Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercanlarrrr....
13/10/2010 Imaret limani
Saat 15:30...Limandan ciktigimda,hemen sirtileri su ile bulusturdum.Hava bulutlu,fakat cok sakin bir deniz vardi.Palamut merasindan ,lufer merasina dogru sirti gezdim.Aldigim balik tek bir istavrit.Siyirdim
Saat 17:00..Kiyiya mirmira geldim.100 mamunum vardi.Burada balik seyrek vuruyordu.Aklimda,hep mercan merasi vardi.4 mirmir almistim,fakaaat fazla dayanamadim..
Saat 18:00...Oltalarimi topladim,rotami 74derindeki mercan merasina cevirdim.Capami attim,ve hemen oltalar denize71.Balik vurmuyordu.Hayret bir sey ufak balik ta yoktu.
Saat 18:30 ...Ilk mercan tekneye geldi.Boyu guzeldi.2 olta atiyordum.Teknenin on tarafina,kalamar sahtelerini kamis ile biraktim.Az sonra ilk kalamarimi aldim.
Saat 19:00...Balik acaip yeme saldiriyorduHi,ilginc fakat bir o kadar da guzel tarafi ufak balik hic yoktu(sadece 1 hanos,2 ispari cikti).Sira ile oltalardan mercanlari tekneye aliyordum.Bir an,elimdeki oltaya mercan tutulmus,kamista kalamar tutulmus,yanimdaki el oltasinin tahtasi balik tarafindan cekiliyordu.Super bir anOhyandan.Denizdeki 3 oltada da balik vardi.Kisacasi oltaya her gelen balik mercan (boylarida guzel)ve kancanin uzerinde kaliyordu.Bu durum saat 19:30 a kadar devam etti.
Saat 19:30..Baligin vurmasi kesti,hafiften yagmurda basladi,avi sonlandirip limana ciktim.

SIRTI:1 Istavrit
OLTA: 4 mirmir,18 mercan,1 karagoz,2 ispari,1 hanos.
KALAMAR:3 Kalamar(2 si guzel boy)

Bundan iyi avlar sizlerin olsun76

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
30/10/2010 Imaret limani

bu tarihe hazırlık yapıyon galiba faruk .Alkis maşallah güzel avın olmuş tebrikler bu tarihte daha çok balık olur işallah Affet
afiyet olsun Seerf
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yalova tatar yazdı:30/10/2010 Imaret limani

bu tarihe hazırlık yapıyon galiba faruk .Alkis maşallah güzel avın olmuş tebrikler bu tarihte daha çok balık olur işallah Affet
afiyet olsun Seerf
tesekkurler Erden..
hatirlatman icin sagol,biraz yorgunluk..biraz yaslilik..nasil dersen de...Siyirdim
o tarih hangi gune geliyor..belki o tarihte de guzel bir av olur dedigin gibi...
sizlerede rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Faruk Abi çok zevkli ve bereketli bir av yapmışsın Alkis Balıkların hepsi birbirinden güzeller Gulumse Tekneden nasıl olduğunu bilmiyorum ama küçük balığın az denk gelmesi hakikaten de ilginç bir durum Hi Biz kıyıdan ufaklıklara yem yetiştiremiyoruz Siyirdim Abi afiyet olsun Seerf
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Bugün rüzgar yönünden sizler şanslıydınız FarukGulumsesabahtan süt liman olan deniz ben balığa çıkmaya niyetlenince çoştuHappybalığa diye indiğim deniz kıyısına tekneyi daha güvenli yere çekerek eve döndümSiyirdimbugün balık yakalama keyfini almışsın maşallahAlkisşimdi mercan zamanı işin ilginç tarafı burada mercan 13-15 arası coşuyor sizde akşam üzeriGulumsesahtenin önündeki tüyleri yeni gördüm,nedir hikmetiGulumsemercanlar nefis görünüyorlarSeerfkalamarın hala avlakta olması ayrı güzellikAlkisbereketli afiyet olsun FarukSeerf
Bornova - izmir
Bul
thunderbolt yazdı:Faruk Abi çok zevkli ve bereketli bir av yapmışsın Alkis Balıkların hepsi birbirinden güzeller Gulumse Tekneden nasıl olduğunu bilmiyorum ama küçük balığın az denk gelmesi hakikaten de ilginç bir durum Hi Biz kıyıdan ufaklıklara yem yetiştiremiyoruz Siyirdim Abi afiyet olsun Seerf
tesekkurler Nedim..
bu avlandigim merada,daha onceki avlarda(konularimda da yazmistim)cok ama cok fazla ufak balik oluyordu..oltalar avlanamiyordu..bu gun cok ilgunc,ayni merada ufak balik yoktu..
sizlerede ufak baliksiz avlar dilerim
Bul
orhanekmekci yazdı:Bugün rüzgar yönünden sizler şanslıydınız Faruksabahtan süt liman olan deniz ben balığa çıkmaya niyetlenince çoştuHappybalığa diye indiğim deniz kıyısına tekneyi daha güvenli yere çekerek eve döndümbugün balık yakalama keyfini almışsın maşallahşimdi mercan zamanı işin ilginç tarafı burada mercan 13-15 arası coşuyor sizde akşam üzerisahtenin önündeki tüyleri yeni gördüm,nedir hikmetiGulumsemercanlar nefis görünüyorlarSeerfkalamarın hala avlakta olması ayrı güzellikAlkisbereketli afiyet olsun FarukSeerf
tesekkurler Orhan abi..
bu zamanlarda bizde aksam uzeri cosuyor..daha ileriki tarihlerde(yani kis aylarinda) dedigin saatlerde oluyor..
sahteye gelince..abi o buyuk kancali bir capari...uzerinde 12 kanca vardi..ben bununla(kancalari kesip alarak) cesitli denemeler yaparak..kala-kala 3 kanca kaldi..Siyirdim
aynini piyasada -aradim bulamadim..bunlari palamut sirtisi olarak kullaniyorum..daha palamut gormedilerSiyirdimAhmet abinin raporlarindan etkilenerek bunlari cekiyorum..
bu aksam saece kalamar avi yapsam daha cok tutabilirdim,fakat kalamar ve mercan ayni saate oluyor..durum boyle olunca,avin biri az da olsa..daha az ilgi goruyor..
sizlerede rastgele
Bul
faruk abi sizin ailede en son olacak şey fosfor eksikliği olur heralde Siyirdim maşallah mercanlar epey irice kalamarlarda yanında bonusuSeerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
ustam61 yazdı:o tarih hangi gune geliyor..belki o tarihte de guzel bir av olur dedigin gibi...
sizlerede rastgele
SiyirdimFaruk kardeş o tarih bizim burada cumartesiye geliyor.orada hangi güne gelir bilmem.Hehebu balıkları gerçekten tutuyormusun yoksa dolaptan çıkarıp çıkarıp resim çekipte bizleri deli etmek içinmi kullanıyorsun.birgünde boş geldim de .şaka şaka aman öyle birşey deme,buraya yazmaNayirolamaz.Avların bereketli olsun.yediklerin de afiyet,bal olsun.Seerf
tesekkurler Hayrettin....
abi bir seyi affetmiyorsunuzSiyirdim...Erden`e cevabi yazdigimda,o gunun hangi gune denk geldigine bakmadim..ondan oyle yazdim...
he he he Happy...su baliksiz av raporlari basliginin kurucusu kim..bir baksana Siyirdim..Bahadir ile benim imzami goreceksinHappy

http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=9948

bu konu baslangic konusu..
fakat bundan sonra da actigim konulari gorebilirsin...bu baslikta yeterince konum varHappy
silzerede rastgele...
Bul
fish or die yazdı:faruk abi sizin ailede en son olacak şey fosfor eksikliği olur heralde Siyirdim maşallah mercanlar epey irice kalamarlarda yanında bonusuSeerf
tesekkurler Murat...
bizim ailede pek balik yemeyi sevmezler...Siyirdim(eve geldigimde hanim....ne getirdin bu kadar baligi eve diyorSiyirdim)
fakat bu mecanlardan yarin tava olacak..boylari bu aksam hakikaten guzeldi...
sizlerede rastgele
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi