Yorumları: 840
Konuları: 27
orhanekmekci yazdı:Teşekkür ederim Erdal.Yukarda Nihatın verdiği siteden ulaşdım.![Alkis Alkis](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/alkis.gif)
abi işler bu ara oldukça yoğun hiç bir işle ilgilenemedim valla ne uydu ne kanal bakamadım.uydu ile ilgili problem yaşarsan elimden geldiğince yardımcı olurum.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Yani benim kısacası bu EUROBİRD uydusuna çevrili bir çanakmı olması gerekiyor.
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Yani benim kısacası bu EUROBİRD uydusuna çevrili bir çanakmı olması gerekiyor.
çanak şart değil lnb ve aparatı sorununu çözer.
Yorumları: 161
Konuları: 6
teşekkürler hemen kaydediceğim inş.
tatar35 yazdı:çanak şart değil lnb ve aparatı sorununu çözer.
Erdal yardımların için çok teşekkürler, benim ne yapmam gerekir şimdi tam olarak şunu bi anlatsan..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
orhanekmekci yazdı:Uzun korkarım canağın yönünü değişdircen![Siyirdim Siyirdim](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/siyirdim.gif)
Baba çanağın yönünü değiştirmeme gerek yokmuş lnb ve aparat (ne onuda bilmiyorum) olunca hallolcakmış erdal yardım ederse bu işi halledeceğim kendim yapabilecekmiyim bakalım..
Uzun_ahmet yazdı:Erdal yardımların için çok teşekkürler, benim ne yapmam gerekir şimdi tam olarak şunu bi anlatsan..
abisi sana şöyle anlatayım uydular yerleri farklıdır her biri başka yönlerden yayın verirler yumurtayı düşün bir başından başlar diyer başına doğru devam eder bu söz edilen uydu hatbort uydusunun hemen yanında yer alır ve sinyal kalitesi oldukça yüksek.mevcut anten ayarlarını bozmaktansa plastik bir arça var uyducularda bulunuyor bir çanağın üzerine taktığımız lnb sayısını çoğaltmaya yarıyor yani lnb yuvası diyeyim.buna monte edip ayarlamamız gerekiyor.ama tavsiyem bilen birinin yapması daha önce yapmamışsan sonra kulaklarımı çınlatma lnb nin 1 mm oynaması demek görüntünün gitmesi demek o yüzden tahmini 15 20 tl bu iş biter.lnb+aparat+ayar
çanak çapı ne kadar büyük iş o kadar kolay.120 lik bir çanakta hatbord uydusunun 1 cm sağ tarafa doğru çevirdiğimizde uyduyu buluyorsunuz.lnb ayarını değiştirmenize gerek yok.buda ek bilgi olsun.
Erdal verdiğin bilgiler için çok teşekkürler anlaşılan ben yapamıyacağım bu işi yinede çok teşekkürler..
Uzun_ahmet yazdı:Erdal verdiğin bilgiler için çok teşekkürler anlaşılan ben yapamıyacağım bu işi yinede çok teşekkürler..![Alkis Alkis](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/alkis.gif)
abi gelip halledeyim diyeceğim ama mesafemiz var artık kusura bakma