Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palamut ..İstanbul Boğazındada kıyıdan çapari
Cuma akşamüstü son dakkika gölü
Av yerine vardığımda anca takımları açmaya müsaade etti hava takımları hazırladım başladı sağnak yağış tabiiki yağmur altında av yapacak donanım yanımda yoktu birde şimşek meselesi var bir müddet bekledim havayı bir yarım saat sonra dindi ve havanın kararmasına 1 saat yarım saat gibi bir zaman vardı hemen ikinci bir yağmura yakalanmadan başladım uzak atışlara ve 2. atışımda makinayı 5-6 tur çevirdimki ekimdeki kamış oldu bir odun sanki tekneye takıldı aldı götürüyor gibi ve anladımki misafirler geliyor
Neticede Yedi köstekli kendi yapımım olan çapariye yapışan 6 palamuttan bir tanesi 0.25 kösteği patlattı geriye kalan 5 palamut üzüm salkımı gibi karaya alındı

Genelde kıyı oltacılarında gördüğüm palamut çaparileri korku filimi gibi kısacık bir bedende 10 ad köstek. Bu takım , binlerce palamut önünde olacakki anca o zaman çalışsın
Ben yedi köstek bağlıyorum 4.5 mt bedene kamış boyumda 4.5 mt 10 tanede gözüm yok 3 olsun 5 olsun ama boş çıkmasın herhalde anlatabilmişimdir maximum uzun beden maximum az köstek maximum küçük iğne
Palamut boğazda hergün yapıyor yeterki usanmadan güniçi takip edilsin en azından sabah ve akşamüstü
Çinekopsa neredeyse kavağa çıkacak boğazın her yerinde mevcut

Takımlar ise şöyle
Kamış Lineaeffe Superba 4.5mt
Makine Okuma V sistem
Kurşun 100 gr
Çapari 25x28 misina 5 no iğne, portakal, morbeyaz, yeşil kombinasyonlu 7 köstekli

Tarih 16-ekim 2009 - saat akşamüstü 4-5 civarı
Hava : Kapalı ve sık aralıklı sağnak yağmurlu
Yer : İstanbul boğazı Avrupa.yakası

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
maşallahın var valla abi özlemiştim senin raporları istavrit gibi dizmişin palamutları ellerine sağlık inşallah daha bereketli avlar geçirirsin
Bul
Reis bende bi tane bindirdim dün rapalaya sağlamdı 7 tanede sarıkanat aldım yer bizim mera bu günde bir tane sarıkanat aldım öğlende rapala yüzüsü denerken atladı Smile yoksa kalabalıktan atmaya niyetim yoktu yarın sabahtan devam inş.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
boranmursel yazdı:maşallahın var valla abi özlemiştim senin raporları istavrit gibi dizmişin palamutları ellerine sağlık inşallah daha bereketli avlar geçirirsin
Sağol canım ciğerim
Bul
FuRkAn * yazdı:Reis bende bi tane bindirdim rapalaya sağlamdı 7 tanede sarıkanat aldım yer bizim mera bu günde bir tane sarıkanat aldım öğlende rapala yüzüsü denerken atladı Smile yoksa kalabalıktan atmaya niyetim yoktu yarın sabahtan ordayım Tarih Düne ait yanlış ayar
Furkan yerdeki taşlardan meraların neresi olduğunu çözüyorum zaten
Metinde kabataşta tırmalasın Smile
7tane az olmuş ne kadar takıldınki yinede iyidir bak keyfine dostum
Bul
ikinizinde eline sağlık daha irilerine inşallahAlkis
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Furkan yerdeki taşlardan meraların neresi olduğunu çözüyorum zaten
Metinde kabataşta tırmalasın Smile
7tane az olmuş ne kadar takıldınki yinede iyidir bak keyfine dostum

sabah 7 de başladım öğlen kaçtık yağmurdan bugün üsküdardaydık mustafa abi ile yıldıray abi uğraşıyordu tıraş bugün köprüdede arkadaş aldı 4 tane getirdi yanımıza palamut almış güzel ele avuca geliyor
Bul
MAşallah Harun kısa zamanda akşamlıklar çıkmış.
Doğru zaman, doğru yer, doğru takım...Tebrikler, afiyet olsunAlkisSeerf
Detaylı rapor için ayrıca teşekkürler....Alkis
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
harun ve furkan şartlar zor da olsa güzel av olmuş afiyet olsunSeerf
Bul
Harun,beşini altısını birarada kıyıya çekmenin keyfini almışssın tebriklerAlkisbereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  02.02.2017 Lara kıyıdan eduar1984 15 1,166 20-02-2017, 13:26
Son Yorum: yaser2sultan
  İstanbul ve Çevresi Balık Raporları BALIK and OZAN 162 45,154 16-08-2016, 00:25
Son Yorum: nurideniz34
  17\11\2014 Levrekci palamut avı LeVrEkCi 19 3,269 04-12-2014, 00:40
Son Yorum: bucalıfikret
  palamut bereketi 23/11/2012 makineci 17 3,021 30-11-2012, 22:49
Son Yorum: ssevdim
  Boğaz Çıkışında Palamut Avımız (13 Eylül Perşembe) denizbilimci 17 3,613 16-09-2012, 22:56
Son Yorum: tahsinmersin
  mudanya çapari avı bahriyeli 12 2,781 13-09-2012, 21:45
Son Yorum: yalova tatar
  palamut... oguzcanagca 16 2,607 17-08-2012, 21:29
Son Yorum: Lakerda
  Marmara Adasında sabah suyunda çapari bir başkadır.. xfisher 25 3,469 12-07-2012, 16:45
Son Yorum: xfisher
  Burgazada'da akşam suyunda çapari.. Lakerda 47 4,990 12-07-2012, 13:36
Son Yorum: MaVrUşGiL
  palamut yoksa sınarit var orhanekmekci 45 5,991 27-02-2012, 21:58
Son Yorum: orhanekmekci

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi