısparoz vardı 7-8 tane yakaladık ve avlağımıza geri döndük. En son bu avlakta 4 yıl önce avlanmıştım. Sağlam levrek verdiği oluyordu zaman zaman işte o zaman bu akşam olurmuydu diye düşüncelere dalıyorduk kardeşimle.Oltalarımız sudaydı ziller üstünde arada ısparozlar hareketleniyor zilleri suya alıyordu tabi bizde heyecandan zıplıyorduk.saat 3:00 ü gösterdiğinde kardeşime tehlikeli saatler geldi dememle zilin havada uçtuğunu gördüm koştum misinayı elime aldım balık ısparozu yutmuştu tasmaladım ve balığı zorlamadan çıkardım 2 kilo civarı bir levrekti keyfimiz yerine gelmişti. Aradan 1 saat geçti zil yerde sürüyerek suya gitti ısparoz korkmuştu bişeyden dedim ve misinayı elime aldım. Misina elimdeyken balık bir saldırdı of ki ne saldırız sanki insan çekti ilk anda. 1 metre kadar yol verdikten sonra tasmaladım.. bu biraz babacandı az uğraştırdı. Yanımızda kepçe olmamasıda şanssızlıktı ama misinam sağlam çok güveniyordum balığı sudan kaldırdım ve karaya aldım Kardeşimin nasibi varmış memlekete koca levreklerle dönecekti.Sabah işte olacağımdan artık toparlanma zamanı gelmişti balıkları alıp iş yerime geldim. Güzel bir strafor ayarladım balıkları buza gömdüm ve arkadaşıma verdim. Tabi bizede hatıra fotoları kaldı. Daha iyileri güzel insanlara gelsin.rastgele.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!