Yorumları: 8,084
Konuları: 75
yalova tatar yazdı:valla kiviler harika
emrahların bahçemi burası mangalda harika
ama eksik yapmışsın çünkü kasaları çekmişsin aslında onlar özel kutularına konulup pazarlanıyor
Erden abi emrahın değil başka bir arkadaşın bahçesi geldiğin zaman gideriz orada bir tek duş yok diğer herşey mevcut.Şimdi erden abi kivi toplandığı gibi yenmiyor buradaki kasalara konulmasının sebebi alan kişi kantara koyup doğru kendi deposuna koyuyor.Normalde kiviler plastik kasaya konup doğru soğuk hava deposuna götürülür. Pazara çıkacak kadar kivi soğuk hava depolarında elma odalarına koyulur çünkü kiviyi elma olgunlaştırıyor . olgunlaşan kiviler daha sonra ambalajlama makinasında paketlenip pazara çıkıyor.
PÜF NOKTASI
![Tongue Tongue](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/tongue.png)
azardan, marketten aldığınız kiviler eğer sertse (genelde öyledir) unutmayın kivi poşetinin içine 1-2 adet elma koyun olgunlaşması
çok kısa sürer yumuşadığı zaman zaten olgunlaşmıştır afiyetle yiyin. Yok ben ekşi severim derseniz pazardan aldığınız gibide yiyebilirsiniz.
Yorumları: 8,084
Konuları: 75
LeVrEkCi yazdı:bu kiviyi nasıl ekebiliriz ağaçmıdır fidanmıdır bende bi deneyeyim biraz bilgi verirmisin haşim abi.
Nihat bey kivi fide olarak satılır
1- Doku kültüründen üretilen ( en sağlıklısı ticari amaçlı)
2-Çelikleme yöntemiyle üretilen
Şimdi nihat bey kiviyi ekmeden önce evin bahçesinde asma çardağı deriz biz yani üzümün yukarı doğru sarıldığı demirlerdir bir kere onun olması şart çünkü kivi diğer ağçlar gibi değil asma gibi sarılır. Birde kivi fidanı alırken muhakkak erkek kivide alman gerekiyor. Standartı üç dişi kiviye bir erkek kivi düşer bu ticari amaçlı olanı ama sen 5-6 kiviye bir erkek kivi muhakkak almalısın yoksa kiviler sadece yeşillik yapar.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
yalovalı77 yazdı:Nihat bey kivi fide olarak satılır
1- Doku kültüründen üretilen ( en sağlıklısı ticari amaçlı)
2-Çelikleme yöntemiyle üretilen
Şimdi nihat bey kiviyi ekmeden önce evin bahçesinde asma çardağı deriz biz yani üzümün yukarı doğru sarıldığı demirlerdir bir kere onun olması şart çünkü kivi diğer ağçlar gibi değil asma gibi sarılır. Birde kivi fidanı alırken muhakkak erkek kivide alman gerekiyor. Standartı üç dişi kiviye bir erkek kivi düşer bu ticari amaçlı olanı ama sen 5-6 kiviye bir erkek kivi muhakkak almalısın yoksa kiviler sadece yeşillik yapar.![Hehe Hehe](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/hehe.gif)
teşekkürler haşim abi elbet bi orhangaziye giderim o zaman inşallah yanına ugrarım senden alırım yabancıya gitmesin
![Gulumse Gulumse](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/gulumse.gif)
yalovanın çiçekçi,fidancılarına hanımın dedesi eskiden çok giderki adı recep demirer rahmetli çok meraklıydı aşıydı fidandı herşeyi bilirdi heryere bişeyler ekerdi.yalovadan çok bahsederdi yalovadaki fidancılardan kimbilir seninde oraya ugramıştır.
Yorumları: 457
Konuları: 15
Haşim paylaşım için teşekkürler.
GÖNÜLLER HOŞ İKEN ; OLTALAR BOŞ OLMASIN
Yörük Efe-- / --B RH (+) -- / 1961
Biz Dünyadan Gider Olduk ,
Kalanlara Selam Olsun ,
Hep Böyle Gidecekse Bu Dünya ,
Kalanlara da Haram Olsun
Ömer Hayyam
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Haşim,burada yetiştirmeye çalışsamda başarılı olamadım.Bu arada erkek,dişi kivi olduğunuda öğrenmiş oldum.paylaşım için teşekkürler.
Bornova - izmir
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
şimdi kivi yerken ekşi ve serttti konuya geri döndüm inceledim ve haşim abinin verdiği tüyoyla hemen elmaların içine gönderdim kalan arkadaşları bakalım nasıl olacaklar
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
şimdi bir kivi kestik ekşi ve sertti hemen konuya döndüm ve haşim abinin verdiği tüyoyla elmaların içine attım bakalım nasıl olacak
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.