Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tercan Baraj Gölü
Eğer büyük balık yakalamak istiyorsan bir kaç tavsiyem olsun sana.
1- Eğer belirlenmiş bazı avlaklar varsa gölette oralarda yapacağın yemleme sayesinde güzel sazanlar alabilirsin.
Yemlemek balığı o bölgeye alıştırır.
Fırsatın varsa sezondan 1-2 ay önce başla yemlemeye.(Bu zaman ve imkan meselesi tabi)
2- Her göletin kendine göre bir yem alışkanlığı vardır.
O yüzden bu gölete balığa gideceğin zaman yanında solucan,süt mısırı,mısır konservesi (rakıya yatırınca daha iyi sonuç veriyormuş),karışımlarla hazırlanmış hamur,ekmek,ayçiçek ve mısır küspesi bulunsun.
Hangisi daha iyi sonuç verirse ondan devam et.
Genelde mısır küspeli çok kancalı dip oltasına hiçbir sazan hayır diyemez.
3- Oltaların mümkün oldukça ince ama dayanıklı malzemeden olsun.
Mİsina olarak 0.40 veya en çok 0.50 lik tavsiye ederim.
Oralardaki malzemecilerde ''Winch '' veya ''special carp '' varsa tavsiye ederim,fiyatına göre kalitelidir.

Son söz : İnşallah gürbüz gürbüz sazanlar tutarsında,bizlerle bu sayfalarda paylaşırsın. Smile
Bul
çok güzel yerler gezip görmek lazım eline emeğinesağlık
Bul
güzel resimler eline ve emeğine sağlık
Bul
temmuz ayında tercan barajına bende olta attım,arkadaşlarla erzurumdan erzincana dönüyorduk suyu görünce dayanamadık oltaları salladık,2 saat takıldık bir tane ufak tefek bi kefal yakaladık,elimiz boş döndük.benim sana tavsiyem barajdan sonra mercan veya altunkent üzerinde gölet haline gelen derin ve akıntısız kollar var oralarda avlanman.sazan olmasada bir iki kiloluk kefalleri rahat rahat alırsın...
Bul
Resimler çok güzel teşekkürler. Yazın çekilmiş olmalı şu an oralarda 1-1,5 mt kar vardır
Bul
göksen güzel çekmişsin.bazen balık yakalamak değilde.böyle anları yakalayıp deklanşöre basmakta güzel oluyor..Ama güzel yerler,gitmek görmek lazım.
Bul
bende çok acemi şanslılardanım benide götürde iki sazanda ben yakalayım bari gerçi dediklerine göre iki kiloluk kefaller varmış kefal tercihimdir
Bul
kefal avlamak zevklidir sazana göre toprak altından çıkan kara çekirge takacan bak sen gör o zaman kefalleri kamil abi sabah erken gün doğmadan temmuz sonunda gideceksin çok keyifli olur.
Bul
göksen kardeş, bu barajda bizim arkadaş eskiden sazan tutuyormuş.daha önce tercan da çalıştı.balık tuttukları yeri senin resimden gösteriyor.
saygılar.
Bul
köksal sazanın ne sevdiğini çok iyi bilenlerdensin.Ama son zamanlarda bu çekirgeden bulmak çok zor.tarlalarda keseklerin altında ve su kenarlarında çok bulunur.bu çekirgelerden en son geçen sene 10 tane falan yakaladım ve altın bulmuş gibi oldum.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi