Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mutfakta lazım bilgiler.
#1
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.



Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler..



Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin..




Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.




Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir..



Fırında tavuk kızartacağınız
zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur..




Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz..


Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın..


Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır..


Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.



Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz..j

Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın..



Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz..

Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz..



Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin..


Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin..



Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.



Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
.


Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.


alıntı . kanaryasevgisi.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Cevapla
#2
Teşekkürler Sedat
Bul
Cevapla
#3
Paylaşım için teşekkürler SedatAlkis
Bornova - izmir
Bul
Cevapla
#4
Güzel bilgiler Sedat abi teşekkürler
Sazanları özledim...
Bul
Cevapla
#5
tesekkurler Sedat...Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Cevapla
#6
Sağol Sedatcım.Kayda geçtiler.76
Bul
Cevapla
#7
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
bisküviler yumuşanmadan yenmeli zaten yani paket açılınca bitirilmeli haa yok olmadı fırını açıp ısıtmak zaten 1 paket bisküvi masrafı Smile

.


Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler..
patatesi 8 hafta tutacaksam almam daha iyi yani az alırım 8 hafta beklemesine gerek kalmaz Smile


Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin..
çorap geçirince tozlar nasıl geçecek Smile)))



Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.
salçalıktan çıksın havuçlu salça olsun diyemi ???



Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir..
10-15 dk haşlayacagıma fırında 5 dk daha tutarım dahada kolay pişecektir Smile


Fırında tavuk kızartacağınız
zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur..
bunu bilmeyen varmıdırki bilgi olarak vermişler...



Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz..
şimdi artık kesilmişi var Smile))


Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın..
şaka bilgi bu heralde Smile)))))))))


Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır..
bunu bilmiyordum denemek lazım ama limon tavuğu bozmasın ??

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
buda denenebilir tabii omletin tadını bozmazsa


Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz..j
kek kalıbı için yanmaz yağlı kağıtlar çıktı şimdi ..
Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın..
atalım atmasınada kokuyu mutfaktamı tutacakmış maydonoz Smile


Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz..
yağın renginden ve kokusundan anlaşılıyor zaten Smile)))))))))

Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz..
açıktada bozulmuyorki zateny yeterki az alalım bittikçe alalım.


Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin..
bunu doğru işte hele şükür.

Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin..
canım peyniri buzlukta dondurmaya ne gerek var bıçağı peyniri keserim


Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
valla buna inanmam 2 gün zor çıkıyo insanın elinden


Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
. unu hava almayan kavanoza koydunmu kapagınıda sıkıca kapattınmı ve taze taze kullandınmı hayatta bceklenmez


Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.
bana anlamsız geldi

alıntı . kanaryasevgisi.


ya sedat ne diyeyim sana sen en iyisi levrek sevdana devam et Smile
Bul
Cevapla
#8
asıl ben ne diyeyim sana mahfettin beni ya buneya buneya mükkemmmelll cevaplar .SiyirdimSiyirdimSiyirdimSiyirdimHappyHappyHappyHappyHappy
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Cevapla
#9
Sedat sana paylaşım için teşekkürler,AlkisAlkis
Nihat sanada yorumlar için HappyHehe
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Baliklar hakkinda ilginç bilgiler sirenia 11 2,366 13-10-2011, 01:11
Son Yorum: cilingoz
  Ev İçin Gerekli Bilgiler ufuktan26 11 4,152 23-06-2011, 10:24
Son Yorum: Quaick
  İLGİNÇ BİLGİLER LeVrEkCi 21 4,609 10-05-2010, 23:21
Son Yorum: levend
  PRATİK BİLGİLER A.Kare_Balıkçı 14 3,689 26-01-2010, 21:34
Son Yorum: ALTAYLI
  Faydalı bilgiler 6 AFALA 1 2,011 18-11-2009, 21:46
Son Yorum: deniz aşığı
  Faydalı bılgıler 5 AFALA 5 2,790 08-11-2009, 01:25
Son Yorum: deniz aşığı
  Faydalı bilgiler..... AFALA 7 2,660 05-01-2007, 22:21
Son Yorum: Avcı Altan
  İLGİNÇ BİLGİLER A.Kare_Balıkçı 6 2,407 02-11-2006, 11:31
Son Yorum: beyazzenci
  Faydalı bilgiler 1 AFALA 2 2,037 26-09-2006, 12:23
Son Yorum: SerenaY66
  Faydalı bilgiler 2 AFALA 2 1,841 26-09-2006, 12:23
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi