Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
teknesi olan arkadaşlar için küçük bir bilgi
levend yazdı:Buradada güzel bilgiler var.Anlamadığım konu çapa neden balığı ürkütür.Farklı yöntemler denenir.
levent çapayı bıraktıgın anda zaten çapa ve ipi dibe inerken balık kaçışır sonrada orada durdugu sürece balık ürker sonuçta yabancı madde oluyor suyun içinde.
gece lüx avında önce tekne ile av yapılacak derinlik misina kurşun yardımıyla bulunur(radarı olanlar radarla bulur benim işim olmaz)sonra biraz uzaga gidilip teknenin arkasından bir çapa bırakılır tam ters yne gidilip bir çapa daha bırakılarak tekne tam ortada kalacak şekilde çapalardan uzak durması sağlanır bu şekilde teknenin altına gelecek balıklar çapa ve ipten ürkmemiş olur,
bunun bir faydasıda tekne sabit durdugu için balık tam alta yerleşince uzun süre sessizce lüferler içeri alınır GulumseSeerf
Bul
kovaların azını kaptmalımıyız yoksa açık şekilde suya salalım mı ?
Bul
mahmutbas yazdı:kovaların azını kaptmalımıyız yoksa açık şekilde suya salalım mı ?

kovanın ağzı açık olacak. zaten içi su dolu olduğu için ağırlıkla teknenin akmasını engelleyecek.
Smile
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
tepeli35 yazdı:ben birde şunu yapıyorum adaşım çok sallantılı havalarda yemek zamanı masanın üstündeki tabak bardak devrilmesin diye teknenin sallandığı yönlerde masanın ayaklarına dört ayağınada birer tane şişe yatık vaziyette koyuyorum altı dans ediyor üstü sabit duruyor her şey sağlam vaziyette ...

Şişeleri nasıl tutturuyorsunuz ?, bağlıyormusunuz ?.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
bilgi için teşekkürler
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  amatör denizciler için pratik bilgiler(1) deniz aşığı 23 7,531 23-01-2016, 15:32
Son Yorum: çömez
  amatör denizciler için pratik bilgiler(2) deniz aşığı 23 5,104 15-10-2009, 21:52
Son Yorum: u_boy
  amatör denizciler için pratik bilgiler(3) deniz aşığı 10 3,201 09-10-2009, 21:04
Son Yorum: ALTAYLI
  ÇineKop Zamanı Yaklaşıyor dikkat acemiler için ince biilgiler balıkçı_mahmut 15 5,352 10-09-2009, 15:39
Son Yorum: Lakerda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi