Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samader 2011 Turna Yarışması
MaVrUşGiL yazdı:Aynen dediğin gibi kardeşim keşke denk getire bilseydik Mahcup ama sizin mekana 200 mt. uzaktayım hiç olmadı bi kahve bile içemedik.

Abi işe başladım ve çok yoğunum nerdeyse bir tek pazar günüm var. akşamları işten geç geliyorum. ama bir pazar günü seni turna yakalamaya götürebilirim Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:Rusan ,yarışmanın yapılacağı Mollaköy göletlerine daha önce gittinmi bilmem ; görüntü olarak burada balık kaynıyor,diye içinden geçirirsin mutlaka,ancak yasak zamanlardaki avcılık takip edilmediğinden resmen balık kalmadı,syehatte ferahlık vardır diye düşünürsen keyfini çıkarırsın, amaç balıksa pek fazla bir beklentin olmasın,gelirsen ben buradayım yarışmaya gidermiyim bilemem ama canlı yem konusunda her türlü yardım ederim,avlakta canlı yem yakalarım diyorsan oda çok zor,balık malzemeleri satan yerlerden anında tedarik ederim eğer yarışma komitesince yasak değilse,(yasaksada çaktırmayız kardeşim ne olacak,,Siyirdim)
hade şimdilik eyvallahSeerf

Abi tek başıma kaldığım için şimdilik gelemeyeceğim gibi gözüküyor. yardımların için şimdiden teşekkürler düşünmen yeter. bakalım kısmet gelirsem yanına mutlaka uğrarım.
Sazanları özledim...
Bul
Arkadaşlar SAMADER-2011- Turna balığı yakalama yarışması tamamlanmıştır .

Başta SAMADER olmak üzere yarışmada emek sarfeden tüm arkadaşlarımı ve katılarak bizleri onurlandıran değerli yarışmacı ve misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım .

Yarışmamızda katkısı olan tüm kurum kuruluş ve sponsorlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
resimler..2

Bul
resimler..3

Bul
resimler..4

Bul
Arkadaşlar yarışmanın anısı bazı fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim.
Oldukça bereketli bir gündü toplamda 50 adet çivarında balık yakalandı limit altı olanlar suya iade edilmiştir diğerleri değerlendirmeye alındıktan sonra yarışmacılara teslim edilmiş ve büyük bir kısmı yine suya iade edilmiştir .
Bul
Mollaköyde limitlere uygun oklama kalmış mı abi ya,7-8 yıl önce kaşıkla 3-4 kiloluk balıklar yakalıyordum,şimdi araki bulasın, az paraketa ve ağ doğramadım göletlerde,jandarmayı yasak zamanlarda değil normal av sezonunda daha çok görüyorduk, Hadiordan
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:Mollaköyde limitlere uygun oklama kalmış mı abi ya,7-8 yıl önce kaşıkla 3-4 kiloluk balıklar yakalıyordum,şimdi araki bulasın, az paraketa ve ağ doğramadım göletlerde,jandarmayı yasak zamanlarda değil normal av sezonunda daha çok görüyorduk, Hadiordan

Sevgili Ömer evet haklısın eskiden olduğu kadar sık ve büyük balık çıkmıyor ama zannettiğin kadarda yok değil. Geçen turna sezonu kapanmadan önce çok ciddi büyüklüklerde balıklar aldı arkadaşlar hatta rekor 104 cm olması lazım yine Ömer adında genç bir kardeşimiz amıştı bu balığı Smile

Ayrıca sezon açıldığında belli bölgelerde sazan avı yapmanı tavsiye ederim çünki ben ve arkadaşlarım geçen sezon trofe denebilecek büyüklükte birçok balık yakalamayı başardık.

Ağ ve parakete konusuna gelirsek 2 yıldır mollaköy akgöl ve poyrazlarda SAMADER ve Janndarma çevre tim komutanlığı işbirliğiyle defalarca operasyonlar düzenlendi ve çok ciddi miktarda ağ,kasna,pinter ve parakete toplandı .
Sanırım sende sakaryada yaşıyorsun bir akşam derneğimizde seni misafir etmek ve tüm bunlar hakkında bilgilendirmek isterim.

Sevgilerimle Çağlayan kart.
Bul
brösi yazdı:her sene yapılan güzel bir organizasyon samaderi kutlamak isterdim fakat ben başka tarafından bakmak istiyorum bu olaya bizim buralarda olta balıkçılğı çok yaygın (yani sakarya bölgesi ) yarışmanın yapılacağı yer tam bir tabiat harikası bölge büyük bir alan olarak kum ocaklarından ötürü göller ile çevrili balık çeşidi bol fakat buraları germe ağlar parketeler diyeceğim odur ki tamamı ile talan ediliyor yani isteyen istediği şekilde avlanıyor 2 yıldır turnayı yumurta döneminde korumaya aldılar bu güzel birşey şimdi ben isterdim ki bu organizeyi her sene burada düzenleyen samader buranın amatörbalıkçılara üyelerin de katkısıyla balıklandırılıp mesela sazan yavruları gibi çabulk büyüyen balığın buraya kazandrılması olaması gerekir diye düşünüyorum .fakat hiç bir katkısı olmayan burada neyin organizesini yaptığını da merak ediyorum yani yok edelim bizim herhalde düşünmeden yaptığımız tek şey bu yarın allah kerim.mantığı diye düşünüyorum .amacım kimseyi incitmek değil düşündüklerimi yazdım o kadar herkeze selamlar

Hayati bey bu mesajınızı okudum teşekkür ederim yanlız altını çizdiğim bölümü pek anlayamadım da ne anlatmak istediğinizi daha net açıklarmısınız ?

Sanırım siz sakaryada yaşıyorsunuz ve anladığım üzere sürdürülebilir amatör olta balıkçılığını şiddetle savunan birisiniz bu güzel .
Peki İlimizde 4 yıldır onurlu ve gönüllü bir şekilde faaliyet gösteren SAMADER e üyemisiniz ? yada hiç orada bulundunuz mu? yada başka bir amatör balıkçılık derneğine üyemisiniz ? SAMADER in şimdiye kadar ne gibi faaliyetlerde bulunduğunu yada bulunmadığını biliyormusunuz ? Yada siz hiç bu yönde bir faaliyette bulundunuzmu ? ( örneğin bir ağ toplama operasyonuna hiç katıldınızmı )?(Yada 4. sü yapılan bu ulusal org. ların hiç birinde gönüllü olarak görev aldınızmı)?
Yapılmadığını söylediğiniz şeylerin gerçektende yapılmadığına eminmisiniz ? .
Bu konuyu çok fazla uzatma niyetinde değilim sadece merak ettiklerimi öğrenmek isterim yanıtlarsanız sevinirim . Saygılarımla

Yönetici arkadaşların dikkatine:
Amacım kimseyi incitmek değil sadece buradaki diğer değerli üyelerin yanlış bilgilendirilmesini ve bir Sivil Toplum Kuruluşu'nun yanlış lanse edilerek yıpratılmasını önlemektir. Mesajım yönetici arkadaşlar tarafından uygunsuz bulunursa silinmesinde hiçbir sakınca yoktur.
Saygılarımla Çağlayan KART.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  20/11/2011 tarabyadayız LeVrEkCi 35 6,327 21-11-2011, 17:33
Son Yorum: LeVrEkCi
  Rapalacı ve Harunla Turna Avına Gidiyoruz GURHAN 23 4,437 29-05-2007, 22:14
Son Yorum: Marjan
  turna avına gidiyoruz iskorpitix 20 5,098 04-05-2007, 01:27
Son Yorum: GURHAN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi