Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türkiye'nin İlk Güneş Enerjili Teknesi Suya İniyor
Türkiye'nin İlk Güneş Enerjili Teknesi Suya İniyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM), tarafından yapılan Türkiye'nin ilk güneş enerjili teknesi olan ve SATEK adı verilen tekne Sapanca Gölü'nde suya indirilecek.

Proje yönetimini, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Ersin Arslan'ın yaptığı ve aynı bölümden Barış Akyüz, Hüsnü Alkan, Makine Mühendisliği bölümünden Önder İnce ve Teknik Eğitim Fakültesi Metal Öğretmenliği bölümünden Ali Gök'ten oluşan 5 kişilik bir ekip tarafından yapılan SATEK adlı, güneş enerjisiyle çalışan tekne 8 Mayıs Salı günü düzenlenecek olan törenle Sapanca Gölü'ne indirilecek
[attachment=5306]
kaynak:haberler.com
Bul
Atlantik'i Güneş Enerjisiyle Geçti
"Sun21" adlı katamaran türü tekne, tek damla yakıt harcamadan sırf güneş enerjisinden yararlanarak Atlas okyanusunu geçmeyi başardı.

Yenilenebilir enerji konusuna dikkati çekmek amacıyla 5 ay önce İspanya'nın Cadix limanından demir alan "Sun21", Atlantik'te 13 bin kilometre yol katettikten sonra dün gece 5 kişilik tekne mürettebatıyla New York limanına ulaştı.

Yelkenleri olmadığı için rüzgardan da yararlanmayan 14 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki beyaz katamaranın her tarafı güneş panelleriyle kaplıydı. 60 metrekarelik panellerin topladığı güneş enerjisi, elektrik enerjisine çevrildi ve tekne yelkenli hızıyla Atlantik'i geçti. Tekne günde ortalama 200 km yol yaptı.

haberler.com

"Sun21"in Guinness rekorlar kitabına girmesi bekleniyor
Bul
Oltacılara uygun bir model de yapsalar tam süper olacak. Smile))
Bul
süper olur.....
Bul
güzel bir olay,bizde cevher var ama işlemeyi bilmiyoruz nedense
Bul
bencede süper olur 2 zamanlı motor su gibiyiyordu 4 zamanlı aldık ama levrege oda boş en iyisi güneş enerjili ama heralde normal teknelerde biz görmeyiz
Bul
paylaşımın için teşekkurler nihat ihsallah süper olur
Bul
rüzgarlı yere gitcen nihat enerji bedava
Bul
bi ara düşündüm aslında benim surfün eski yelkenleri var bi düzenek hazırlayayım en azından av yerime gidene kadar ve dönene kadar benzin harcamam bayada iyi olur dedimde teknede o düzenek çok yer kaplar diye girişmedim aslında olabilir çokda kolay gerekli teşkilat var surfden dolayı
Bul
Dostum yaparsan fotoğraf bekleriz Smile))
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Türkiye'ye yaklaşan ölümcül tehlike!!! sirenia 3 1,656 14-10-2011, 21:28
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  balıkçı teknesi battı yalova tatar 13 2,988 30-10-2007, 17:36
Son Yorum: Lüferci uğur
  Chelsea'nın sahibi Abramaoviç'in Teknesi RANGER_ 6 1,600 27-08-2007, 10:10
Son Yorum: ANTALYALI07
  Şişme botla Türkiye turu AFALA 13 3,889 04-05-2007, 13:03
Son Yorum: kılçık
  Türkiye haritası değişecek.... AFALA 7 2,251 21-03-2007, 00:38