Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hangi balığı nasıl pişiririm
arkadaşlar ben tır şoförüyüm.Tahmin ettiğiniz gibi yemeğimi kendim yapmak zorundayım.Tahmin ettiğiniz gibi domuz korkusuna avrupada sadece balık ve tavuk tüketiyorum.Avrupada ki balıkların tadı saman gibi.Ben ne yaparsam bu balıkları alıştığımız tadında yiyebilirim.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan benimle paylaşmalarını rica ediyorum.
Bul
tahir aramıza hoşgeldin,
balık pişirme işi aslında balıktan balığa değişir.
lezzetli olsun dersen kolay ama sağlıksız olan yöntem olan yağda pişirmeni tavsiye ederim.
ayrıca yine kolay pratik bir yöntemde buğulama yapabilirsin,
ufak bir tepsiye soğan,sarmısak,domates,tuz,karabiber,(isteğe bağlı mantar,defne yaprağı,limon)ve balığı koyup çok az su ve yağ ilave edip üstünüde folyo ile kapatıp tüpün üstünde pişirebilirsin.
asıl en saglıklısı ızgaradır ama hem mangal işi var hemde her balık ızgarada olmaz.
afiyet olsun kolay gelsin.
Bul
Aramıza hoşgeldin TahirAlkis
Bornova - izmir
Bul
Tahir senin için en pratik yöntem kızartma tava. Bu nedenle iri balık alırsan flato çıkar ve gerekiyorsa 4 e böl iyice yıkayıp kanını çıkardıktan sonra güzelce tuzla. Tavadaki yağına Becel türü kahvaltıda kolay sürülen yağdan dolu bir kaşık ilave et yağ iyice ısınırken balıklarını mısır unu ile beyaz unu karıştırıp unla ve doğru tavaya alt yüzünün olduğunu balığın yanları beyazlamaya başladığından anlar yada çevirip bakarsın diğer yönü daha az ateşte kalıcak ve tavayı gezdirerek pişireceksin diğer tarifler başka zaman hadi afiyet ola
Bul
Tahir abi, öncelikle sitemize hoş geldin sefalar getirdin.

Balığı nasıl pişirmeliyimki lezzetli olsun diye sormuşsun, hangi balıklarla karşılaştığını ve yediğinide yazarsan eminim daha ayrıntılı bilgi alabilirisin.

Ama nihat abininde, ercan abininde söylediği yöntemleri kullanabilirsin. Ne tür olursa olsun tavada pişebileceğini söyleyebilirim.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Tahir ailemize hosgeldin..iyi paylasimlarSeerf
Bende arkadaslarin fikrine katiliyorum,ne kadar sagliksiz olsada,yagda kizartma daha bir lezzetli oluyorSeerf
Bul
aramıza hoş geldin tahir abi bende nihat abime kartılıyorum ve yağı tavsiye ediyorum sanaWinkBobo
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  en cok balığı kim tutacak andrail gail 6 1,876 09-06-2007, 21:45
Son Yorum: kaya
  Yavru olu yunus balıgı aglara takılmıs AFALA 1 1,521 04-10-2006, 08:50
Son Yorum: Avcı Altan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi