Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palamut Başlıyor...
Değerli Arkadaşlar..

Forumların da büyük katkısı ile edindiğimiz, kalabalık ve tüm Türkiyede dağınık olarak bulunan arkadaşlarımız sayesinde aldığımız bilgi doğrultusunda, palamut görülmeye başlandığını öğrenmiş bulunuyoruz.

İnsanın kanını bir anda hareketlendiren bu haberi duyunca hemen takımları elden geçirmeye ve yenilemeye başladık.Motorlar teknelere bağlandı.Hazırlıklar tam gaz gidiyor.

Derneğimizde çapari bağlama çalışmaları ve misina çekmekten dolayı kesilen ellerimizi bantlama operasyonları aralıksız devam ediyor.

Tüm arkadaşların verimli kazasız ve belasız bir sezon geçirmelerini diliyerek RASTGELE diyorum.

Sevgiler..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
kolay gelsin ...beyaz kaz tüyü kırmızı sim rastgelsin rabbım emeklerinizi zayi etmesin..misinalar ve iğneler kaçlık merak ettim..bu yaptığınıza bir nevi parekete çapariside denilebilirmi?Alkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:kolay gelsin ...beyaz kaz tüyü kırmızı sim rastgelsin rabbım emeklerinizi zayi etmesin..misinalar ve iğneler kaçlık merak ettim..bu yaptığınıza bir nevi parekete çapariside denilebilirmi?Alkis

Sağolasın Hüsocum.

Kaz tüyü değil..Martı tüyü..Kırmızı sim değil..İpek..İğneler balık büyüklüğüne göre 1/0 ile 6/0 arası değişiyor.Misina ise ana olta kısmı 2.00 mm..ucuna ilave olarak 60 Kg çekerli çelik ve bilyalı bir fırdöndü..1,00 mm. bedene dizili 0,80 mm köstekler..İğneli bölümün toplam uzunluğu 20 metreye kadar çıkabiliyor.

Çaparide balığın durumuna göre 50-80 adet iğne oluyor. İki olta kullanıyoruz. Birinde 750 gr. diğerinde 1250 gr kurşun var.

Parakete bekletilen oltalara dendiği için bu tabir yanlış.Biz devamlı hareket halindeyiz.

Yeteli cevap olmuştur umarım.Sevgiler..
Bul
Ahmet bey sözünü ettiğiniz palamut çaparisinin profösyoneller için olduğunu belirtelim hemen.Zira 2/2 tebliğ amatörler için palamutu sayı olarak değil ama toplamda 5 kg. olacak şekilde limit belirlemiş. 80 iğneli bir çapari ile bu olanaksız.
Buradan ekmeğini bu yoldan kazanan yasa ve kurallara uyan tüm profösyonellere rast gele diyorum.Sezon hayırlı olsun.İnşallah ''çingene'', ''vanoz'' kıyımı olmaz..
Bul
Lakerda yazdı:Ahmet bey sözünü ettiğiniz palamut çaparisinin profösyoneller için olduğunu belirtelim hemen.Zira 2/2 tebliğ amatörler için palamutu sayı olarak değil ama toplamda 5 kg. olacak şekilde limit belirlemiş. 80 iğneli bir çapari ile bu olanaksız.
Buradan ekmeğini bu yoldan kazanan yasa ve kurallara uyan tüm profösyonellere rast gele diyorum.Sezon hayırlı olsun.İnşallah ''çingene'', ''vanoz'' kıyımı olmaz..

Mehmet Bey..

Maalesef ( 80 iğneli çapari ile bu olanaksız) sözlerinizi doğru olarak kabul edemeyeceğim. İhtimaller göz önüne alınarak kesin hüküm verilemez. En azından (eğer iğnelerin tümü dolarsa diye) şart unsurunu ilave etmeniz gerekir ki o zaman da bu konuşmanın gereği olmaz.

80 iğne sözünüz de eksik.Biz iki olta atarız.Yani 160 iğne diyelim. Avlandığımız deniz koca Karadeniz. Biz hareketliyiz. Balık hareketli. Balığın miktarı, bulunduğu derinlik, yönü ve sürati, yemlenme isteği hiç belli değil.

Ben balıkçıyım. Amatörüm ve balığa çıkıyorum. Balığı tutmak için çıkıyorum. Yasalar izin veriyorsa ve iğne sayısı olarak sınırlama yoksa ben vazifemi yapıyorum demektir. Ötesi kısmet diyelim.

Sevgili Hüseyin (kulek reis) ile de bu konuyu tartışmıştık.Ben aynı fikirdeyim.10 iğne ile koca Karadenizde palamut avına çıkan ancak kendini kandırır. Ben elektronik alet kullanmam. Balığı arayarak bulmaya çalışırım.

Geçen sene yayınladığım "palamut oynağı ve çaparisi" videosu da bunun en güzel kanıtıdır.

Palamut Oynağı ve Çaparisi - Amatör Balıkçı

Bu görüş sahibi olanların vardığı son nokta "ya iğnelerin hepsi dolarsa ne olacak" sorusudur. Bu soru da bence bu konuşmalara yakışmamaktadır.

Tabii sizin sözlerinizin iyi niyet taşıdığından adım gibi eminim. Ben de iyi niyetliyim. Ama balığa çıkınca tutmak isterim. Benim hiç öyle "yakala bırak" gibi görüşlere meylim yoktur. Ben yakalarım ve sınırlar içinde ise bırakmam.

Vonoz ve çingene kıyımını amatörler yapamaz. İstese de yapamaz. Profesyonellerin kurlalara uymasının, hassasiyet ile denetlenmesine dikkat edilmeyen yerde, amatörler üzerine baskı oluşmasını da doğru bulamam. Amatörlerin balık sayısı üzerindeki baskısı, kayıda dahi girmeyecek bir rakamdır.

Sevgilerimle..
Bul
bu konuyu birkaç kez tartışmıştık ve çözüm bulunamamıştı,
çapariyle avda kanca sınırı yok o nedenle çapariyle çıkıp 80 kancanın dolabildiği kadarını doldurmak tebliğe aykırı değil ve bu sadece palamut değil lüfer içinde geçerli,lüferdede 50 li 100 lü çaparilerle avlar yapılabiliniyor.burada tebliğde bence açık var çünkü 30 palamutla bile 5 kg sınırı dolabilir bu palamutun boyuna ve ağırlığına göre adet düşebilirde çıkabilirde.
sonuçta çapariyle avda sınır yok ama 5 kg sınırı var 10-20 arası lüfer 5 kg yu geçer nasıl çıkılacak bu işin içinden?
biz çıkamadık kurallar çıkamadı ne oldu olan balıklara oldu.
şimdi ahmet abininde dediği gibi günlerce hazırlık yapacaksın sabahın köründe çıkacaksın çapariyi salacaksın kısmet değilmi 80 de 50 doldu tebliğ aşıldı bile eee balığı salsan kanlar gelmiş nereye salacaksın salmasan tebliğ aşılmış ne olacak...bkın aynı şeyleri yazıp duruyorum olmadı da olmadı..
demekki tebliğde bir boşluk var..
olabilecek olasılıklar.
1-amatöre palamut çaparisi ile avda iiğne sınırı getirilebilinir,
2-tebliğde palamut avı kg limiti adete çevirilip 30 yapılabilinir,
3-amatör palamutu çapariyle tutamaz...vs çözümler üretilebilinir ama şu anda bence tebliğ açık durumda ve uyulması imkansız.
zor bir durum doğrusu.
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu konuyu birkaç kez tartışmıştık ve çözüm bulunamamıştı,
çapariyle avda kanca sınırı yok o nedenle çapariyle çıkıp 80 kancanın dolabildiği kadarını doldurmak tebliğe aykırı değil ve bu sadece palamut değil lüfer içinde geçerli,lüferdede 50 li 100 lü çaparilerle avlar yapılabiliniyor.burada tebliğde bence açık var çünkü 30 palamutla bile 5 kg sınırı dolabilir bu palamutun boyuna ve ağırlığına göre adet düşebilirde çıkabilirde.
sonuçta çapariyle avda sınır yok ama 5 kg sınırı var 10-20 arası lüfer 5 kg yu geçer nasıl çıkılacak bu işin içinden?
biz çıkamadık kurallar çıkamadı ne oldu olan balıklara oldu.
şimdi ahmet abininde dediği gibi günlerce hazırlık yapacaksın sabahın köründe çıkacaksın çapariyi salacaksın kısmet değilmi 80 de 50 doldu tebliğ aşıldı bile eee balığı salsan kanlar gelmiş nereye salacaksın salmasan tebliğ aşılmış ne olacak...bkın aynı şeyleri yazıp duruyorum olmadı da olmadı..
demekki tebliğde bir boşluk var..
olabilecek olasılıklar.
1-amatöre palamut çaparisi ile avda iiğne sınırı getirilebilinir,
2-tebliğde palamut avı kg limiti adete çevirilip 30 yapılabilinir,
3-amatör palamutu çapariyle tutamaz...vs çözümler üretilebilinir ama şu anda bence tebliğ açık durumda ve uyulması imkansız.
zor bir durum doğrusu.

Ne kadar güzel ve mantıklı konuşuyorsun Nihat..
Tebrik ederim..Durumdan vazife çıkararak tebliği yorumlayanların dediklerini anlaması gerek öncelikle..

Sevgili dostumuz Mehmet beyi hariç tutarak konuşalım.

Biraz gerçekçi olmak gerek.

1-Türkiyedeki tüm amatörler, özellikle uğraşsalar dahi, ticari kurallara uymayan bir profesyonelin, balıklara verdiği kadar zarar veremez.
2- Tüm amatörlerin balıklara vereceği zarar, çevre kirliliğinin balıklara verdiği zararın milyonda birine bile ulaşamaz.
3-Forumların dışında hiç kimse amatörler ile uğraşmaz.
4-Forumlarda tenkit edilen hiç bir şey, dışarıda bu şekilde tenkit edilemez.(zor biraz)

Şu anda vonoz peşinde koşanlar olduğu halde, kimse bunu takip etmiyor ve kaç iğne ile kaç balık yakalanırsa kaç kilo gelir konuşuluyor.

Ben gerçekten bu forumları pek ciddiye almıyorum. Bu düşünce tarzı bana uygun değil.

Aklı başında insanlar olana kadar da ciddiye almam doğrusu..

Yorumuna teşekkürler..
Bul
Desene ahmet abi bıçaklar bilendiSiyirdim hazırlıklar tamam, İnşallah emekler boşuna gitmezde istediğiniz palamutları tutarsınız..AlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Palamutlar oynamaya başladı.Hayırlı olsun Gulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Uzun_ahmet yazdı:Desene ahmet abi bıçaklar bilendiSiyirdim hazırlıklar tamam, İnşallah emekler boşuna gitmezde istediğiniz palamutları tutarsınız..AlkisAlkis

İnşallah sevgili Adaşım..

Kısmetse yakın bir zamanda ilk denemeyi yapacağız.

Sevgiler..
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi