Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
orhan abi bereketli olsun,şu kalamar olayına bir türlü giremedim bizim orada var kalamar da kalamar rapalasını nasıl kullanacagımı bilmiyorum derinlik 8-10 kulaçlarda yakalanıyor ne yapmak lazım yardımcı olurmusun çapari şeklindemi olacak hareketlimi avlanacagım biraz bilgi verirsen bende kalamar avlamaya başlarım sayende.
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
orhan abim tebrikler yine dizmişsin kilosu 30 ytl lik lokumları
Eline emeğine sağlık balıklar çeşitli yine
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 1,452
Konuları: 18
orhancım bereketli av olmuş afiyet olsun.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Yorumları: 765
Konuları: 45
orhan abi tebrikler
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Yorumları: 364
Konuları: 9
orhan abi bereketli olsun,süper olmuş afiyet olsun
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
bereketli olsun..
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
bereketli olsun orhan abi afiyetle boğarsın sen abicim rastgele selamlar.
balığa hasret yaşamak zor
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
LeVrEkCi yazdı:orhan abi bereketli olsun,şu kalamar olayına bir türlü giremedim bizim orada var kalamar da kalamar rapalasını nasıl kullanacagımı bilmiyorum derinlik 8-10 kulaçlarda yakalanıyor ne yapmak lazım yardımcı olurmusun çapari şeklindemi olacak hareketlimi avlanacagım biraz bilgi verirsen bende kalamar avlamaya başlarım sayende.
Nihatım,kalamarın zevkini aldınmı levreğin peşini bırakırsın gibi geliyo bana.
Neyse şaka bir yana oltasını hazırlamak aynen üç dört köstekli balık oltası gibi,burada köstek boylarını biraz uzun tutuyorum 20-25cm kadar rapalalar el hareketlerinde su içinde hareket edebilsin köstek aralarını 75-100cm yapabilirsin böylece 6mt lik alanda kalamarları cezbedebirsin.Hareketli avlanmaktan kasıt tekneyi boşta bırakarak dalga ve rüzgarın tekneye verdiği hızda avlanmak. dip akıntı durumuna göre kurşun kullanmak en uygunu ben 150gr kullanıyorum,fakat buralarda rüzgarın genelde sert esmesi teknede motorun olmaması beni sabit avlanmaya zorluyor buda avın azalması demek.Olta suya salındıktan sonra oltayı hedef derinliğe geldiğinde oltayı kendimize doğru çekip bırakıyoruz bunu belli sürelerde periyodik olarak devam ediyoruz.İlk Kalamarı yakaladığın yerin iyi kerterizini al buralarda kıyıdan 50-300m arasında belli bir bölgede iyi av veriyor.Misina kalınlığına gelince kösteklerde 0.35 den incesini kullanmıyorum nedeni rapalalar ana bedene dönerek sarıldığında ince misinayı açmak proplem oluyor.Rasgele.
Bornova - izmir
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
Orhan abicim bereketli olsun.tebrikler.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Orhan kaptan bereketli olsun.Fotoların tarihlerine bakıyorum da neredeyse beş gün boyunca deniz ana seni boş göndermemiş.
Poyraz sizin oralarda pek etkili değil herhalde.Hergün tekneyle çıkabilmişsiniz.
Rastgele..