Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fly
Yeni bölümümüz hayırlı olsun Alkis

fly oltacılığı hakkında bilginize ihtiyacım var.
Mesela kışın yapılır mı?
Yemleri nelerdir?
Kuru, ıslak ve akıntı fly yemler arasında ne farklar var ve nerelerde kulllanılır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Bul
valla yaş 43 ama fly (uç) demek oltacılığı hakında bi şey bilmiyorum arkadaşım ilk defa senden duyduyorum bulursan sende cevapla
Bul
Fly takımı Türkiyede tutmadı bildiğim kadarıyla. Kayınbiladerim almıştı fakat randıman alamadı. Fly fishing'in temeli at-çek tir.

http://www.flyshop.com/

Burada ekipmanlar mevcut
Bul
oktay usta sanırm sen çanakkaledesin,
usta ya biga -gönen arasında yayın,turna ve alabalık çıkan yer var mı?
Çan'da var diye duymuştum ayrıca Lapseki'den sonra bir gölet var orada sazan çıktığını biliyorum. Tatlısu balığıyla uğraşmadığım için ilgilenmedim daha önce
Bul
Mustafa-DANIS yazdı:Yeni bölümümüz hayırlı olsun Alkis

fly oltacılığı hakkında bilginize ihtiyacım var.
Mesela kışın yapılır mı?
Yemleri nelerdir?
Kuru, ıslak ve akıntı fly yemler arasında ne farklar var ve nerelerde kulllanılır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Merhaba Arkadasim
Bahsettigin Fly oltaciligini istedigin her zaman yapabilirsin ( kis,yaz,ilkbahar,sonbahar)
Sadece dikkat etmen gereken husus :
- Yakalamak istedigin Balik ne ? (Alabalik,Turna,Barsch-türkcesini bilmiyorum,Äsche-türkcesini bilmiyorum,Deniz avciligindada kullanilan bir sistem ama malesef suyun derinligi ile orantili bu sistem yani derin olmiyacak)
- Eger Alabalik ise :
Kisin : "streamer" suya dalan,yani misinayi cektigin zaman derinden gelen Böcege veya kurda benzeyen özel bir yem(genelde tavuk tüyü veya diger kuslarin tüylerinden de olabilir.
Yazin : Su üzeri veya su alti fakat derine gitmeyen bir yem(yukarda yazdigim gibi yapilisi)
- Eger Turna ise :
Genelde fareye benzeyen veya kurbagaya benzeyen yemler(yukarda yazdigim gibi yapilisi)
- Eger Barsch ise .
Ayni Turnada kullandigin yemleri kullanabilirsin,yalniz biraz kücük olacak.
- Deniz avciliginda ise :
Uzun tüylü büyük yemler kullaniliyor(buda av yaptigin yöreye göre degisiyor)

Simdilik biraz Bilgi verdim herhalde.

Görüsmek üzere...
Adanali
Bul
Adanali hocam, verdiğin bilgiler çok aydınlatıcı. Teşekür ederim.
İzlediğim videolarda hep yüzen tip yemler gördüğümden bende ona yönelik çalıştım. Fakat başarılı olamadım. Yaptığım yemlerin hepsi batıyor.Bobo Bu bilgiler beni bayağı rahatlattı.

aslında biraz daha yardımcı olabilirseniz sevinirim. Avlandığım bölge bir baraj bölgesi. Barajdan gelen suyun oluşturduğu geniş, derin ve orta sertlikte akıntılı bir akarsu. Alabalık varlığı kesin delillere dayanıyor Smile

Verim alabileceğim kaç çeşit yem var?
Bahsettiğiniz larva şeklindeki yemleri ince misineli mormal makarayla kullanırsam verim alabilir miyim?
Bir de eğer fazla olmuyorsam Tecrübelerinize dayanarak, bu işin dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?

[attachment=3686][attachment=3685]
İğneler 2 numara mustad ve ikisi de batıyor
Bul
benim okuduğum kadarı ile batmaması için bir çeşit su tutmayan yağ gibi bir madde sürülüyor vede fly batmıyor.böyle dene bakalım bir de.
Bul
Mustafa-Danis
Degerli Arkadasim
- Simdi bu fly oltasini yani kamisi kullanabiliyormusun ?
- Kac metreye kadar atabiliyorsun ucuna taktigin suni yemi ?

Suni yemin batmamasi icin iki noktaya dikkat edeceksin
- Kulandigin misinanin yüzer cinsten olmasi lazim.
- Suni yeminde yüzer cinsten olmasi lazim.

eger sende bunlarin tersi hepsi batan cinsten misina ve yem ise o zaman kisa bir süre icin yaglaman gerekiyor yani yagladiktan sonra 2- 3 saat yüzdürebilirsin suni yemi.

Görüsmek üzere...
Adanali
Bul
abi aslında ben daha fazla rahatsız etmek istemiyorum. o sebeple şu sorularımı yanıtlarsan minnettar olurum.

1.İşin açıkçası fly ı yeni deneyecem ve alabalık avlayacağım. Bu sebeple rahatlıklla atabileceğim batan fly misina numarası önerirsen sevinirim. Ayrıca yaz içinde yüzen bir fly numarası. (bunların yanında numaralar neyi ifade ediyor; vaktin varsa tabi)

2. yukarıdaki resimlerde yaptığım sinekler iş görür mü? İş görmezse ne önerirsin
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi