Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Müzelik DERİN SU TAKIMLARI
Sevgili Dostlar bilirler benim konularım genelde derin su avcılığı hakkındadır.Bir müddet evvel El yapımı yerli derin su cıkrıkları bölümünde resminide koyduğum alanyalı Arif ağbinin cıkrığıda vardı.
[Resim: 15ezddv.jpg]
Kasnak bölümü tek parca ahşaptan oluşan bu derin su cıkrığından sonra.Dün Bizim malzemeci remzide muhabbetteyken(Yakamoz)Dükkana yetmiş yaşlarında elinde hasır sepetiyle bir ağbimiz girdi.Kendisini tanımıyorum oradakilerde tanımıyordu.yanında balık takımları olduğunu onlara köstek bağlayıp bağlıyamıyıcağını sordu.remzi bir görelim ağbi dedi.Sonradan isminin AHMET olduğunu öğrendiğim arkadaş görünüşünden cok eski olduğu hemen göze batan takımlarını tek,tek cıkarıp tezgagaha koyuyordu Elleri titriyordu anlaşılan bu yüzden takımlarını bağlıyamıyorduSnifsinf6 adet takım cıkardı o sırada arkadaşım Cumhurda yanımda oturuyordu.remziye göz attık biz yardım ederiz babında oda okeyledi Zaten biz olmasak bile bu durumda olan birine yardım edicek yumuşak kalpli dostumdur.Bu takımlardan biri derin su icin yapılmıştı.misina yüzlük diye tabir ettiğimiz 1mm lik misinaydı ve kelebek sargıya sarılmıştı 5 iğneli köstek ve araları 60 cm olarak bağlanmıştı ağırlık olarak inşaat demiri kullanılmış olup üstüne köstek bağı icin halka kaynatılmıştı en aşağıdaki iğne ağırlığın dört parmak üstüne bağlanmış olup iğne kolu uzun bırakılmıştı yani hırsızlı diye tabir ettiğimiz şekilde.
[Resim: 2po5lpv.jpg]
KELEBEK sargı
[Resim: 21cv3mt.jpg]
Ortası delinerek tutma sapına civi ile cakılmış köstek bırakılırken dönerek misinanın boşalmasını sağlanmış.
[Resim: 2ebv600.jpg]
Köstek ve demir ağırlık(Belki cevre icin daha az zararlı!)
Bu takımı derin suda Tonga mercan Lagos Girida vs balıklar icin kullandığını söyledi.Devam eden konuşmamızda son iki sene evvel balığa cıktığını.Takımların 2002 senesinde yapıldığını söyledi ama bundan kösteklerinmi tüm takımmı olduğunu sormadım Zira kelebek sargının sapını kontrol icin elime aldığımda sapı elimde kaldıHappyneyse ben ince takımların iğnelerini Cumhurda derin su takımını bağladı teşekkür etti yeteri kadar bir ücret ödedi Gitti selametle.
GETİRDİĞİ DİĞER TAKIMDAN RESİMLER.
[Resim: 281x0ts.jpg]
[Resim: fwp2k7.jpg]
[Resim: 11a8mc6.jpg]
Giderken Ahmet dayı ufak mercana gidersen gece git gündüz BALON balıklarına kaptırırsın 7-8 sene evvelki gibi değil alanyanın denizi diyede uyardıkSmile
Rauf abi gerçekten eski takımlar ama getiren kişide bayağı bir yaşlı olduğu belli ozaman bile ağırlık olarak inşaat demiri kullanmışlar eskiler bizden çevreciymiş kendilerini kutluyorum..

Paylaşım için teşekkürler abi..AlkisAlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
vaybe super ya guzel paylasım olmus abi saygılar.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
baya eskiymiş abicim genede iyi saklamışsın bu oltalarlada epey balık tutmuşundur herhalde eskiler aklına gelmittirSeerfWink
Bul
Kelebek tabir ettiğiniz takımla olta bırakılırken kolaylık sağlarken,iş toplamaya geldiğinde normal kasnağa dönüyordur.Kurşun yerine demir kullanmak çevreci bir davranışAlkisAhmet abimize bol balıklı avlar dilerimGulumsepaylaşımınız için teşekkürlerSeerf
Bornova - izmir
Bul
guzel paylasım olmus abi saygılar.
kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz
ERTÜRK ÇELİKKALELİ

16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
Bul
rauf abi eline emeğine sağlık çok güzel bir olay anlattığın Gulumse duygulanmadım desem yalan olur. balığın yaşı başı yok her yaşta her şarrttta gidiliyor.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
rauf abi yakında bunun elektrikli pille yada şarjla çekilenini resimlersen hemde kendi yaptıgını resimlersen şaşırmamGulumseeskiden şimdiki rapalalar olsaymış kıyıdan bile torik,orkinos çeken olurmuş heralde Gulumse
Bul
Rauf abi bana babamın verdiği olta takımlarını hatırlattın marmarada yakaladıkları o 10 kiloluk mercan ve sinaritleri tuttukları misina ve iğneleri hala saklarım güzel bir anı oldu şimdi rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
rauf abi paylaşımın için teşekkürler.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  YENİ Derin su Cıkrığım. rauf 40 7,796 24-12-2010, 16:58
Son Yorum: Lakerda
  Yerli 12 volt derin su cıkrığı(video) rauf 23 5,583 12-11-2009, 01:26
Son Yorum: mariner8
  derin su cıkrığı rauf 17 8,202 18-03-2007, 22:24
Son Yorum: uzaycim