Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çinekop, sarıkanat av yasağı gündeme alındı!!
Uzun bir süredir süren fikirsahibidamaklar hareketi ve greenpeace in seninki kaç santim kampanyaları sonunda ilgililer tarafından dikkate alınıdı!

Tarım ve köy işleri bakanlığı bu konuda ilgili incelemelerin yapılacağı ve sınırlamaların getirilebileceği konusunu gündemine taşıdı.

Umarım bunu becerirler ve yasaklar konulup uygulanır Gulumse.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Bu konuda emeği gecenlere teşekkürlerAlkishayırlı olsun.
Bornova - izmir
Bul
lafta kalmasın devamı gelsin.hayırlı olsun.Alkis
Bul
devam edecektir eminim yeni kapıdakı balıkçılar biz ufak balık alıp satmıcaz deiyolar tabbii ne kadar uyarlarsa .ama tüm tv kanallarında haberi yapıldı .iki gündür seyrediyoruz. işallah uyulur.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Bu sene geçer bu iş daha incelenicek danışılacak çok bilenlere surulacak
yinede iyi bir haber sayılır
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Konuyu ben de akşam haberlerinde izledim.Duyarlı bir vatandaşımız başbakanlığa şikayet dilekçesi vermiş,incelenip Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına gereğinin yapılması için talimat verilmiş.İnşallah orada ''gereği'' yapılabilir. !
Bu da gösteriyor ki gerek Greenpeace gibi sivil toplum kuruluşları,net'teki ilgili forumlar ve kişisel çabaların sonunda mesajlar bir şekilde gerekli yerlere ulaşıyor.Amaaan boş ver dememek lazım.Hayırlı olmasını ve ; konu ile ilgili bir düzenleme yapılacak ise,balıkçılık sektörü ile ilgili bilim adamlarının,sivil toplum kuruluşlarının tabi ki balıkçılıktan geçimini sağlayan kesimin de görüş ve önerilerini dikkate alarak gerçekten sürdürülebilir balıkavcılığına katkı sağlayacak bir düzenlemenin yapılmasını dilerim..
Bul
Ustam Nasrettin Hoca'nın dediği gibi ''valla sen de haklısın'' diyeceğim ama bir yerlerden de başlanması,adım atılması gerekli.Profösyonel balıkçıların tümü verdiğiniz örnekteki zihniyette değil.Böyle giderse kendi geleceklerinin de karanlık olduğunun bilincinde olanlarda çok.Bunu başarmış ülkeler var, akademisyenler,uzmanlar var..Şimdi olduğu gibi balıkçılık başıboş mu devam etsin? küçük te olsa adımlar mı atılsın? Bırak lüferi çinekop-sarıkanat ta zaten yok.İki yıl avlanmasa,balığın bir kaç kez havyarını bırakabilmesine fırsat verilse zaten çoğalacak.Sadece ava kısıtlama getirmekle iş bitmiyor ki.Yaptırımların bu balıkları pazarlayanlara da uygulanması,halkın bilinçlendirilerek ''küçük'' balıkları satın almamasının sağlanması (Devlet televizyonlarında programlar hazırlanabilir özel televizyonlara,basına reklam şeklinde yayınlar verilebilir.Nasıl ''Dumansız hava'' ile ilgili programlar özel TV lerde de yayınlanıyor ) ,avcılığın sıkı denetim altında tutulması.......falan falan..Bunlar naçizane sade vatandaş olarak benim aklıma gelenler. Nasıl yapılacağı konusuna ben kafa yormayayım orasını işin ehilleri düşünsün.
Bir yerden başlanılsın da....
Bul
mesela 10 yaşındaki doğa nın dediğini dikkate alalım.
ÇEVRE DEDEDEN TORUNA MİRASTIR KORUNMALI“Benim adım Doğa. 10 yaşındayım ve 4. sınıfa gidiyorum. Geçen hafta Greenpeace'nin yavru balık etkinliği için sınıf arkadaşlarımla birlikte balık pazarına gittik. Cetvellerle balıkları ölçtük. Heryerde yavru balık satıyorlardı. Çünkü yavru balıkları tutmak ve satmak yasak degilmis.

Ben burada 6,5 m boyunda bir hamsi bul...dum. Balıkçı abiye, 'Bu balık yavru, satmamalısınız.' dedim. 'Sen nerden biliyorsun?' diye sordu.

Devamını Gör
[Resim: safe_image.php?d=b69c933380f4392a3767f6b...hlarge.jpg]

"Benim balığımı satmayın" - Dünyayı Kurtaranlar-

10 yaşındaki Doğa "Yavru balık satmayın diyor!"
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
ya tutarsa diyeceğiz bekleyeceğiz,inşallah başarılı olurlar ve yasaklamalar gelir,lüfer çinekop tutmadan da ticari balıkçılar evlerine ekmek getirirler hele bu sene hamsi istavrit çok bol ama çinekop lüfer tarih olmadan önlem alınmalı.
bence dönemsel yasak ve boy kısıtlamasının kontrolleri yapılabilse sorun kalmayacak.küçücük yapraklar tutulmasa sorun çözülecek aslında.
Bul
LeVrEkCi yazdı:ya tutarsa diyeceğiz bekleyeceğiz,inşallah başarılı olurlar ve yasaklamalar gelir,lüfer çinekop tutmadan da ticari balıkçılar evlerine ekmek getirirler hele bu sene hamsi istavrit çok bol ama çinekop lüfer tarih olmadan önlem alınmalı.
bence dönemsel yasak ve boy kısıtlamasının kontrolleri yapılabilse sorun kalmayacak.küçücük yapraklar tutulmasa sorun çözülecek aslında.

Abi dediğin gibi yapraklar tutulmasa sorun çözülecek ama adama niye tuttun diye sorduklarında ben radarda görünce istavrit sanmıştım ağayı çekince anladım ama çoğu ölmütü onun içinde israf olmasın diye dökmedim! diyorlar (bir sahil güvenlik baskınında tekne sahibinin yorumu)

Benim kanaitim sınırlamalardan öte uzun vadeli komple yasaklar çare olacaktır ama oda maalesef mümkün değil.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kadir gecesi + Çinekop yeniolta 18 2,523 16-08-2012, 17:32
Son Yorum: yeniolta
  lodos sonrası çinekop LeVrEkCi 29 4,168 15-10-2009, 23:06
Son Yorum: FuRkAn *
  Galata köprüsü yasağı -12,03,09-istanbul ilerya 19 3,810 12-03-2009, 23:21
Son Yorum: mariner8
  1 Temmuz 2007 itibariyle av yasağı sona erecek iller Lapsetur 17 3,425 02-07-2007, 18:30
Son Yorum: LeVrEkCi
  28.05.2007 ozan,babamartı,rüzgar1 kefal,hamsi,çinekop avı BALIK and OZAN 3 1,933 29-05-2007, 14:53
Son Yorum: Lapsetur
  Balık Resimleri ve Avlanma Yasağı Lapsetur 8 2,594 25-04-2007, 18:47
Son Yorum: ALTAYLI
  Av yasağı keskinburhan 5 3,042 10-03-2006, 15:47
Son Yorum: ozoca51

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi