Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gelincik balığı
arkadaşlar bir konuda bilgi almak istiyorum sizlerden ; eşkina zamanı ve kötek zamanı akşamları balık tutarken oltamıza her akşam 20 den fazla gelincik balığı vuruyor tabiiki yemediğimizden atıyoruz tekrar denize ama bu balığın olduğu zaman dikkatimi cekti eşkina ve kötekde oltaya vurmuyor hatta arkadaşlar hadi kalkalım başka yere gidelim demeye başladılar yıllardır))).birde bu balığı tekrar canlı denize atıyorum bilen varsa yazsın bu balık yenilirmi yiyen burda duymadım amabirde bu balığın olduğu yerde hakikaten başka balıkta vurmuyor nedenini anlamadım hala.yeniyorsa yazında bazen eve boş gitmeyelim bari. boru kurdu ve yengec olunca yem bırakmıyor yılardı bizde devamlı yer değiştirmeye başladık. sevgiler.
Bul
Doktor, gelincik mezgit türünden bir balıktır.40 cm kadar büyüdüğü yazıyorsada ortalama boyları 20 cm civarı.Bizim kıyıdada çok oluyor,iki veya üç köstekli olta ile yakalıyoruz, istavrit yemden,karedese kadar her yeme saldırıyor.Dişli ve kuvvetli ceneli bir balık.Ben iğneli bele ağzından küçük bir karga burun pense ile çıkarıyorum.ağzını kapattımı açamıyorum. Mezgitle eşdeğer,çok lezzetli bir eti var. 20 cm civarındakileri yakalarsan yemeni tavsiye ederim.Ben tava yapıyorum.Selamlar...
Bul
usta oltacı teşekkürler gelincik cevabın icin. bundan sonra 20 cm üstündekileri daha atmam yiyeceğim artık)).ama hala gelincik vurdumu eşkina balığı o cevreden neden cıkıyor yıllardır cözemedim . saldırıyor desem olmaz. ama bizim yemleri hallediyor evet cenesi kuvetli ama cok kayganda bir balık bundan sonra pense ile cıkarıp atmayacağım en azından yemlere değer tadı mezgir gibiyse güzeldir yarın akşam kısmetse daha atmam . teşekkürler.
Bul
ibrahim abi sayende bilgi sahibi olduk teşekkürler
Bul
dent61 yazdı:arkadaşlar bir konuda bilgi almak istiyorum sizlerden ; eşkina zamanı ve kötek zamanı akşamları balık tutarken oltamıza her akşam 20 den fazla gelincik balığı vuruyor tabiiki yemediğimizden atıyoruz tekrar denize ama bu balığın olduğu zaman dikkatimi cekti eşkina ve kötekde oltaya vurmuyor hatta arkadaşlar hadi kalkalım başka yere gidelim demeye başladılar yıllardır))).birde bu balığı tekrar canlı denize atıyorum bilen varsa yazsın bu balık yenilirmi yiyen burda duymadım amabirde bu balığın olduğu yerde hakikaten başka balıkta vurmuyor nedenini anlamadım hala.yeniyorsa yazında bazen eve boş gitmeyelim bari. boru kurdu ve yengec olunca yem bırakmıyor yılardı bizde devamlı  yer değiştirmeye başladık. sevgiler.

üstad 15 cm den yukarısını geri atma ,derin dondurucu ya koy paketle ödemeli olarak bana yolla..(şaka şaka) üstte sol da domuz un yanındakiler gelincik. eğer aynı balıktan söz ediyorsak,ben vursun diye dua ediyorum.bir yersen zaten özellikle gelincik avına gidersin.kaya balığı olduğu için diğer balıklara oranla daha atak,hızlı ve ısrarcı dır. yanıbaşında ne balığı olursa olsun önce o atlar yeme.yani gelincik vurması diğer balıkların olmadığı anlamına gelmez.bu balıkların hepsini aynı yerden aldım.bence önce bulunduğunuz yerde daha az kaliteli yemlerle gelinciği bitirin sonra asıl avına gittiğiniz balığa başlayın
sevgiler
Bul
bu arada gelincigin küçükleri levrek için 1 numaralı yemdir
Bul
...........
Bul
sevgili cahit usta gelincik dediğimiz balık resimdeki en allta olan balık yani isparizaların altındaki tek balık . biraz sonra zaten denize gidiyorum akşam avlanmak icin gelincik dediüim resimdekilerden ama)) atmayıp yarın akşam yiyeceğim. burda ona birdeyazamayacağım isimle ad takmışlar)). ama olsun deneyip yarın yiyteceğim kısmetse sevgiler.
Bul
..........
Bul
sevgili dent61 gelincik balığı çok lezzetli bir balık..bende yemiyordum ama denedim süper...özellikle ermeniler bu balığı çok severler..perşembe günleri özellikle yemek olarak gelincik yaparlar...bu balığın cinsel gücü artırdığıda söyleniyor...ama özel bir tarifi var...internette bulabilirsin..ben çok kızgın yağda unlayıp kızarttım iyi pişmesi lazım yoksa çamur gibi olur..mezgite yakın tadı var...genellikle yosunluk kayalık yerde çok olur..aynen benimde oltaya takılır..iskorpitle ikisi..onlar devamlı o bölgede olur...ama eşkina ve diğerleri arada yer değiştirir..artık rast gelirse yakalarız...çoğunluklada alt iğneye gelir,tabanda dolaştığı için..küçük yengeçler yem olarak kullanabilir..ama ben özellikle gelincik ve iskorpiti istavritle yakalıyorum...patylaşım için teşekkürler..rastgele...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  gemlik narlıda dev eşkina balığı yalova tatar 34 8,799 02-10-2011, 22:58
Son Yorum: araphüso26
  Dev Turna Balığı rasgelebalıkçılık 18 5,726 24-02-2011, 01:20
Son Yorum: Vedat Abayoğlu
  balon balığı zafer77 16 2,932 25-08-2009, 16:30
Son Yorum: cranium
  Altınolukta dev lagos balığı LeVrEkCi 20 5,068 31-07-2009, 11:16
Son Yorum: robinson987
  10 metrelik köpek balığı LeVrEkCi 23 4,400 03-01-2009, 14:29