Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kvok Kullanım Tekniği
sayın abim bide orta parmak titreşimi nası oluyo ondan bahsedermisin rica etsemMahcup
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
ahmet bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
amasya ve sivas civarında avlanıyorum ve mutlaka kullanmaya çalışacağım
Bilgi paylaştıkça güzel
Tırıvırıya HAYIR
Hakan / 1977 / Amasya
Bilgi Paylaşıldıkça Güzeldir!
Bul
Sevgili Hüseyin…

Geciktiğim için kusura bakma…Bu aralar Alabalık başladığı için çok yoğunuz…Hemen basitçe izah etmeye çalışayım…

Kullandığın kvok boyuna eşit ve tercihan aynı ağırlıkta ,yuvarlak ve düzgün bir tahta çubuk alıyorsun.Avucunun içi yukarı bakacak şekilde orta parmağının üstünde dengede durabileceği noktayı bularak bu vaziyette baş parmağın ile de üstten hafifçe sıkıştırarak sopayı iki parmağın arasında dengede tutuyorsun…

Bu şekilde iken yere paralel sert bir masa yüzeyi veya cam yüzeyine çubuğun ucunu kendi ağırlığı ile yavaşça bırakıyorsun. İki parmağın ile gevşek olarak tuttuğun için, çubuğun ucu 2 veya 3 kere sert yüzeyde zıplıyor.Tabii ki orta parmağının destek olduğu nokta değişmeden.

Bu hareketi arka arkaya bir çok kere yapabildiğin zaman aslında farkında olmadan parmaklarını bu harekete adapte olmuş olarak buluyorsun.Önce sert yüzeyde kendi kendine zıplayan çubuğu daha sonra sen daha yumuşak yüzeylerde de,sadece parmağın ile zıplamasını sağlayabilecek bir seri titreşim uygulayabiliyorsun.

Ve daha sonra o çubuğu ters dahi tutsan sadece iki parmağın ile her durumda o titreşimi o çubuğa verebildiğini görüyorsun.İşte kvok önden arkaya çekilirken verilen titreşim bu hareket.

Tabii çalışarak kazanılabilecek bir yetenek olduğu kesin.Ayrıca bunu öğrenmeyi gerekli görebilecek kadar ciddi olarak bu işe gönül veren kişi sayısının da az olduğunu tahmin ediyorum.

Anlatması oldukça zor bir olay.İnşallah başarabilmişimdir.Eğer yine de anlamazsan inşallah yüz yüze görüştüğümüzde bizzat göstererek anlatırım.

Sevgiler…
Bul
avcıhakan yazdı:ahmet bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
amasya ve sivas civarında avlanıyorum ve mutlaka kullanmaya çalışacağım
Bilgi paylaştıkça güzel

Sevgili Hakan....

Özellikle Taşova yolunda ,Durucasu köyü yolu ayrımından başlamak ve akıntı aşağı inmek kaydı ile ,suyun kuytuda kalan az akıntılı yerlerinde Yeşilırmakta kesinlikle uygulamanızı tavsiye edeceğim bir yöntem.

O bölge bu uygulamaya çok iyi cevap veren bir bölgedir.Ama hava durumunu iyi takip etmeniz gerek...Ve şu anda su debisinin de fazla olduğunu sanıyorum.

Sevgiler...Rastgele....
Bul
ahmet abicim bu kvokun tam şeklini çizimini, marangoza yaptırmak için nereden nasıl bulabilirim yardımcı olur musun
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Alper balık malzemesi satanlarda var.Fiyatını bilmiyorum ama.
Benim eklediğim resim dam marka kvok. Bir bak.
Bul
ahmet abi çok iyi anladım desem yalan olacak inşallah görüşürüz ozaman ayrıntılı anlatırsın Alkis
şey yolunda demektir

Atatürk olmasaydı
Bul
Hüseyin balıkları korkutup kaçıra kaçıra öğrenirsin nasılsaHappy
Bul
ufuktan26 yazdı:Hüseyin balıkları korkutup kaçıra kaçıra öğrenirsin nasılsaHappy

herşeyin ilki biraz öyle olur hocamSiyirdim
şey yolunda demektir

Atatürk olmasaydı
Bul
bilgi ve paylaşım için teşekkürler
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum