Yorumları: 37
Konuları: 5
Benim en büyük hayallerimden birisi (her ne kadar lotodan veya piyangodan para çıkmadıktan sonra imkansız gibi birşey ama, neyse...) kendime ait bir arazide suni bir gölet yaptırarak doğal metodllarla sazan ve yayın gibi balık türlerinden yetiştirebilmek.
Düşünsenize bir,tamamen size ait balık dolu bir göl ve hemen kıyısında eviniz.
Canınız balık tutmak istediğinde artık kilometrelerce yol gitmek yok.
Aşağıda bazı linkler veriyorum.
Belki birilerinin işine yarar.
Veya en azından okursunuz bilginiz olur
http://www.gap.gov.tr/Turkish/Tarim/Suurunyt/sazan.pdf
http://www.gap.gov.tr/Turkish/Tarim/Suurunyt/yayin.pdf
http://www.gap.gov.tr/Turkish/Tarim/Suur...abalik.pdf
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
kim istemezki ama para para para
Yorumları: 845
Konuları: 15
arkadaşım balıkçılık emek ister zahmet ister sen kendi süni göletinde balık avladığın zaman zevk alamazsın şahsen ben alamam
RIFAT YAMAN yazdı:arkadaşım balıkçılık emek ister zahmet ister sen kendi süni göletinde balık avladığın zaman zevk alamazsın şahsen ben alamam
Aslında haklısın ama,
1- Enyakın adamakıllı balık veren avlak 100 km olursa,
2- Nispeten yakındakilerde israil sazanından başka bir şey yoksa
3-Köylerdeki göletlerde köylüden her zaman için dayak yeme ihtimali varsa
olur
Ayrıca avrupada birçok avlat bu şekilde oluşturulmuş göletlerden meydana geliyor bildiğim kadarıyla
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Parası neyse öderiz,bir iki tanede biz tutalım.İzin verirsen...
Yorumları: 845
Konuları: 15
darkdream1977 yazdı:RIFAT YAMAN yazdı:arkadaşım balıkçılık emek ister zahmet ister sen kendi süni göletinde balık avladığın zaman zevk alamazsın şahsen ben alamam
Aslında haklısın ama,
1- Enyakın adamakıllı balık veren avlak 100 km olursa,
2- Nispeten yakındakilerde israil sazanından başka bir şey yoksa
3-Köylerdeki göletlerde köylüden her zaman için dayak yeme ihtimali varsa
olur
Ayrıca avrupada birçok avlat bu şekilde oluşturulmuş göletlerden meydana geliyor bildiğim kadarıyla
şimdi avrupayla bizi kıyaslama öncelikle ikincisi bende ankaradaydım ve ben ordayken 360kilometre ortalama olarak söylüyorum yozgatta ve çoruma çok gittik zaten paran olduğu zaman sende evinin önünde balık olsa bile sende gidersin uzaklara balığı uzaklarda ararsın
Yorumları: 190
Konuları: 18
avlanmak için olmayabilir ama bildiğim kadarıyla sazanlar çok küçük havuzlarda bile yetiştirilebiliyor. bağdat'ta görev yaptığım sırada sazan yetiştirip satan lokantalar görmüştüm. hatta söylendiğine göre çok sayıda sazan çeşiti varmış. bazı çeşitleri dakikalarca sudan çıkarılsa bile ölmüyordu. o yüzden bahçeli evi olanlar için bu hayali gerçekleştirmek çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum.
bu arada arkadaşlar bağdat usulü sazan tarifi isteyenler olursa kısaca tarif edebilirim
bilgin şaşmaz
RaPaLaCı yazdı:Parası neyse öderiz,bir iki tanede biz tutalım.İzin verirsen...
Ne demek abi,göl senin...
Ne zaman istersen gel çoluk çocuk ,başımın üstünde yerin var.
İster benim triblexte kalırsınız ister çadır atarsınız göl kıyısına.
(Hayali bile güzel valla,misafir bile almaya başladım
)
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
duyduğum bir olayı anlatayım civardaki bir çayın yakınında bir çeşme,çeşmenin de doldurabileceği minnacık bir gölet var yakındaki bir bahçe sahibi yavru sazan getirip buraya salmış bir sefer geri salmak koşuluyla balık tuttum daha sonra da öğrendik ki birkaç kişi gelip adamın bütün balıklarını temizlemiş
Allah insanoğlunun eline düşürmesin,sen balıkların hepsini tuttular diyorsun,dua et orayı toprak doldurmamışlar.
Neler var neler,eğer insanlar camilerin musluklarını bile çalacak kadar alçalmışsa her şey beklenir...