Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sudak(uzun levrek) yemleri
arkadaslar sudak artık birkaç yörede kaldı,benim bulunduğum yerde de var(salihli-demirköprü barajı),kullandığım yemlerden bahsedeyim sizlere;

sahte yemle avlanıp tutanlar var ama ben hiç uğraşıp kolumu bacağımı yormuyorum,çünkü en verimli avları canlı yemle yapılır.yem olarak taşısıran ve çay balığı(gümüş de diyorlar) kullanıyorum.

taşısıranı yaz aylarında yani balığın çok aktif olduğu yani oltayı dipe yatırıp bekletmeye bile değmeyecek sıklıkta vurduğu zamanlar kullanıyorum,avantajı sağlam bir et ve deri yapısı olduğu için iğneden çok zor kurtuluyor,1 tanesiyle 1 den fazla sudak tuttuğum oldu.dezavantajı ise koyu renkli ve ince olduğu için kuma yatıp kendisini gizliyor,balığın irileşip daha geç vakitlerde ve seyrek olarak vurduğu sonbahar ve kışın dip bekletmesinde kullanılması av verimini düşürüyor

çay balığı dediğim parlak derili olan ise gevşek eti nedeniyle yazın pek kullanıslı olmuyor,iğneden çabuk sıyrılıyor ve çok fazla yem değiştirmenize,dolayısıyla zaman kaybına neden oluyor,ancak bu yemin avantajı sonbahar ve kışın ortaya çıkıyor,parlak renkli olması ve dibe yatmaması onu avcı balıklara görünür kılıyor ve av veriminizi artırıyor

umarım bu bilgiler işinize yarar,şansınız bol olsun..
Bul
bu taraflarda sudak yok ama turna gibi bir balık olduğunu biliyorum. bence de avcı balık avcılığında yorgunluğu göze alıp at-çek yaparak balığın ilk vurduğu andaki hazzı yaşamak önemli, canlı balıkla yapılan avcılığı o yüzden sevemedim bir türlü. keşke sazan ve yayın avcılığı da o şekilde olsa, balığın oltaya ilk asıldığı zamanki kütürtüyü onlardada hissedebilsemSmile

yani bana dip oltası ve mantarlı oltalar o kadar haz vermiyor, yinede önerilerin için teşekkürler kardeşimSmile
Bul
serdar abi burda anlatmak istediğim yemleri kullanma zamanları,yani şimdi çay balığı zamanı Smile atçek yapmıyorum dedim ama taşısıran kullandığım zaman olta elimde oluyor,yani balığı hissediyorum,çay balığında yatırma yapıyorum
Bul
Şu göl avını yapamadım gitti. Bu bilgileri şimdilik istifliyoruz kütüphaneye elbet bir gün işimize yarar. Sağolasın Egemen güzel paylaşım yapmışsın.
Bul
teşekkürler bilgiler için.nasip olur inşallah şu sudak avıda bize.
Bul
GURHAN yazdı:Şu göl avını yapamadım gitti. Bu bilgileri şimdilik istifliyoruz kütüphaneye elbet bir gün işimize yarar. Sağolasın Egemen güzel paylaşım yapmışsın.

yahu şu tatlı su avı olayı, özelliklede turna avı yapmayı çok istiyorum - buralarda varmıdır acaba

bilgiler faydalı gürhan abininde dediği gibi biriktiriyoruz şimdilik Smile
Bul
faydalı bilgiler egemen teşekkürler paylaşım için.
balığa hasret yaşamak zor
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yeni denenecek levrek takımı LeVrEkCi 25 9,390 28-01-2010, 00:11
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi