Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sazan - Yayın ve Alabalık Yetiştiriciliği (Parası ve merakı olanlar için )
Benim en büyük hayallerimden birisi (her ne kadar lotodan veya piyangodan para çıkmadıktan sonra imkansız gibi birşey ama, neyse...) kendime ait bir arazide suni bir gölet yaptırarak doğal metodllarla sazan ve yayın gibi balık türlerinden yetiştirebilmek.
Düşünsenize bir,tamamen size ait balık dolu bir göl ve hemen kıyısında eviniz.
Canınız balık tutmak istediğinde artık kilometrelerce yol gitmek yok.

Aşağıda bazı linkler veriyorum.
Belki birilerinin işine yarar.
Veya en azından okursunuz bilginiz olur

http://www.gap.gov.tr/Turkish/Tarim/Suurunyt/sazan.pdf
http://www.gap.gov.tr/Turkish/Tarim/Suurunyt/yayin.pdf
http://www.gap.gov.tr/Turkish/Tarim/Suur...abalik.pdf
Bul
kim istemezki ama para para para
Bul
arkadaşım balıkçılık emek ister zahmet ister sen kendi süni göletinde balık avladığın zaman zevk alamazsın şahsen ben alamam
Bul
RIFAT YAMAN yazdı:arkadaşım balıkçılık emek ister zahmet ister  sen kendi süni göletinde balık avladığın zaman zevk alamazsın  şahsen ben alamam

Aslında haklısın ama,
1- Enyakın adamakıllı balık veren avlak 100 km olursa,
2- Nispeten yakındakilerde israil sazanından başka bir şey yoksa
3-Köylerdeki göletlerde köylüden her zaman için dayak yeme ihtimali varsa
olur Smile
Ayrıca avrupada birçok avlat bu şekilde oluşturulmuş göletlerden meydana geliyor bildiğim kadarıyla
Bul
Parası neyse öderiz,bir iki tanede biz tutalım.İzin verirsen...
Bul
darkdream1977 yazdı:
RIFAT YAMAN yazdı:arkadaşım balıkçılık emek ister zahmet ister  sen kendi süni göletinde balık avladığın zaman zevk alamazsın  şahsen ben alamam

Aslında haklısın ama,
1- Enyakın adamakıllı balık veren avlak 100 km olursa,
2- Nispeten yakındakilerde israil sazanından başka bir şey yoksa
3-Köylerdeki göletlerde köylüden her zaman için dayak yeme ihtimali varsa
olur Smile
Ayrıca avrupada birçok avlat bu şekilde oluşturulmuş göletlerden meydana geliyor bildiğim kadarıyla

şimdi avrupayla bizi kıyaslama öncelikle ikincisi bende ankaradaydım ve ben ordayken 360kilometre ortalama olarak söylüyorum yozgatta ve çoruma çok gittik zaten paran olduğu zaman sende evinin önünde balık olsa bile sende gidersin uzaklara balığı uzaklarda ararsın
Bul
avlanmak için olmayabilir ama bildiğim kadarıyla sazanlar çok küçük havuzlarda bile yetiştirilebiliyor. bağdat'ta görev yaptığım sırada sazan yetiştirip satan lokantalar görmüştüm. hatta söylendiğine göre çok sayıda sazan çeşiti varmış. bazı çeşitleri dakikalarca sudan çıkarılsa bile ölmüyordu. o yüzden bahçeli evi olanlar için bu hayali gerçekleştirmek çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum.
bu arada arkadaşlar bağdat usulü sazan tarifi isteyenler olursa kısaca tarif edebilirim Smile
bilgin şaşmaz
Bul
RaPaLaCı yazdı:Parası neyse öderiz,bir iki tanede biz tutalım.İzin verirsen...

Ne demek abi,göl senin...
Ne zaman istersen gel çoluk çocuk ,başımın üstünde yerin var.
İster benim triblexte kalırsınız ister çadır atarsınız göl kıyısına.
(Hayali bile güzel valla,misafir bile almaya başladım Smile )
Bul
duyduğum bir olayı anlatayım civardaki bir çayın yakınında bir çeşme,çeşmenin de doldurabileceği minnacık bir gölet var yakındaki bir bahçe sahibi yavru sazan getirip buraya salmış bir sefer geri salmak koşuluyla balık tuttum daha sonra da öğrendik ki birkaç kişi gelip adamın bütün balıklarını temizlemiş
Bul
Allah insanoğlunun eline düşürmesin,sen balıkların hepsini tuttular diyorsun,dua et orayı toprak doldurmamışlar.
Neler var neler,eğer insanlar camilerin musluklarını bile çalacak kadar alçalmışsa her şey beklenir...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ev İçin Gerekli Bilgiler ufuktan26 11 4,152 23-06-2011, 10:24
Son Yorum: Quaick
  Lüfer familyası için değişik bir yem takma yöntemi balıkoltası 17 7,440 20-11-2009, 00:23
Son Yorum: deniz aşığı
  levrek için yem takılma örnegi LeVrEkCi 39 9,171 10-11-2009, 17:33
Son Yorum: LeVrEkCi
  kamış kullanarak uzak mesafelere atış yapmak için instinct 14 6,125 11-10-2007, 20:59
Son Yorum: paulshark

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi