Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ey vatandaş: Eylül ayından önce önüne getirilen LÜFERİ YEME; o balık katledilmiştir
Kaptanım bu sorun maalesef tüm denizlerimiz için korkunç gerçek olarak tepemizde duruyor. Çok değil 10-15 sene sonra denizlerde yaşardı diye sorular bilmece-bulmaca köşelerinde yer alıcak. Çinekoplar-yapraklar ve bilumum minnaklar tezgahta var olmaya devam ederse bu cahiller takımı(A'dan Z'ye)gözümüzün önünde katliama devam edecekler. Ne yasa koyuyorlar ne de yasa dinliyorlar. Gelecek nesiller için Maalesef bunun hesabını verecek cesareti bile gösteremeyeceğiz. Göz göre göre cehalete kurban gitmek seni-beni ve bizim gibi düşünenleri deli ediyor. Eski hallerim olsa sokağa öyle fırlayacam ki kimseler tutamayacak ama neredeeee. Kısaca Kaptan'ım tam bam telinden akord etmişsinAlkisAlkisAlkis
Bul
daha önceleri sitede bahsetmiştim eskiden misafir sayısı kadar balık tutardık yani misafirlerimiz ne sipariş ederse babam bana oğlum git tut gel derdi ben giderdim 3-4 saatte sipariş kadar balık tutar dönerdim hemde bunu genelde yılın her mevsiminde yapabilirdim,
şimdi lüferin en bol oldugu eylül ayında bile sadece kendimize yetecek kadarı zor tutar olduk..
2 gündür yazlıkta gezmediğimiz delik kalmadı bırakın lüferi ispari bile yok vebunun üzerine bu sabah şöyle düşündük kendi kendime faruk abiler yunanistanda ne zaman çıksa iyi kötü bişeyler getiriyorlar sayı olarak boy olarak hemde kaliteli balıklar tutuyorlar dedim demekki oralarda balık bol hala daha,yani kısacası oralarda bazı şeylere dikkat ediliyor ki balık var.
sularmız çok bereketli ama bizde balık nesli tükeniyor.
bişeyler yapmak elimizden geleni yapalım ve sadece lüferi değil tüm balıkları bollaştıralım.
cahit abi teşekkürler..
Bul
LeVrEkCi yazdı:daha önceleri sitede bahsetmiştim eskiden misafir sayısı kadar balık tutardık yani misafirlerimiz ne sipariş ederse babam bana oğlum git tut gel derdi ben giderdim 3-4 saatte sipariş kadar balık tutar dönerdim hemde bunu genelde yılın her mevsiminde yapabilirdim,
şimdi lüferin en bol oldugu eylül ayında bile sadece kendimize yetecek kadarı zor tutar olduk..
2 gündür yazlıkta gezmediğimiz delik kalmadı bırakın lüferi ispari bile yok vebunun üzerine bu sabah şöyle düşündük kendi kendime faruk abiler yunanistanda ne zaman çıksa iyi kötü bişeyler getiriyorlar sayı olarak boy olarak hemde kaliteli balıklar tutuyorlar dedim demekki oralarda balık bol hala daha,yani kısacası oralarda bazı şeylere dikkat ediliyor ki balık var.
bişeyler yapmak elimizden geleni yapalım ve sadece lüferi değil tüm balıkları bollaştıralım.
cahit abi teşekkürler..
Oralarda bizdeki gibi açgözlü kural tanımaz menfaatçi balıkçı yoktur.Üstelik paragatta yasak değil.Bizde balığı trolden gırgırdan kurtaralım diye yırtınanlarda aynı zararı veriyor balıklara.Yalandan yırtınıyolar yani....İyi niyetlerine katılıyorum da bizim cahilleri eğitmek gerekiyo....(balıkçı)
Bul
ALTAYLI yazdı:Kaptanım bu sorun maalesef tüm denizlerimiz için korkunç gerçek olarak tepemizde duruyor. Çok değil 10-15 sene sonra denizlerde yaşardı diye sorular bilmece-bulmaca köşelerinde yer alıcak. Çinekoplar-yapraklar ve bilumum minnaklar tezgahta var olmaya devam ederse bu cahiller takımı(A'dan Z'ye)gözümüzün önünde katliama devam edecekler. Ne yasa koyuyorlar ne de yasa dinliyorlar. Gelecek nesiller için Maalesef bunun hesabını verecek cesareti bile gösteremeyeceğiz. Göz göre göre cehalete kurban gitmek seni-beni ve bizim gibi düşünenleri deli ediyor. Eski hallerim olsa sokağa öyle fırlayacam ki kimseler tutamayacak ama neredeeee. Kısaca Kaptan'ım tam bam telinden akord etmişsinAlkisAlkisAlkis

Kardeşim,durum gerçekten pek iç acıcı değil.İskenderun'dan yeni geldim ve çok üzülerek geldim.Eskiden o Sırtıkara'ların ve Kofana'ların cirit attığı,yumurta bıraktığı o muhteşem körfez artık kan ağlıyor.Sadece gördüklerim avlayıpta saldığımız parmak gibi İspendek'lerdi.Sebebini çok geçmeden anladım.İssos-Güleryüz sahilinde giderken ileride katilleri,yani gırgırları gördüm.Öyle bir ağ atmışlardı ki akıllara zarar.İlgili mercileri harekete geçirmek için elimden gelen herşeyi yapacağım.Birgün beni elimde bir pankartla Taksim Meydanında görürsen hiç şaşma!
Bul
LeVrEkCi yazdı:daha önceleri sitede bahsetmiştim eskiden misafir sayısı kadar balık tutardık yani misafirlerimiz ne sipariş ederse babam bana oğlum git tut gel derdi ben giderdim 3-4 saatte sipariş kadar balık tutar dönerdim hemde bunu genelde yılın her mevsiminde yapabilirdim,
cahit abi teşekkürler..

Kardeşim,hayallerle yaşamamak için elimizden gelen herşeyi yapmak zorundayız.Örneğin sitenin forumunda tepkimizi gösterir şekilde,büyük harflerle" EYLÜL AYINA KADAR ÖNÜNE GELEN LÜFERİ YEME" diye bir başlık atarak başlayabiliriz.Sağlıcakla kal...
Bul
levend yazdı:Oralarda bizdeki gibi açgözlü kural tanımaz menfaatçi balıkçı yoktur.Üstelik paragatta yasak değil.Bizde balığı trolden gırgırdan kurtaralım diye yırtınanlarda aynı zararı veriyor balıklara.Yalandan yırtınıyolar yani....İyi niyetlerine katılıyorum da bizim cahilleri eğitmek gerekiyo....(balıkçı)

İşte bu.teşekkürler kardeşim...
Bul
tüm kalbimle destekliyorum,yetkililer en az kara avcılığında yapılan denetim kadar hassasiyeti denizlerde gösterseler amatörde,profesyonelde balıksız kalmaz
Bul
Cahit Acun yazdı:Kardeşim,hayallerle yaşamamak için elimizden gelen herşeyi yapmak zorundayız.Örneğin sitenin forumunda tepkimizi gösterir şekilde,büyük harflerle" EYLÜL AYINA KADAR ÖNÜNE GELEN LÜFERİ YEME" diye bir başlık atarak başlayabiliriz.Sağlıcakla kal...
oktaya iletiyorum görür görmez halletmesini sağlıyorum..
Bul
Cahit Acun yazdı:Kardeşim,durum gerçekten pek iç acıcı değil.İskenderun'dan yeni geldim ve çok üzülerek geldim.Eskiden o Sırtıkara'ların ve Kofana'ların cirit attığı,yumurta bıraktığı o muhteşem körfez artık kan ağlıyor.Sadece gördüklerim avlayıpta saldığımız parmak gibi İspendek'lerdi.Sebebini çok geçmeden anladım.İssos-Güleryüz sahilinde giderken ileride katilleri,yani gırgırları gördüm.Öyle bir ağ atmışlardı ki akıllara zarar.İlgili mercileri harekete geçirmek için elimden gelen herşeyi yapacağım.Birgün beni elimde bir pankartla Taksim Meydanında görürsen hiç şaşma!

Abi, taksime niyetin olduğunda haber ver ben limonları alır gelirim Wink.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Abi, taksime niyetin olduğunda haber ver ben limonları alır gelirim Wink.
Bende gelirim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kıyıdan at-çek yöntemi ile balık avı ve Levrek'ler Cahit Acun 55 20,173 13-08-2012, 11:50
Son Yorum: sedat3s77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi