01-01-2007, 00:23
antalya da gördüğüm kefal avlanma yöntemi çok mantıklı geldi bana.gayette verim alıyorlardı.3 kiloluk mankafa kefal çekiyorlardı.sizlerle paylaşayım istedim.
-el oltası
-18 lik misina(beden ve kol aynı misinadan)
-6 no çelik kefal iğnesi.
-zargana topu.
-küçük fırdöndü.
en sonda zargana topu.10 cm. misina sonra fırdöndü.40 cm. sonra birinci kol.kol uzunluğu 20 cm. kollar arası 30 cm.
el makarasına kadar hiç bir ek yok.kurşun yok.
yem olarak ekmekten koparıp (dışıyla beraber) hiç bastırmadan iğneyi dışından içine doğru takın.iğnenin ucu ekmeğin içinde kaybolacaktır.ekmek doğal haliyle kalmalıdır.ezmeyin,yada sıkıştırmayın.kıyıdan elle sallayın sonra oturun görünmeyin.fazla uzağa atmaya gerek yok.8-10 metre kıyıda yeterli.misina elinizde olsun.çekerken büyük ustalık gerekiyor.kafa attığı zaman misinayı salın,yavaş yavaş çekin.
resim ekleyemedim bir hata var galiba düzelince eklerim.
-el oltası
-18 lik misina(beden ve kol aynı misinadan)
-6 no çelik kefal iğnesi.
-zargana topu.
-küçük fırdöndü.
en sonda zargana topu.10 cm. misina sonra fırdöndü.40 cm. sonra birinci kol.kol uzunluğu 20 cm. kollar arası 30 cm.
el makarasına kadar hiç bir ek yok.kurşun yok.
yem olarak ekmekten koparıp (dışıyla beraber) hiç bastırmadan iğneyi dışından içine doğru takın.iğnenin ucu ekmeğin içinde kaybolacaktır.ekmek doğal haliyle kalmalıdır.ezmeyin,yada sıkıştırmayın.kıyıdan elle sallayın sonra oturun görünmeyin.fazla uzağa atmaya gerek yok.8-10 metre kıyıda yeterli.misina elinizde olsun.çekerken büyük ustalık gerekiyor.kafa attığı zaman misinayı salın,yavaş yavaş çekin.
resim ekleyemedim bir hata var galiba düzelince eklerim.