arkadaşlar normal esintili havalarda mercan yakalamak isterseniz sakın çapa atmayın çapa attığınız zaman sadece ilk attığınız oltada bir mercan çekersiniz ve ondan sonra asker olursunuz eğer askerlik yapmak istemiyorsanız yanınıza iki adet kova alın biraz iri olursa daha güzel olur bir tanesini baş taraftan bir tanesinide kıç taraftan içine su doldurarak sekiz on metre kalın bir iple suya batırın tekneniz en fazla saatte yarım yada bir metre bir akış yapar yerden çok uzaklaşırsanız tekrar motoru çalıştırıp aynı yere gelirsiniz balık yakalama veriminin arttığını göreceksiniz ...
teknesi olan arkadaşlar için küçük bir bilgi
|
16-10-2009, 12:11
tepeli35 yazdı:arkadaşlar normal esintili havalarda mercan yakalamak isterseniz sakın çapa atmayın çapa attığınız zaman sadece ilk attığınız oltada bir mercan çekersiniz ve ondan sonra asker olursunuz eğer askerlik yapmak istemiyorsanız yanınıza iki adet kova alın biraz iri olursa daha güzel olur bir tanesini baş taraftan bir tanesinide kıç taraftan içine su doldurarak sekiz on metre kalın bir iple suya batırın tekneniz en fazla saatte yarım yada bir metre bir akış yapar yerden çok uzaklaşırsanız tekrar motoru çalıştırıp aynı yere gelirsiniz balık yakalama veriminin arttığını göreceksiniz ...Adaşım çok güzel bir bilgi teşekkür ederim bu güne değin denememiştim. Bunu asla unutmam. Bu sadece Mercan için değil özellikle Çipura için avlanan arkadaşlara da uyarı olmalı. Bilirsin çipura için çapaya oldukça kalama verilir. Tekrar teşekkürler. Bu bilgiden nasıl haberim olmamış hayretteyim ve uygulayacağım
16-10-2009, 12:12
Buda güzel bir fikir,biz benzer durumlarda çapayı tekneden 4-5 m aşağı askıda tutarız sizin kovalar gibi olmasada nispeten faydası oluyor..
Tabi dikkat edilmesi gereken önemli bir unsur baştan ve kıçtan sarkıtılmış kova iplerine takımı taktırmamak.. ![]()
16-10-2009, 12:28
bu sistemi ben 30 ile 80 metrelerde yapıyorum kesinlikle takım takılmıyor.
16-10-2009, 12:38
tepeli35 yazdı:arkadaşlar normal esintili havalarda mercan yakalamak isterseniz sakın çapa atmayın çapa attığınız zaman sadece ilk attığınız oltada bir mercan çekersiniz ve ondan sonra asker olursunuz eğer askerlik yapmak istemiyorsanız yanınıza iki adet kova alın biraz iri olursa daha güzel olur bir tanesini baş taraftan bir tanesinide kıç taraftan içine su doldurarak sekiz on metre kalın bir iple suya batırın tekneniz en fazla saatte yarım yada bir metre bir akış yapar yerden çok uzaklaşırsanız tekrar motoru çalıştırıp aynı yere gelirsiniz balık yakalama veriminin arttığını göreceksiniz ... Ercan,kovaları suyla doldurup salmak yerine o kovanın içine ağırlık koyarak bırakıldığında daha faydalı oluyor ben kalamarda(kürekle yaptığım avlarda)hızı azaltmak için bu türden ağırlıklar kullanıyordum ![]()
Bornova - izmir
16-10-2009, 12:41
saatte 1 metre biraz zor gibi geldi bana ama faydası olacağı kesin,teşekkürler
![]()
16-10-2009, 12:41
ben birde şunu yapıyorum adaşım çok sallantılı havalarda yemek zamanı masanın üstündeki tabak bardak devrilmesin diye teknenin sallandığı yönlerde masanın ayaklarına dört ayağınada birer tane şişe yatık vaziyette koyuyorum altı dans ediyor üstü sabit duruyor her şey sağlam vaziyette ...
16-10-2009, 12:46
orhan abicim yalnış anlama ama kova boş olursa daha sağlam tutuyor içinde ağırlık olmaması lazım hafif esneme yapması gerek suyun içinde teknenin tam tersine sallanma hareketi sağladığı için teknenin akışını engelliyor.
16-10-2009, 12:47
orhan abi ben sana bir mesaj atmıştım dün okuyabildinmi abi.
16-10-2009, 15:10
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
amatör denizciler için pratik bilgiler(1) | deniz aşığı | 23 | 7,699 |
23-01-2016, 15:32 Son Yorum: çömez |
|
amatör denizciler için pratik bilgiler(2) | deniz aşığı | 23 | 5,275 |
15-10-2009, 21:52 Son Yorum: u_boy |
|
amatör denizciler için pratik bilgiler(3) | deniz aşığı | 10 | 3,293 |
09-10-2009, 21:04 Son Yorum: ALTAYLI |
|
ÇineKop Zamanı Yaklaşıyor dikkat acemiler için ince biilgiler | balıkçı_mahmut | 15 | 5,469 |
10-09-2009, 15:39 Son Yorum: Lakerda |
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi