Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Keneden nasıl korunulur
Köpeklerde çok gördüm. Keneler kan emdikten sonra balon gibi oluyor. Özel bir tozla hayvan bu kenelerden belli bir süre içinde kurtuyor.

Ayrıca kenenin bulunduğu bölgeyi suya sokarsanız kene havasız kalacağı için o bölgeyi terk edecektir.

Düşünmek bile insanı deli ediyor
Bul
Fisherman yazdı:Köpeklerde çok gördüm. Keneler kan emdikten sonra balon gibi oluyor. Özel bir tozla hayvan bu kenelerden belli bir süre içinde kurtuyor.

Ayrıca kenenin bulunduğu bölgeyi suya sokarsanız kene havasız kalacağı için o bölgeyi terk edecektir.

Düşünmek bile insanı deli ediyor

Kene,genellikle kulaklara yapıştığı için,suya sokarsak köpek ölür ya.BoboBoboBobo
Oktay,şaka şaka....
Bul
İbrahim abi ben suya sokma olayını İnsanlar için demiştim Smile
Bul
o zaman insan ölmezmi oktay ??? hadi bakalım
Bul
Kene ısırdığında veya vücudunuzda fark ettiğiniz zaman Hastanede İntaniye polikliniğine başvurun kenenin üzerine zeytin yağı sürdüğünüzde yapıştığı yerde yumuşar,doktorda keneyi almasını kolaylaştırmış olursunuz.Bulantı,ateşlenme olabilir.7372
Bul
Köksal yazdı:Kene ısırdığında veya vücudunuzda fark ettiğiniz zaman Hastanede İntaniye polikliniğine başvurun kenenin üzerine zeytin yağı sürdüğünüzde yapıştığı yerde yumuşar,doktorda keneyi almasını kolaylaştırmış olursunuz.Bulantı,ateşlenme olabilir.7372

bence de kesinlikle en azından bir sağlık kuruluşundan yardım almak lazım.

hemşerim kardeşim sana da bilgiler için teşekkür ediyorum.
Bul
Teşekkürler umarım kimseye gerekmez
Bul
rica ederim serdar abi.. ama korkutucu bir durum var yaza doğru girdikçe (özellikle iç bölgelerden) kötü haberler geliyor... kuş gribi türkiye'yi etkisi altına aldığında bütün ihtimaller değerlendirilerek binlerce kanatlıyı itlaf ettiler... buna nasıl bir çözüm bulacaklar onu merak ediyorum... kolay ölmeyen bir yaratık...
Bul
evet son mesajımın üzerinden yakaşık olarak 1 buçuk ay geçmiş. bu 1 buçuk aylık süre içerisinde 5 kişi daha kene yüzünden vefat etti... 3 tanesi iki gün önce...
bu böyle gidecek arkadaşlar, birey sadece kendisinden yakınından sorumlu, kendi tedbirimizi kendimiz almak gibi bir yükümlülüğümüz var... dün bir haberde "Kene kovucu sprey ile kendinizi koruyun" başlıklı bir haber vardı... Kullanım talimatına göre uygulandığında spreyin etkili olduğu yazıyor. aynı işi sinek kovucularda görüyormuş... spreylerin içerisinde "permethrin" madesinin böcek üzerinde öldürücü etkisi varmış... bilginize...
Bul
Ayyaymalesef dünyamız gün geçtikçe daha güvenilmez oluyor.geçenlerde antalyada  bir  arkadaşımın çocuğunda bu talihsiz olayı yaşadık. çok güzel ve aslında çevre düzenlemesi henüz yeni yapılan bir site.aşağıda arkadaşlarıyla oyun uynuyor.ertesi günün sabahında annesi koltuk altında birşey görüyor ve malum sonuç.hemen hastaneye gidiyorlar kene alınıyor ve tahlil için tıp fakültesine gidiyorlar.fakat çaresiz bir durum hiçbirşey yapılamıyor.ilaç yokmuş ve bir hafta diken üstünde bekliyorlar.bir hafta içinde ateşlenirse getirin demişler.neyseki olumsuz birşey yok.sitede bir kişide daha olay yaşanınca arkadaşım ancak anlıyor ordan olduğunu.yoksa ihtimal verilmez çünkü yeşilliği çok az olan bir yer.ama 2 gün önce gübre serpilmiş bitkilere.şimdi oğlumu hep kontrol ediyorum.ço tedirgin edici.çimlere bile basasım gelmiyor.dünyamız nereye gidiyor böyle...
UMARIM GÜZEL GÜNLER GÖRÜRÜZ.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Vücudun suya ihtiyacı olduğu nasıl anlaşılır? MaVrUşGiL 13 3,083 11-06-2009, 15:06
Son Yorum: Uzun_ahmet

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi