Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASKERLİĞİMİZİ NERDE YAPTIK.
1971/2 tertip olarak Acemilik Isparta komando muhabere istihkam bölüğü, Usta biriği Isparta Eğirdir dağ komando okulu Gösteri ve tatbikat bölüğünde tamamladım.
Bul
1981/2 ankara etimesgut izmir narlıdere edirne süloğlu edirne merkez
Bul
1966/2 acemi birliği Bilecik usta birliği ise Şırnak -Uludere
Taşkın AYDIN
İZMİR 1966
Bul
Acemiliğim, Antalya Topçular 3. Piyade Er Eğitim Tugayı, usta birliğim, Ardahan Damal 3/25 Mekanize Piyade İç Güvenlik Özel Harekat Taburu, 77/3 Piyade Er, S-1 Yazıcısıydım. Usta birliğimin en akılda kalan kısmı, Atamızın silüetinin 15 haziran 15 temmuz tarihleri arasında iki tepenin arasında belirmesidir. Ne yazıkki o kadar istememe rağmen o bölgeye gitme fırsatım olmadı 15 ay boyunca ve hergün baktığım pencereden gördüğüm tepenin birkaç tepe arkasındaydı.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
LeVrEkCi yazdı:1992 de acemilik balıkesirde başladı ankara mamakta 1,5 ay kursla devam etti sonra tekrar usta birligi balıkesir karargah bölügü santralci olarak 15 ayda bitirdik (3 ay inmişti ben teskerei aldım tekrar çıkmıştı )
Nihat abi sen askerligin indigi zaman yaptın bende çıktıgı zaman yapanlardanım acemi birligi BİLECİK sögüt usta birligi MARDİN Kızıltepe 1976/3
Bul
YaKoMoZ yazdı:Nihat abi sen askerligin indigi zaman yaptın bende çıktıgı zaman yapanlardanım acemi birligi BİLECİK sögüt usta birligi MARDİN Kızıltepe 1976/3
ahh ahh şimdi aynı yere alsalar 3 ay daha askerlik yapacaksın deseler koşa koşa giderim harika bir askerliğim olmuştu Gulumse
Bul
borabora48 yazdı:Acemiliğim, Antalya Topçular 3. Piyade Er Eğitim Tugayı, usta birliğim, Ardahan Damal 3/25 Mekanize Piyade İç Güvenlik Özel Harekat Taburu, 77/3 Piyade Er, S-1 Yazıcısıydım. Usta birliğimin en akılda kalan kısmı, Atamızın silüetinin 15 haziran 15 temmuz tarihleri arasında iki tepenin arasında belirmesidir. Ne yazıkki o kadar istememe rağmen o bölgeye gitme fırsatım olmadı 15 ay boyunca ve hergün baktığım pencereden gördüğüm tepenin birkaç tepe arkasındaydı.
Damal'daki taburun adı değişmiş demekki.Benim dönemimde ''10 ncu Hudut Tabur Komutanlığı'' idi.Atamızın o slüetinden o zamanlar bilgimiz yoktu,terhis olduktan sonra öğrendim.Ben de orada S-1 yazıcısı idim.Benim aklıma yer eden özelliklerinden biri yakınlarımızdaki Posof,Yeniköy ve Hanak yemyeşil ve ormanlık olduğu halde Damal'da taburda ekili olan birkaç küçük çamdan başka çevremizde hiç ağaç olmamasıydı.Birde Ilgar dağı eteklerinden akan dereden toplu iğne ve dikiş ipliği ile hazırladığımız takımla avladığımız alabalıklardı..
Ben de Nihat gibi iç çekiyorum aynı şartlarda 2-3 ay daha askerlik yapmak isterdim orada.Kapı komşu arkadaşım,yakın mahalleden arkadaşlarım tesadüf olarak hep birlikte oradaydık..
Bul
Lakerda yazdı:Damal'daki taburun adı değişmiş demekki.Benim dönemimde ''10 ncu Hudut Tabur Komutanlığı'' idi.Atamızın o slüetinden o zamanlar bilgimiz yoktu,terhis olduktan sonra öğrendim.Ben de orada S-1 yazıcısı idim.Benim aklıma yer eden özelliklerinden biri yakınlarımızdaki Posof,Yeniköy ve Hanak yemyeşil ve ormanlık olduğu halde Damal'da taburda ekili olan birkaç küçük çamdan başka çevremizde hiç ağaç olmamasıydı.Birde Ilgar dağı eteklerinden akan dereden toplu iğne ve dikiş ipliği ile hazırladığımız takımla avladığımız alabalıklardı..
Ben de Nihat gibi iç çekiyorum aynı şartlarda 2-3 ay daha askerlik yapmak isterdim orada.Kapı komşu arkadaşım,yakın mahalleden arkadaşlarım tesadüf olarak hep birlikte oradaydık..

Hey gidi günler hey.76Alkis
Bul
"Damal'daki taburun adı değişmiş demekki.Benim dönemimde ''10 ncu Hudut Tabur Komutanlığı'' idi.Atamızın o slüetinden o zamanlar bilgimiz yoktu,terhis olduktan sonra öğrendim.Ben de orada S-1 yazıcısı idim.Benim aklıma yer eden özelliklerinden biri yakınlarımızdaki Posof,Yeniköy ve Hanak yemyeşil ve ormanlık olduğu halde Damal'da taburda ekili olan birkaç küçük çamdan başka çevremizde hiç ağaç olmamasıydı.Birde Ilgar dağı eteklerinden akan dereden toplu iğne ve dikiş ipliği ile hazırladığımız takımla avladığımız alabalıklardı..
Ben de Nihat gibi iç çekiyorum aynı şartlarda 2-3 ay daha askerlik yapmak isterdim orada.Kapı komşu arkadaşım,yakın mahalleden arkadaşlarım tesadüf olarak hep birlikte oradaydık.."

Evet Mehmet abi birliğin ismi dediğin gibiydi daha eskilerde. Benim dönemimde Tunceli'deki operasyonlara tampon birlik olarak gidiyordu. O çamlar hala yerindeydi en son şimdi durum nasıldır bilemem. Gulumse Alabalık avı güzelmiş, ne duydum ne de gördüm, pek çıkmadım taburdan, güney doğuda ohal vardı bizde de kısıtlamalar vardı. Sadece Damal çarşı içine 2 saat gibi sürelerle vardiyalı çıkıyorduk. Gerçi çarşı dediğime de bakma herhalde senin döneminle benim dönemim arasında bir fark olmamıştır. Siyirdim Çok çorak bir yerdi, tesis falan bişeyde yoktu. Küçük bir market, bir lokanta birde köy kahvesi vardı, gerisi köy halkı ve evleri. Köy halkı yaş ortalaması 60 falandı sanırım. SiyirdimGenç olanların hepsi batıya göç etmiş, eğitim veya iş imkanı için.
Bul
Bora aramıza katıldığın için şimdi bir kat daha memnun oldum,eskilere götürdün beni.Taburdan ve Damal'dan senin dönemine ait resimlerin vardır mutlaka.Yeni halini merak ettim..Eminim ki çok daha modern olmuştur.Benim terhis olmama yakın yeni bina inşaatlarının temeli atlmıştı.Biz tek katlı eski taş bina ve barakalarda askerlik yaptık.
Ben de o döneme ait bir kaç resim koyacağım aradaki farkı gör..
Damal'a gelince; o zaman köy idi şimdi nedir bilemiyorum.Kış gelip kar yağdığında içinden geçen yolun üzerinde bir kahve bir iki ev ve bir bakkaldan başka hiçbirşey görülmez herşey,evler kar altında kalırdı.Evler tabanı özellikle zeminden çok aşağıda idi..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 8 Ziyaretçi