01-04-2010, 17:52
Değerli Arkadaşlar...
Benim uzun zamandır beraber Alabalık avına gittiğim arkadaşlarımdan biri bir şey denemeye karar vermiş.Kendi aramızda çok uzun zamandır tartıştığımız bir konu hakkında başkalarının görüşünü almak için başka bir foruma yazı yazmış..Aslında pc özürlüdür ama uymuş şeytana işte...![Happy Happy](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/happy.gif)
Bizim forumda bu konu açılmadı diye hatırlıyorum..Tabii mutlaka burada da özel bir başlıkta konuşulmalı diye düşündüğüm için kendi izinini alarak buraya taşıdım..
Konu aslında alabalık avı ile ilgili ve çok özel tecrübe gerektiriyormuş gibi görünse de ,bence doğru mantık yürütmek gerektiren bir konu...Bu nedenle konuya ilgi duyan tüm arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
Soracağım sorunun kesin ve doğru cevabını ben de bilmiyorum...Kendi aramızda da devamlı tartışırız.Yeni bulduğumuz verilere göre fikirlerimiz değişir..
Sorumuz şu....
Bir çok forumda ve konu ile ilgili yazılarda Alabalık avı için parlak metal üstüne kırmızı benekli mepps tavsiye ederler..Ben de bazı yerlerde bu mepps'i kullanırım.Verimli olduğu yerler vardır..Yani Alabalık yakaladığı doğrudur.
Alabalık bu renklerdeki mepps görünce ne sanır...Ne olduğunu düşünür.Neyi ele geçireceğini umar..
Yani parlak metal üzerine kırmızı benekli mepps, Alabalık gözü ile nedir.
İzniniz ile biraz zorlamak için bir örnek vereyim..
11/05/2007 tarihinde Nihat başka bir arkadaşa yol göstermek için yazdığı yazıda aynen şöyle demiş..
Kelebek (Kaşık-Mepps) Olta: Derelerde akıntıya karşı çekildiğinde kaşığı dönen ve suyun içinde alabalığa böcük gibi görünen bir oltadır. Sürekli atıp çekmek gerekmektedir.
Tabii Nihat konu hakkında fazla bilgisi olmadığını da cevabına ilave etmiş...
Burada beni ilgilendiren yazı oltanın böcek gibi göründüğünün ifadesidir.Peki hangi böcek...
Vücudu metalik veya parlak ,kanatları kırmızı benekli bir böcek varsa tamam..Ama ben böyle bir kanatlı bulamadım...Ayrıca bununla Alabalık avladığım yerde de yaptığım incelemelerde böyle bir uçucu hiç görmedim.Tutup midelerini açtığımız Alabalıkların, hiçbirinin midesinde ,yenmiş olarak bu renklerde bir böcek çıkmadı..Renklerini de rastgele diyemezsiniz çünkü; başka renkte mepps iş yapmıyor..Düz parlak veya başka renk balığı avlamıyor.Yani bu renk Alabalık tarafından özel olarak seçiliyor..Ayrıca bu mepps, bölge yapısına göre suyun farklı derinliklerinden çekiliyor..Hangi böcek suyun dibinde gezer ki Alabalık buna kansın..
Gel de çık işin içinden..
Haydi kurtarın beni bu dertten..
Sevgiler...
Benim uzun zamandır beraber Alabalık avına gittiğim arkadaşlarımdan biri bir şey denemeye karar vermiş.Kendi aramızda çok uzun zamandır tartıştığımız bir konu hakkında başkalarının görüşünü almak için başka bir foruma yazı yazmış..Aslında pc özürlüdür ama uymuş şeytana işte...
![Happy Happy](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/happy.gif)
Bizim forumda bu konu açılmadı diye hatırlıyorum..Tabii mutlaka burada da özel bir başlıkta konuşulmalı diye düşündüğüm için kendi izinini alarak buraya taşıdım..
Konu aslında alabalık avı ile ilgili ve çok özel tecrübe gerektiriyormuş gibi görünse de ,bence doğru mantık yürütmek gerektiren bir konu...Bu nedenle konuya ilgi duyan tüm arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
Soracağım sorunun kesin ve doğru cevabını ben de bilmiyorum...Kendi aramızda da devamlı tartışırız.Yeni bulduğumuz verilere göre fikirlerimiz değişir..
Sorumuz şu....
Bir çok forumda ve konu ile ilgili yazılarda Alabalık avı için parlak metal üstüne kırmızı benekli mepps tavsiye ederler..Ben de bazı yerlerde bu mepps'i kullanırım.Verimli olduğu yerler vardır..Yani Alabalık yakaladığı doğrudur.
Alabalık bu renklerdeki mepps görünce ne sanır...Ne olduğunu düşünür.Neyi ele geçireceğini umar..
Yani parlak metal üzerine kırmızı benekli mepps, Alabalık gözü ile nedir.
İzniniz ile biraz zorlamak için bir örnek vereyim..
11/05/2007 tarihinde Nihat başka bir arkadaşa yol göstermek için yazdığı yazıda aynen şöyle demiş..
Kelebek (Kaşık-Mepps) Olta: Derelerde akıntıya karşı çekildiğinde kaşığı dönen ve suyun içinde alabalığa böcük gibi görünen bir oltadır. Sürekli atıp çekmek gerekmektedir.
Tabii Nihat konu hakkında fazla bilgisi olmadığını da cevabına ilave etmiş...
Burada beni ilgilendiren yazı oltanın böcek gibi göründüğünün ifadesidir.Peki hangi böcek...
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/smile.gif)
Gel de çık işin içinden..
Haydi kurtarın beni bu dertten..
Sevgiler...