Yorumları: 25,969
Konuları: 290
LeVrEkCi yazdı:ne kumandası hakan sesi aç sesi kapat benim görevimdi sonra 4-5 kanal oldu kumanda yok kumanda bendim babam kanal değiştir derdi ben giderdim değiştiridim 
Nihat bizde bir tane siyahbeyaz dugmeleri (basipta degilde)dokunupta kanallari degisen bir tv vardi.dugmelerin uzerinde sinek gezdiginde kanallar degisiyordu.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Nihat,telefondan bahsetmişken şimdiki telefonlar nerde manyotalı telefon kullanıyorduk.Önce ptt yi arıyorsun falan numarayı bağlarmısın karşı tarafla görüşemedimmi tekrar ptt yi arar falan numarayı manyotalarmısınız

Hele şehirler arası arama hiç arama telgraf çek daha cabuk gidiyordu
Bornova - izmir
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
evet yaa orhan abi bayramlarda rizeyle bayramlaşmak için sabahtan yazılırdık hemde yıldırım aramalı yazılırdık gece 23:00 te falan anca baglanırdık

faruk abi oda iyiymiş sinek sayesinde aradabir kanal değişirmiş bizde o sinek ben oluyordum
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
faruk abi oda iyiymiş sinek sayesinde aradabir kanal değişirmiş bizde o sinek ben oluyordum

[/quote]

Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
Biraz da ben konuşsam aynı rahmetli dedem gibi konuşacağım.(demek ki çok yaşlanmışız)
Ben lambalı kocaman radyoların başında ,perşembe akşamları toplanıp ,hiç konuşmadan sadece radyoya bakarak ,radyo tiyatrosunu dinlediğimizi hatırlıyorum.
O zamanları seslendirme sanatçıları şimdi kurtlar vadisinin ihtiyarlarını oynuyor.(Bozkurt Kuruç-İstemi Betil)
Transistör diye bişey çıkmış bu radyolar el kadar olacakmış dediklerinde inanmayarak alay ediyorduk.
Fatih'te ,Karagümrüğün göbeğinde bostandan karpuz aldığımızı biliyorum.
Şehirler arası otobüslerin km. saatinin son süratinin 60 olduğunu ve asla bu hıza çıkamadıklarını gördüm.Silivriye gitmek çok büyük seyahat sayılırdı...
Taksimetreler sağ çamurluğun üstündeydi ve şöför aşağı inerek mekanik taksimetreyi açardı.
Ava çıktığımızda genelde dinozor avlardık.(yok şaka valla...bu kadar eski değilim)
Selamlar...
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
Karaşimşeği hiç kaçırmazdım.İlk başta siyah beyaz tv vardı evimizde babam kış günü gece saat 24:00'da renkli grundig marka renkli tv almış eve getirdi.Dışarı soğuk içeri sıcak olduğundan ekran buharlaştı.Bir güzel sildik ekranı ve fişe taktık trt 1 de istiklal marşı okunuyor ve al bayrağımız dalgalanıyordu.Vay be renkli tv ne güzel bişeymiş dedim.Eskiden videolar vardı film kiralar seyrederdik eve getirdiğimizde bozuk çıkardı kasetin yarısı şimdi yerini dvd'ler aldı.Çizgi filmlerden uçankazıda çok severdim.Anten rüzgardan döner birimiz çatıya çıkar diğerimiz olmadı çevir az kaldı,derken görüntüyü netleştirdikten sonra tel ile bağlardık antenleri çürüyüp kopana kadar idare ederdi.Sonra yerli kanal star çıktı mertlik bozuldu.Eskiden telefon bağlatırdık postaneye çalışanıda tanıyorduk felan abla bana şu numarayı bağlarmısın tak fişi çıkar ötekine telefon bağlanan yeride görmüştüm.Güneş enerjisi ile çalışan su ısıtıcısı aldık ilçede sayılı kişilerde var mersinden getitdirdik komşular bizden sıcak su alırlardı bidon bidon bulaşık,çamaşır yıkamaya eskinin komşuluklarıda iyiydi hergün bir kapıda toplanırdık biz çocuklar oynardık şimdi benim oğlan arkadaş bulamıyor.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
o gurundiglerden hala daha yazlıkta kullandıgım 1 tane var köksal ne televizyondu onlar kullanıyoruz şu anda yazlıkta.bu arada uçan kazı hatırlıyorum

birde değiş tonton vardı bayılırdım o çizgifilime

ahmet abi eregliye hafta sonları 5 saatte giderdik 5 saate dönerdik tem açıldı 1 saatte ereglideyiz.
aygroup yazdı:Biraz da ben konuşsam aynı rahmetli dedem gibi konuşacağım.(demek ki çok yaşlanmışız)
Ben lambalı kocaman radyoların başında ,perşembe akşamları toplanıp ,hiç konuşmadan sadece radyoya bakarak ,radyo tiyatrosunu dinlediğimizi hatırlıyorum.
O zamanları seslendirme sanatçıları şimdi kurtlar vadisinin ihtiyarlarını oynuyor.(Bozkurt Kuruç-İstemi Betil)
Transistör diye bişey çıkmış bu radyolar el kadar olacakmış dediklerinde inanmayarak alay ediyorduk.
Fatih'te ,Karagümrüğün göbeğinde bostandan karpuz aldığımızı biliyorum.
Şehirler arası otobüslerin km. saatinin son süratinin 60 olduğunu ve asla bu hıza çıkamadıklarını gördüm.Silivriye gitmek çok büyük seyahat sayılırdı...
Taksimetreler sağ çamurluğun üstündeydi ve şöför aşağı inerek mekanik taksimetreyi açardı.
Ava çıktığımızda genelde dinozor avlardık.(yok şaka valla...bu kadar eski değilim)
Selamlar...
Ahmet abi bu yazdiklarindan sonra benden paso...saygilar