Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PAVURYA(KIRMIZI YENGEÇ)
RaPaLaCı yazdı:Yav Nihaaaaat! nası pişiyo bunlar kardeşim,neresi yeniyor.kabukları vardır onların.Bi de ısırmasınlar. Smile)

ibrahim abi bunların kıskaçlarının içi ve üst kabuklarının altı olduğu gibi bembeyaz ettir pişmesi istakoz gibi oluyormuş ben hiç yemedim ama anlatılanları yazıyorum bir kerede bir filimde seyretmiştim.bayada et çıkıyormuş içinden pavurya dedigim nasıl diyim bir yemek tabagı büyüklügünde olanları bile vardır resim bulabilirsem bi ara eklerim.
Bul
yav buraya kasalar içinde getiriyorlar,ama avuç içi kadar onlar.fiatı nadir hiç sormadım.ıstakoz gibi canlı haşlanıyorsa ben haşlayamam onu.Haşlattıracak birini bulmalı.iyi de rakı içer her halde.
Bul
RaPaLaCı yazdı:Yav Nihaaaaat! nası pişiyo bunlar kardeşim,neresi yeniyor.kabukları vardır onların.Bi de ısırmasınlar. Smile)
kaynamis suya at kirmizi olunca hazirdir,sonra ikiye ayir ,icine su tut pislikleri cikargerisini afiyetle yi,bizim burda cok cikar,evin arkasindaki golde her sene yakalardik,bu sene denizden baglantisi kesildi ,fazla yok ortaliklarda,cok lezzetlidir,elimde kucuk bir el zipkini,suyun icini gosteren lamba ile avalrdim,gecede 20 ye yakin vururduk
her tarafi yinir ,benim dediklerim blue swimmer crab dedikleridir
Bul
tadını merak ettim, denk gelirse alırım artık
Bul
bende geçen yaz fethiyede görmüştüm...sardalyayla yaklaşık 1 kiloluk pavurya yakalamıştı...
Bul
serenay66 yazdı:bu yengeçlerin mavi yengeçten bir farkı varmı.yoksa sıradan bldiğimiz yengeçlerden midir.

Pavuryaların diğer yengeçlerden en ayırıcı özelliği kıskaçın biri öteki kıskaçdan en az iki katı büyüklüğünde olur. Kıskaçdaki siyaz renkde çok belirgin olur.
Bul
pavuryalar ağustos ayında yakalanırlar ..sandalla ve gece lüx ile..kepçe yardımı ile tutarız onları işi bilirseniz elinizlede tutmak kolaydır..çok lezzetlidirler eti ıstakoz eti gibidir çok lezzetli ve güzeldir.. canlı olarak haşlanırlar ve pişirmeden evvel kahve rengidirler pişince kırmızı renk alırlar...dışı kabukludur sert bir kabuğu vardır.küçük bir çekiç ile kabukları kırılınca içlerinden haşlanmış karides gibi lup ..et çıkar..salatası çok makbuldür harika rakı mezesi olur...en ufak yumuruk kadar olması lazım yenmesi için..bir ara salatasının yapımınıda anlatırım merak edenlere...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  BAYBURT'TAN KIRMIZI BENEKLİLER necocakir60 1 1,357 16-11-2007, 23:23
Son Yorum: LeVrEkCi
  kırmızı balık SerenaY66 15 4,320 01-08-2006, 22:21
Son Yorum: hook54

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi