Sancak yazdı:Anlatim, cizim ve resimlere on üzerinden on puan . Gercekten de bir hayli caba harcamissin, bize böyle nefis bilgileri ulastirabilmek icin. Sana candan tessekürler buradan gönderiyorum.
Sevgili Burak Abi, bu kadar detaylı ve net bir anlatım için çok teşekkürler. Elinize emeğinize sağlık.
Size sorularım olacak,
1.Diğer forumlardan da okuduğum kadarıyla sinaritleri genelde öğle vakti yakalıyorlar. Sizin diğer raporlarınızda da genelde öğle vaktiymiş yakaladıklarınız. Bu sinarit için geçerli bir kural mıdır? Sabah ve akşamüstü sirtilerinde bu verim alınmıyor mu? Bizlere öğle vakitlerinde mi sirti çekmemizi tavsiye edersiniz?
2. Malzemecide sahte silikon zargana gördüm, Canlı balık veya sahte balık yerine kullanılabilir mi? Hiç denediniz mi? Tavsiye eder misiniz?
3. Mevsim olarak daha çok mayıs ve haziran mıdır sinaritin tavan yaptığı aylar ?
cranium yazdı:Sevgili Burak Abi, bu kadar detaylı ve net bir anlatım için çok teşekkürler. Elinize emeğinize sağlık.
Size sorularım olacak,
1.Diğer forumlardan da okuduğum kadarıyla sinaritleri genelde öğle vakti yakalıyorlar. Sizin diğer raporlarınızda da genelde öğle vaktiymiş yakaladıklarınız. Bu sinarit için geçerli bir kural mıdır? Sabah ve akşamüstü sirtilerinde bu verim alınmıyor mu? Bizlere öğle vakitlerinde mi sirti çekmemizi tavsiye edersiniz?
2. Malzemecide sahte silikon zargana gördüm, Canlı balık veya sahte balık yerine kullanılabilir mi? Hiç denediniz mi? Tavsiye eder misiniz?
3. Mevsim olarak daha çok mayıs ve haziran mıdır sinaritin tavan yaptığı aylar ?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgili Serkan,benim bigi ve deneyimlerime göre;
Sabah ve akşam saatlerinde de sinarit yakalanır.Ancak bana göre en verimli olan dönem sabah 10.00-12.00 ile 15.00-18.00 saatleri arası.
Raglou silikon zarganadan bahsediyorsan,sinarit ve lüfer gibi dişli balıkların avında kullanılmaz.Bu balıklar bu sahte yeme gelseler bile ilk ısırışlarında silikonu parça parça ederler.Bir de sert plastikten yapılma üç parçalı sahte zarganalar var.Onlarda çok kötü yüzüyorlar ve oltaya gam yaptırıyorlar,hiç tavsiye etmem.
Mevsim olarak mayıs ayında sinaritler kışın çekildikleri derin sulardan 3-5 metre gibi sığ sulara gelerek yumurta dökerler.Bu sene alışılmışın dışında,büyük bir ihtimalle küresel ısınmanın etkisiyle sinaritler mart ayının sonlarına doğru ve nisan ayında yumurta dökmek için geldiler ve yumurta döktükten sonra derin sulara döndüler.Haziran ayından itibaren tekrar sığ sulara gelerek,ekim ayının sonuna kadar av verirler.Havaların soğumasıyla birlikte kışı geçirmek üzere tekrar 200-300 metre gibi derinliği bulunan sulara çekilirler.En bol ve verimli av verdikleri dönem 15 ağustos ile 15 ekim arasıdır.
Sevgilerimle.
Burak Karadeniz yazdı:Raglou silikon zarganadan bahsediyorsan,sinarit ve lüfer gibi dişli balıkların avında kullanılmaz.Bu balıklar bu sahte yeme gelseler bile ilk ısırışlarında silikonu parça parça ederler.Bir de sert plastikten yapılma üç parçalı sahte zarganalar var.Onlarda çok kötü yüzüyorlar ve oltaya gam yaptırıyorlar,hiç tavsiye etmem.
Burak Abi bahsettiğim zargana aşağı yukarı şöyle
Yani ortasından çelik (ya da demir) bir çubuk geçiyor. Balık ısırsa bile koparması güç gözüküyor.
Burak Karadeniz yazdı:Serkan resimdeki sahteyi ben kullandım.Çok kötü yüzüyor ve oltaya gam yaptırıyor.Hiç tavsiye etmem.Yine de sen bilirsin.Sağlıcakla kal.
Teşekkür ederim Burak Abi. Madem kullandınız benim denememe gerek yok . Çok teşekkürler yardımlarınız için.