Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
daha önceleri sitede bahsetmiştim eskiden misafir sayısı kadar balık tutardık yani misafirlerimiz ne sipariş ederse babam bana oğlum git tut gel derdi ben giderdim 3-4 saatte sipariş kadar balık tutar dönerdim hemde bunu genelde yılın her mevsiminde yapabilirdim,
şimdi lüferin en bol oldugu eylül ayında bile sadece kendimize yetecek kadarı zor tutar olduk..
2 gündür yazlıkta gezmediğimiz delik kalmadı bırakın lüferi ispari bile yok vebunun üzerine bu sabah şöyle düşündük kendi kendime faruk abiler yunanistanda ne zaman çıksa iyi kötü bişeyler getiriyorlar sayı olarak boy olarak hemde kaliteli balıklar tutuyorlar dedim demekki oralarda balık bol hala daha,yani kısacası oralarda bazı şeylere dikkat ediliyor ki balık var.
sularmız çok bereketli ama bizde balık nesli tükeniyor.
bişeyler yapmak elimizden geleni yapalım ve sadece lüferi değil tüm balıkları bollaştıralım.
cahit abi teşekkürler..
Yorumları: 1,509
Konuları: 19
LeVrEkCi yazdı:daha önceleri sitede bahsetmiştim eskiden misafir sayısı kadar balık tutardık yani misafirlerimiz ne sipariş ederse babam bana oğlum git tut gel derdi ben giderdim 3-4 saatte sipariş kadar balık tutar dönerdim hemde bunu genelde yılın her mevsiminde yapabilirdim,
şimdi lüferin en bol oldugu eylül ayında bile sadece kendimize yetecek kadarı zor tutar olduk..
2 gündür yazlıkta gezmediğimiz delik kalmadı bırakın lüferi ispari bile yok vebunun üzerine bu sabah şöyle düşündük kendi kendime faruk abiler yunanistanda ne zaman çıksa iyi kötü bişeyler getiriyorlar sayı olarak boy olarak hemde kaliteli balıklar tutuyorlar dedim demekki oralarda balık bol hala daha,yani kısacası oralarda bazı şeylere dikkat ediliyor ki balık var.
bişeyler yapmak elimizden geleni yapalım ve sadece lüferi değil tüm balıkları bollaştıralım.
cahit abi teşekkürler..
Oralarda bizdeki gibi açgözlü kural tanımaz menfaatçi balıkçı yoktur.Üstelik paragatta yasak değil.Bizde balığı trolden gırgırdan kurtaralım diye yırtınanlarda aynı zararı veriyor balıklara.Yalandan yırtınıyolar yani....İyi niyetlerine katılıyorum da bizim cahilleri eğitmek gerekiyo....(balıkçı)
Yorumları: 1,808
Konuları: 99
LeVrEkCi yazdı:daha önceleri sitede bahsetmiştim eskiden misafir sayısı kadar balık tutardık yani misafirlerimiz ne sipariş ederse babam bana oğlum git tut gel derdi ben giderdim 3-4 saatte sipariş kadar balık tutar dönerdim hemde bunu genelde yılın her mevsiminde yapabilirdim,
cahit abi teşekkürler..
Kardeşim,hayallerle yaşamamak için elimizden gelen herşeyi yapmak zorundayız.Örneğin sitenin forumunda tepkimizi gösterir şekilde,büyük harflerle" EYLÜL AYINA KADAR ÖNÜNE GELEN LÜFERİ YEME" diye bir başlık atarak başlayabiliriz.Sağlıcakla kal...
Yorumları: 1,808
Konuları: 99
levend yazdı:Oralarda bizdeki gibi açgözlü kural tanımaz menfaatçi balıkçı yoktur.Üstelik paragatta yasak değil.Bizde balığı trolden gırgırdan kurtaralım diye yırtınanlarda aynı zararı veriyor balıklara.Yalandan yırtınıyolar yani....İyi niyetlerine katılıyorum da bizim cahilleri eğitmek gerekiyo....(balıkçı)
İşte bu.teşekkürler kardeşim...
Yorumları: 1,190
Konuları: 12
tüm kalbimle destekliyorum,yetkililer en az kara avcılığında yapılan denetim kadar hassasiyeti denizlerde gösterseler amatörde,profesyonelde balıksız kalmaz
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Cahit Acun yazdı:Kardeşim,hayallerle yaşamamak için elimizden gelen herşeyi yapmak zorundayız.Örneğin sitenin forumunda tepkimizi gösterir şekilde,büyük harflerle" EYLÜL AYINA KADAR ÖNÜNE GELEN LÜFERİ YEME" diye bir başlık atarak başlayabiliriz.Sağlıcakla kal...
oktaya iletiyorum görür görmez halletmesini sağlıyorum..
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Cahit Acun yazdı:Kardeşim,durum gerçekten pek iç acıcı değil.İskenderun'dan yeni geldim ve çok üzülerek geldim.Eskiden o Sırtıkara'ların ve Kofana'ların cirit attığı,yumurta bıraktığı o muhteşem körfez artık kan ağlıyor.Sadece gördüklerim avlayıpta saldığımız parmak gibi İspendek'lerdi.Sebebini çok geçmeden anladım.İssos-Güleryüz sahilinde giderken ileride katilleri,yani gırgırları gördüm.Öyle bir ağ atmışlardı ki akıllara zarar.İlgili mercileri harekete geçirmek için elimden gelen herşeyi yapacağım.Birgün beni elimde bir pankartla Taksim Meydanında görürsen hiç şaşma!
Abi, taksime niyetin olduğunda haber ver ben limonları alır gelirim

.
Yorumları: 1,509
Konuları: 19
MaVrUşGiL yazdı:Abi, taksime niyetin olduğunda haber ver ben limonları alır gelirim
.
Bende gelirim...