Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Sarıkanatları-32
Selam

Sabah biraz rapala atıp-çekmek için Üsküdarın yolunu tuttum. Gittiğimde kismeyi göremeyince şaşırdım. Herhalde balık yok dedim. Kamışı açıp kurşun ve rapalayı bağlayıp gönderdim açıklara.
Suda herzamanki gibi aşırı akıntı vardı. Nitekim dibi bulamayınca 150 yi çıkarıp 170 gr. lık kurşunu taktım. Yine zar zor birazda gözkararı dibi bulup sarmaya başladım. Atar atmaz oltam ağırlaşınca bir heyecan sardı.Gulumse
Güzel, 120 gr. lık ilk sarıkanatımı kovama yolladım.
Üçüncü atışımda yine oltam ağırlaştı ve busefer 100 gr. lık bir sarıkanat geldi . İkinci balığıda çekince herhalde güzel balık olacak sandım ve yine düşündüğüm olmadı ve balık kesti. O akıntıda birkaç da rapala koparınca yeterli diyip evin yolunu tuttum.
Üsküdara bir süre ara verdim. Karadeniz herhalde ağzına kadar suyla dolmuş, rüzgarsız havada bile kuvvetli akıntı oluyor. Suların oturmasını beklemek en mantıklısı.

Takımlar:

Lineaeffe Extreme Cast 4.40 kamış
Shimano Spin Power makine
Stren Microfuse 0.15 mm. örgü misina
170 gr. kurşun
7 cm. Spider ve Strike Pro 5 cm. siyah ve mavi sırtlı rapalalar.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Birol sezonu Üsküdar'da kapattım demiştin ama Üsküdar'ı bırakmıyorsun anlaşılan.Bence de bırakma zatenSmileAkşamlık tavalıkları almışsın.TebriklerAlkisAfiyet olsunSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
birol bereketli ve afiyet olsun yine almışsın tavalığı Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Birol hic yoktan iki tane gene iyi...afiyet olsunSeerf
sen sabah gidiyorsun...acaba diyorum aksam uzerini bir denesen
belki balik aksam uzeri daha iyi oynar,(tabii vaktin musait ise).
rastgeleSeerf
Bul
kasap100 yazdı:Birol sezonu Üsküdar'da kapattım demiştin ama Üsküdar'ı bırakmıyorsun anlaşılan.Bence de bırakma zatenSmileAkşamlık tavalıkları almışsın.TebriklerAlkisAfiyet olsunSeerf
Teşekkürler Bahadır Bey. Haftada bir gün denemeden yapamıyorum.
fish or die yazdı:birol bereketli ve afiyet olsun yine almışsın tavalığı Seerf
Teşekkürler Murat. Azda olsa boş dönmedik çok şükür.
Bul
birol maşallahın var eline sağlık yinede tavalığı almışsın
rast gele afiyet olsun...AlkisSeerf
Bul
Birol kısmetin bu kadarmış bir dahaki avının bereketli olmasını dilerim rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
bereketli olsun birol o sarfettigin emege ve masrafa 2 balık kötü olmuş ama aklında olanı yapmamak daha kötü oluyor.
aynen bende aklım ereglide bir türlü deneme yapamadım belki boş dönecegim ama o kadar yolu gidip o emegi sarfedip o masrafıda yapıp deneyecegim en kısa zamandaGulumse
sen onu tamamlarsın uyarın çay içerken nasıl olsa 10 a Alkisafiyet olsun rastgele.
(haftaya geç gitme sıramı bekleyemiyorum bogaz için)
Bul
çöpsüz bir aile için süper balıklar karı koca gibi yani
eline sağlık abim iki tane ama maşallah ikisi 900 gr gelir afiyet olsunAlkisAlkis
Bul
bucalıfikret yazdı:birol maşallahın var eline sağlık yinede tavalığı almışsın
rast gele afiyet olsun...AlkisSeerf
Teşekkürler Fikret Bey. Sizede rastgele.
eşref sürek yazdı:Birol kısmetin bu kadarmış bir dahaki avının bereketli olmasını dilerim rastgele
Teşekkürler Eşref Bey.
Rastgele.
LeVrEkCi yazdı:bereketli olsun birol o sarfettigin emege ve masrafa 2 balık kötü olmuş ama aklında olanı yapmamak daha kötü oluyor.
aynen bende aklım ereglide bir türlü deneme yapamadım belki boş dönecegim ama o kadar yolu gidip o emegi sarfedip o masrafıda yapıp deneyecegim en kısa zamandaGulumse
sen onu tamamlarsın uyarın çay içerken nasıl olsa 10 a Alkisafiyet olsun rastgele.
(haftaya geç gitme sıramı bekleyemiyorum bogaz için)

Sağol Nihat. Rapalanın gideceği varsa ne yaparsan yap gidiyor. Ama akıntı fazlayken daha da çok gidiyor.
Çinekopun zamanı gelince denersin Ereğliyi. Aklında kalmaz en azından.
Haftayada uygun bir günde gideriz yine kısmetse boğaza. Zaten şu aralar istavritte çok seyrek.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,861 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,610 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,740 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,191 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  24/25 ekim Bayram LÜFER ve SARIKANATLARI MaVrUşGiL 23 4,599 01-11-2012, 15:27
Son Yorum: monawar
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 3,005 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 4,307 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 7,161 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,544 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 7,437 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi