Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 ağustos gecesi gökte iki ay göreceksiniz
desene sadece bizim görebiliceğimiz bir olay yalanlandı.demekki bir başka baharı bekleyeceğiz.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
ustam61 yazdı:Okuduğum bir yazıda 27/08/2009 tarihi ve gece 00:30 da gökyüzünde dolunuay büyüklüğünde mars gezegeninin görüleceği yazıyor.27/08/2009 00:30 da 27/08/2009 00:30 da 27/08/2009 00:30 da 27/08/2009 00:30 da 27/08/2009 00:30 da

cranium yazdı:YALANLAMA

ANTALYA'da bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, 27 Ağustos gecesi Mars'ın dolunay kadar büyük olacağı ve Dünya'nın etrafında sanki iki Ay varmış gibi görüneceği yönündeki haberleri yalanladı.

Mars gezegeninin 27 Ağustos gecesi, 30 dakika boyunca Dünya'dan 34,65 milyon mil uzaklıkta olmasına rağmen dolunay kadar büyük olacağı, Dünya etrafında sanki iki Ay varmış gibi çıplak gözle görünebileceği, gökyüzünün en parlak gezegeni olacağı ve bu olayın bir daha ancak 2287 yıl sonra gerçekleşeceği yönünde internet ortamında elektronik mektup yoluyla yayılan haberlerin doğru olmadığı bildirildi.

Antalya'da bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, internette dolaşan eloktronik mektupta anlatılanların gerçeği yansıtmadığı açıkladı.

Mars gezegeninin Ağustos'tan itibaren gökyüzünün en parlak cismi olacağı yönündeki iddiaların da yalanlandığı açıklamada, parlaklık olarak mukayese bile edilemeyeceği, o tarihlerde Mars ile eşzamanlı olarak gökyüzünde yer almayacak olan Ay'ın, Ağustos sonunda akşamları batı ufkunda kısa süreyle gözlenebileceği kaydedildi.

Mars'tan çok daha parlak olarak Venüs gezegeninin olacağını dile getiren TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi yetkilileri, “Venüs Mars'tan 175 kez daha parlak olacak. Sabaha karşı doğacak olan Ay ise akşam saatlerinde batmış olacak ve Mars'tan 8 bin 300 kere daha parlak olacak” açıklamasını yaptı.

( Alıntıdır : http://www.nethaber.com/Yasam/111027/27-...ADAR-BUYUK )

Ben yinede merakla bekleyeceğim.
Böyle doğa olayları beni çok heyecanlandırır.
Gözlemlenmesede varoluşu yine heyecanlı.
Bul
ustam61 yazdı:Bu gece bende elimde dürbün nöbet tutacağım.görülürse 2287 yılda bir olan bir olayı görmüş olurum.yok görülmezse 1-1.5 saat dışarda temiz hava almış olurum.

İşte o kadar ustacım haklısın.
Bir daha kim bekleyecek 2287ye kadar.Siyirdim
Bul
ustam61 yazdı:Okuduğum bir yazıda 27/08/2009 tarihi ve gece 00:30 da gökyüzünde dolunuay büyüklüğünde mars gezegeninin görüleceği yazıyor.
27/08/2009 00:30 da

Sevgili Hayrettin ve Yalçın abilerim, eğer hata yaparsam beni bağışlayın ama bu olay olduysa bile olup bitmiş zaten. Tarih olarak şu anda
27/08/2009 09:43 . Yani bu olayın üzerinden yaklaşık 9 saat geçmiş. Tekrar özür dilerim. Akşama bence boşuna bu olayı beklemeyin, ha hava içinse lafım hiç olamaz zaten Mahcup.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
cranium yazdı:Sevgili Hayrettin ve Yalçın abilerim, eğer hata yaparsam beni bağışlayın ama bu olay olduysa bile olup bitmiş zaten. Tarih olarak şu anda
27/08/2009 09:43 . Yani bu olayın üzerinden yaklaşık 9 saat geçmiş. Tekrar özür dilerim. Akşama bence boşuna bu olayı beklemeyin, ha hava içinse lafım hiç olamaz zaten Mahcup.

Serkancım ihtiyarlığıma ver.
Benim tarih bu akşam gibiydi kafamda.Snifsinf
Çok haklısın zamnı ayarlayamadım.
Tüh.Bekle şimdi bilmem kaç yıl daha.Siyirdim
Bul
Gulumse , boşver be Yalçın abi, onu da görmeyiverelim.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
yycolak yazdı:Serkancım ihtiyarlığıma ver.
Benim tarih bu akşam gibiydi kafamda.Snifsinf
Çok haklısın zamnı ayarlayamadım.
Tüh.Bekle şimdi bilmem kaç yıl daha.Siyirdim
Yalçın,2287 yılını beklemen için iyi bir nedenin varHappy
Bornova - izmir
Bul
Albatros-gr yazdı:tabii abi..cunku 27 agustoz gecesi bizim ayin konumu 1/4 kadar olmasi gerekir yanilmazsam
iki tane dolunay gorursem..gormemezlikten gelirim...olmaz mi?

Faruk abi alem adamsın vallahi...Pratik zeka diye buna denir...TebriklerHeheSiyirdimHappy

cranium yazdı:YALANLAMA

ANTALYA'da bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, 27 Ağustos gecesi Mars'ın dolunay kadar büyük olacağı ve Dünya'nın etrafında sanki iki Ay varmış gibi görüneceği yönündeki haberleri yalanladı.

Mars gezegeninin 27 Ağustos gecesi, 30 dakika boyunca Dünya'dan 34,65 milyon mil uzaklıkta olmasına rağmen dolunay kadar büyük olacağı, Dünya etrafında sanki iki Ay varmış gibi çıplak gözle görünebileceği, gökyüzünün en parlak gezegeni olacağı ve bu olayın bir daha ancak 2287 yıl sonra gerçekleşeceği yönünde internet ortamında elektronik mektup yoluyla yayılan haberlerin doğru olmadığı bildirildi.

Antalya'da bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, internette dolaşan eloktronik mektupta anlatılanların gerçeği yansıtmadığı açıkladı.

Mars gezegeninin Ağustos'tan itibaren gökyüzünün en parlak cismi olacağı yönündeki iddiaların da yalanlandığı açıklamada, parlaklık olarak mukayese bile edilemeyeceği, o tarihlerde Mars ile eşzamanlı olarak gökyüzünde yer almayacak olan Ay'ın, Ağustos sonunda akşamları batı ufkunda kısa süreyle gözlenebileceği kaydedildi.

Mars'tan çok daha parlak olarak Venüs gezegeninin olacağını dile getiren TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi yetkilileri, “Venüs Mars'tan 175 kez daha parlak olacak. Sabaha karşı doğacak olan Ay ise akşam saatlerinde batmış olacak ve Mars'tan 8 bin 300 kere daha parlak olacak” açıklamasını yaptı.

( Alıntıdır : http://www.nethaber.com/Yasam/111027/27-...ADAR-BUYUK )
Serkan bilgilendirme ve konuya ilgin için teşekkürler...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
orhanekmekci yazdı:Yalçın,2287 yılını beklemen için iyi bir nedenin varHappy

Doğru söz Orhan Abicim.
Ama daha çok var be Abi...Snifsinf
Bul
Şu işe bak , dünyanın sonu da böyle olacak herhalde Hi Daha Kelime-i Şehadet getiremeden gidecektik az kalsın Siyirdim
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Cehennem sıcağı 10 Ağustos'ta geri dönecek alien13 8 1,735 07-08-2007, 22:24
Son Yorum: AFALA

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi