Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11.06.09-Boğaz'da Gelincik Avımız
Merhaba arkadaşlar,
Dün Mersin'den balıkçı arkadaşım Erkan İstanbula iş seyahatine geldi ve yine artık gelenekselleşen gece balığına gitmemiz gerekiyordu. Mayısta gelse çok güzel sarıkanat avı yapacaktık ama haziran ayında istanbulda gece ne tutabilirdik. Boru kurdu araştırmalarımız da sonuç vermeyince eşkina avı hayallerimiz suya düştü. Son çare boğazda gelincik ve iskorpit avıydıSiyirdim En azından oltamızda hareket olacaktı.
Karaköyden 18.30 gibi poşette midyelerimizi aldık. Daha sonra Karaköy'den arkadaşım malzeme alışverişini yaptı ve boğazın yolunu tuttuk. 20.45 gibi Rumelihisarındaki av yerimizdeydik. Arkadaşımdan tam koordinatları alıp takımları açıp ava başladık.
Boğaziçi'nin gelincikleride bizi yalnız bırakmadılar ve onlarda teker teker gelerek oltalarımızı hareketlendirdiler.
Boğaz yine tüm güzelliğiyle karşımızdaydı ve biz deniz kenarına oturup ayaklarımızı betondan sallandırıp keyifle önümüzden gelincik avı yapıyorduk.
Gece 02.30'a kadar olta attık ve sonra toplanıp dönüşe geçtik.
Değişik bir av olmuştu busefer, deniz yine balığımızı vermişti ve bende arkadaşımı balık tutmadan döndürmemenin sevincini yaşıyordum.
En son kasım ayında yine keyifli bir sarıkanat avı yapabilmiştik.
Rastgele.
Takımlar: 2 li köstekli dip oltası
Mustad 6 no 225N iğne
100 gr. kurşun
Midye

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
gelincik baliginin baska bir ismi var mi?
Bul
Birol bu sefer Erkan ile degisik bir av olmus..afiyet olsun..Seerf
baliginizi almissiniz,hemde guzel bir muhabbet olmus bogazda..Gulumse
Erkan`a selamlarimizi iletGulumse.
Bul
Birol, tebrikler güzel av olmuş Alkis.
Senden bir ricam var, gelinciklerin temizlenip pişirmesi ile ilgili resimli bir konu yapabilirmisin?
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Albatros-gr yazdı:Birol bu sefer Erkan ile degisik bir av olmus..afiyet olsun..Seerf
baliginizi almissiniz,hemde guzel bir muhabbet olmus bogazda..Gulumse
Erkan`a selamlarimizi iletGulumse.

Teşekkürler Faruk Bey. İletirim selamınızı.
Gerçekten zevkli bir av oldu. Seerf
Bul
birol yine almışsın balığı su birikintisi olsun yeter sana Bobo bereketli ve afiyet olsun Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Birol, tebrikler güzel av olmuş Alkis.
Senden bir ricam var, gelinciklerin temizlenip pişirmesi ile ilgili resimli bir konu yapabilirmisin?

Teşekkürler Serkan. Gelincik balığı aynı mezgit gibidir. Tadıda ayıklanışıda aynıdır. Bugün değişik bir teknik denedim daha rahat ayıkladım. Balığın karnı çok tombul olduğu için istavrit ayıklar gibi ayıklamak biraz zor oluyor. Çinekop ayıklar gibi önce karnı bıçakla yarılır. Daha sonra kafası bıçakla tahta üzerinde kesilir, bağırsaklarla beraber atılır. İşte gelinciğimiz temizlendi.
Gelinciğin kılçığı mezgit gibidir. Y harfi gibi. İri gelinciklerin orta kılçığı çıkarılırsa güzel bir fleto elde edilir. Kılçık Y harfi gibi olduğundan Y'nin sağından ve solundan fleto bıçağıyla boyuna kesik atılır ve kemik çekilerek alınır.
Pişirirkende önce una sonra yumurtaya bulanıp kızartılırsa mükemmel bir lezzete kavuşur.
Bul
fish or die yazdı:birol yine almışsın balığı su birikintisi olsun yeter sana Bobo bereketli ve afiyet olsun Alkis

Teşekkürler Murat. Seerf
Bul
boğaza karşı tutulan her türlü balık zevkli olmuştur,salı gününden itibaren yalnızım balıkçılık oldugunda duruma göre takılabilirim sana.rastgeleAlkis
Bul
balıkoltası yazdı:Teşekkürler Serkan. Gelincik balığı aynı mezgit gibidir. Tadıda ayıklanışıda aynıdır. Bugün değişik bir teknik denedim daha rahat ayıkladım. Balığın karnı çok tombul olduğu için istavrit ayıklar gibi ayıklamak biraz zor oluyor. Çinekop ayıklar gibi önce karnı bıçakla yarılır. Daha sonra kafası bıçakla tahta üzerinde kesilir, bağırsaklarla beraber atılır. İşte gelinciğimiz temizlendi.
Gelinciğin kılçığı mezgit gibidir. Y harfi gibi. İri gelinciklerin orta kılçığı çıkarılırsa güzel bir fleto elde edilir. Kılçık Y harfi gibi olduğundan Y'nin sağından ve solundan fleto bıçağıyla boyuna kesik atılır ve kemik çekilerek alınır.
Pişirirkende önce una sonra yumurtaya bulanıp kızartılırsa mükemmel bir lezzete kavuşur.

Birol ben daha önce yakaladım ve yedim, ama konu olarak sitede olmadığı için senin balıkları görünce aklıma geldi taze taze yakalanmışı Gulumse olsun dedim.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mesai arkadaşlarımla Avımız yalnız balıkçı 5 1,169 27-10-2013, 12:32
Son Yorum: Cahit Acun
  İzmir urlada kafadan bacaklı avımız :) SpinAvcısı 18 3,071 18-02-2013, 13:22
Son Yorum: xfisher
  19/20 KaSıM MaVrUşGiL BoĞaZ MaVrUşGiL 21 3,788 22-11-2012, 10:01
Son Yorum: Salih Reis
  13/14 Kasım MaVrUşGiL boğaz MaVrUşGiL 22 4,014 16-11-2012, 14:23
Son Yorum: murki
  12/13 Kasım MaVrUşGiL Boğaz MaVrUşGiL 41 5,550 16-11-2012, 14:04
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Boğaz'da At-çek Lüfer balığı avı ® FuRkAn * 34 6,615 06-11-2012, 12:43
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Bucalı abilerimle Narlıdere avımız Cihan Deniz 49 5,827 21-10-2012, 01:31
Son Yorum: Cihan Deniz
  Tatlısu avımız,havyarlı sazanlar ve tebliğin 13.madde-ç bendi emrepasa 4 1,441 20-10-2012, 12:58
Son Yorum: emrepasa
  Boğaz'da at-çek'e devam 01.10.2012 ® FuRkAn * 22 3,680 04-10-2012, 08:52
Son Yorum: LeVrEkCi
  Boğaz'da at-çek Lüfer ve Kardeşleri 03.10.2012 FuRkAn * 8 1,823 03-10-2012, 20:04
Son Yorum: Lakerda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi