Palamuta niyetle Çarşamba öğle saatlerinde sarayburnu otobüs durağının oradan başladım yem sülünezvardı biraz yemli yaptım birşey çıkmadı takım değiştirip spinle kaşığa geçtim azdaha ileri gidip ahırkapı fenerinin önünden kaşık salladım aklar kaşık (yalova kaşığı) akıntılı bölgelere yine birşey yok toparlanıp karaköyde bir gezinti yaptım köprü üzerine baktım millet yemli istavrit izmarit çalışıyor pek hızlı bir balık yok oradan geçtin arnavut köye burada spin kamışla kaşığa devam rapala silikon denedim birşey yok bir tane iri istavrit geldi ama yemli yapanlar istavrit alıyorduda bir kilo istavrit için yemli pozisyonu almama değmezdi arnavut köyde 2-3 arkadaşa denk geldik onlarda bana katıldı ve kireç burnuna kadar taradım sabah balığı için bir yer tayin edip orada balığa bakmam gerekirdi diğer arkadaşlarında onayıyla karaköy dedik aslında ben sarayburnu taşlığı düşünüyordum ama arkadaşın birinde ayağında platin olduğundan sıkıntılı olmayan bir yeri tercih ettik karaköyde daha ezan başlamadan rapala kaşık denedim hiç bir şey çıkmadı naylonlardan başka derken saat 9 u yaptık Uykusuzluk haşat etmişti bir arkadaşları evine bırakıp edirne kapıda biraz kestirdim bir kaç işim vardı onlarıda hallettikten sonra tekrar sarıyer kireç burnundan girdim kıyı boyu komple taradım atanlar sıyırtma kurşunuyla istavrit veya sürpriz palamut peşindeysi ama çoğu istavrit peşinde İstinye aşiyan beşiktaş eminönü derken son durak yine sarayburnu taşlığa geldim ve busefer
Bakacağım balık konusunda karar değiştirdim istavrit izmarit ne olursa farketmez balık olsun diyordum tabii yine ilk iş kaşık rapala silikon denedim ama kimse yok haa eğer gündüz ilk iş buraya gelseydim palamut alırmışım sabah alanlar olmuş ama söylentiye bakmıyıp gerçekliğini görmek için akadaşıma aç bakim çantanı görecem dedim ve 2 palamut kuzu gibi yatıyordu tabii bunlar sıyırtma kurşunutyla silikonlu 0.16 bedenle istavrite bakarken yakalanan palamutlar o yüzdende 3-4 kere beden patlatmış
Neyse akşam üzerine doğru kıyıya 4 mt paralelde su üzeri oynak başladı geçenler istavrit gümüş karışımı hemen bir çapari ucuna kurşun yerine mısır koçanı takıyorlarki çok dibe batmasın suyun 1 karış altındaki balığı alsın diye Ben bombar taktım kurşun yerine( geçenlerde konu açmıştım batan şamandıra) takımı 3-4 mt ileri atıp çekerken balık yapışıyor 3 kiloya yakın bir istavrit azda olsa gümüş aldıktan sonra evin yolunu tuttum
Bol resim alamadım bir dahaki sefere
yeniköyde livarda lüferleri gördüm fakat yeniköyden almıyorlar balığı galiba geçen seneki gibi tekne yoktu yeniköyde
Bakacağım balık konusunda karar değiştirdim istavrit izmarit ne olursa farketmez balık olsun diyordum tabii yine ilk iş kaşık rapala silikon denedim ama kimse yok haa eğer gündüz ilk iş buraya gelseydim palamut alırmışım sabah alanlar olmuş ama söylentiye bakmıyıp gerçekliğini görmek için akadaşıma aç bakim çantanı görecem dedim ve 2 palamut kuzu gibi yatıyordu tabii bunlar sıyırtma kurşunutyla silikonlu 0.16 bedenle istavrite bakarken yakalanan palamutlar o yüzdende 3-4 kere beden patlatmış
Neyse akşam üzerine doğru kıyıya 4 mt paralelde su üzeri oynak başladı geçenler istavrit gümüş karışımı hemen bir çapari ucuna kurşun yerine mısır koçanı takıyorlarki çok dibe batmasın suyun 1 karış altındaki balığı alsın diye Ben bombar taktım kurşun yerine( geçenlerde konu açmıştım batan şamandıra) takımı 3-4 mt ileri atıp çekerken balık yapışıyor 3 kiloya yakın bir istavrit azda olsa gümüş aldıktan sonra evin yolunu tuttum
Bol resim alamadım bir dahaki sefere
yeniköyde livarda lüferleri gördüm fakat yeniköyden almıyorlar balığı galiba geçen seneki gibi tekne yoktu yeniköyde