Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
köpekbalığı masalı
Köpekbalığı kıkırdağının kansere hiçbir yararı olmadığı, aksine yan etkileri bulunduğu belirtildi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Canfeza Sezgin, kanser tedavisinde doğal ürünlerden biri olarak görülen köpekbalığı kıkırdağının ‘kurtarıcı’ olmadığını söyledi.

Doç. Dr. Sezgin, periyodik olarak bu masalın gündeme geldiğini ve her gündeme gelişinden sonra hastalarında bu ürünü kullanma isteğinin ortaya çıktığını belirtti.

Kanser hastalarının tıbbi tedavinin yanında alternatif tıptan yararlanma ihtiyacı içinde olduğunu, ancak bilmeden, bilinçsiz kullanılacak bu tür ürünlerin hastaya yarardan çok zarar getirebileceğini vurgulayan Doç. Dr. Sezgin, “Bu kez gündemde köpekbalığı kıkırdağı var. Oysa bu masal” diyerek şunları söyledi:

“Köpekbalıklarının hiç kanser olmadığı hikayesi 1992 yılında ortaya atılmış, oldukça ilgi çekmesi nedeniyle yazılı ve görsel basında yoğun olarak tekrar tekrar gündeme getirilmiştir. Popülerlik kazanan bu olay sonucunda son 5- 10 yılda köpekbalığı popülasyonunda belirgin bir azalma meydana gelirken, köpekbalığı kıkırdağı satan firmaların sayısı artmıştır. Yapılan araştırmalarda köpekbalıklarının kanser oldukları, görülen kanser çeşitlerinin ise cilt, karaciğer, yumuşak doku, lenfoma, safra yolu, bağırsak ve tiroid kanseri olduğu saptanmıştır. Köpekbalıklarının daha çok derin sularda ve okyanusta yaşamaları, herhangi bir nedenle ölen köpekbalıklarının diğer yırtıcı balıklar tarafından parçalanması ölüm nedenlerinin tam bilinmemesine neden oluyor. Ayrıca okyanuslarda, kansere neden olan karsinojen isimli zehirli maddelerin düzeyinin daha düşük olması bu bölgede yaşayan balıklarda daha az kanser görülmesinin temel nedenidir. Köpekbalıklarının vücut ısılarının ve hücrelerinin bölünme hızlarının daha düşük olmasının da kanserin az görülmesine neden olabileceği düşünülmektedir.”

Yan etkileri var
Doç. Dr. Sezgin, bir umut olarak gündeme getirilip hastaların alıp kullanmak için çaba gösterdiği köpekbalığı kıkırdağının yan etkileri olduğunu söyledi.

Kıkırdak yapısının, normalde damardan fakir ve kanserin nadir görüldüğü bölgelerden birisi olduğunu belirten Sezgin, “Kıkırdakta damarlanmayı ve kanserin yayılımını engelleyen kimyasal maddeler salınmaktadır. Fakat protein yapıda olması nedeniyle kıkırdak preparatlarının ağız yolu ile alınmasının yararı olmamaktadır. Çünkü mide asiditesi, alınan kıkırdak preparatındaki maddeleri sindirmekte ve etkisizleştirmektedir. Sonuç olarak alınan köpekbalığı kıkırdağı bir işe yaramamaktadır. Meme ve kalınbağırsak kanserli hastalarda yapılan bir çalışmada da köpekbalığı kıkırdağı kullanılmasının hiçbir yararının olmadığı, aksine yan etkilerinin çok olduğu görülmüştür. Günümüzde daha ileri tekniklerle köpekbalığı karaciğeri veya kıkırdak yapısındaki damarlanmayı engelleyen aktif kimyasallar elde edilmekte, bunlarla ilgili çalışmalar sürdürülmektedir. Sonuç olarak hastalarımıza köpekbalığı kıkırdağı kullanmamalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Hürriyet
Bul
koca kari ilaclarinda oldugu gibi birisi fikir yurutmustur doktorlar aciga kavusturmus olayi zakkum agaci da kansereme aids demi iyi geliyor diye bir fikir yapiyorlardi ben turkiye deken 11 sene oldu heralde yapraklarini kaynatip cok kisi zehirlenmisti
doktorlarin dediklerinden sasmamak lazim eczaneler yeter
Bul
aynen bencede ebegümeci ilaçlara pek inanmam
Bul
bahri ozmen yazdı:koca kari ilaclarinda oldugu gibi birisi fikir yurutmustur doktorlar aciga kavusturmus olayi zakkum agaci da kansereme aids demi iyi geliyor diye bir fikir yapiyorlardi ben turkiye deken 11 sene oldu heralde yapraklarini kaynatip cok kisi zehirlenmisti
doktorlarin dediklerinden sasmamak lazim eczaneler yeter

Kesinlikle katılıyorum abı cok dogru
Bul
evet once tıbben mudahale gerekli her konuda bencede.
bazı rantcıların dalavereleri sonucu orya çıkan bu gibi hastalık iyieden doğal ilaçlar halkımızın sömürülmesine yol açıyor halkımızın biliçlendirilmeside vakit alıyor
Bul
birde olaya şu boyuttan bakın.şeytan kulağına kurşun  kanser olan birisine tıb deseki senin 3-5 ay ömrün kaldı.yapacak bir şey yok.ne yapar o hasta, kocakarı ilacıda olsa kullanır.kullanmak zorundadır.nitekim geçenlerde tv de izlemişsinizdir.doktorun birini bitkisel ilaçlarla milleti kandırıyorsun diye mahkemeye vermişler vs vs.ama tvde çıkan hastalardan 2-3 tanesi  derki.doktorlar artık yapacak bir şey yok diye eve gönderdiler.bende bu doktorun verdiği bitkilerden hazırlanmış karışımdan kullandım.sonuç3 ay gibi bir sürede  kanserli hücre  falan kalmamış.ee şimdi ne demeli .Yorum sizin.
Bence bütün hastalıkların ilacı bir şekildede olsa doğada var.
Bul
serenay66 yazdı:birde olaya şu boyuttan bakın.şeytan kulağına kurşun  kanser olan birisine tıb deseki senin 3-5 ay ömrün kaldı.yapacak bir şey yok.ne yapar o hasta, kocakarı ilacıda olsa kullanır.kullanmak zorundadır.nitekim geçenlerde tv de izlemişsinizdir.doktorun birini bitkisel ilaçlarla milleti kandırıyorsun diye mahkemeye vermişler vs vs.ama tvde çıkan hastalardan 2-3 tanesi  derki.doktorlar artık yapacak bir şey yok diye eve gönderdiler.bende bu doktorun verdiği bitkilerden hazırlanmış karışımdan kullandım.sonuç3 ay gibi bir sürede  kanserli hücre  falan kalmamış.ee şimdi ne demeli .Yorum sizin.

doğada olduğunu biliyorum ona hiç sözüm yok ben rantçılar tarafından çıkarılan uydurma ilaçlar içinbunları yazdım kesinlikle yüce mevlam insana dert vermişse tedavisinide vermiştir yanlış anlaşılmasın benim dediğim
Bul
RIFAT YAMAN yazdı:
serenay66 yazdı:birde olaya şu boyuttan bakın.şeytan kulağına kurşun  kanser olan birisine tıb deseki senin 3-5 ay ömrün kaldı.yapacak bir şey yok.ne yapar o hasta, kocakarı ilacıda olsa kullanır.kullanmak zorundadır.nitekim geçenlerde tv de izlemişsinizdir.doktorun birini bitkisel ilaçlarla milleti kandırıyorsun diye mahkemeye vermişler vs vs.ama tvde çıkan hastalardan 2-3 tanesi  derki.doktorlar artık yapacak bir şey yok diye eve gönderdiler.bende bu doktorun verdiği bitkilerden hazırlanmış karışımdan kullandım.sonuç3 ay gibi bir sürede  kanserli hücre  falan kalmamış.ee şimdi ne demeli .Yorum sizin.

doğada olduğunu biliyorum  ona  hiç sözüm yok ben rantçılar  tarafından çıkarılan  uydurma ilaçlar içinbunları yazdım kesinlikle yüce mevlam insana dert vermişse tedavisinide vermiştir  yanlış anlaşılmasın benim dediğim

tabiiki bu konuda hemfikiriz.Ama iş sağlık olunca rantçıymış falan akla bile gelmiyor.zaten sağlık konusundaki rantçılarda insanın bu zaafından yararlanıyor.
Bul
Bilgileri bize ulaştırıp aydınlattığın için Teşekkür ederiz harslan1978
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi