Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İlk av raporum...
Yer : Uluabat Gölü / BURSA
Tarih : 07.06.2008
Mevkii : Uluabat Köyü eski köprü ayaklarının bulunduğu yer.
Kullanılan yem : Beyaz renkli silikon balık.
Hedef Balık : Turna.
Yakalanan Balık : 1 adet 50 cm Turna.

İşyerinden arkadaşlarla balıklardan konu açılınca gaza geldik ve 07.06.2008 Cumartesi sabahı Uluabat'a Turna'ya gitmek üzere anlaştık. İki arkadaşım önceden buluşarak saat 05:30'da beni aldılar ve yola koyulduk. 06:00 gibi avlak yerine vardık. Bu nasıl bir histir anlamadım gitti. Daha suyu görür görmez arabadan inmeden camdan dışarı fırlamamak için kendimi zor tuttum. Sanırım amatör balıkçılığın hastalığı böyle bir şey olsa gerek. Bu duygu ne ilk olmuştur ne de son olacak. Her balığa gidişimde o tatlı heyecan, o şevk ve o sabırsızlık galiba hiçbir zaman eksilmeyecek. Neyse, konuyu uzatmadan devam edeyim. Kısa bir kahvaltı muhabbetinden sonra başladık oltalarımızı sallamaya. İlk bir saat boyunca hiç vuruş olmadı. Sürekli volta atarak oltaları sallamaya devam ediyoruz. Turnacılar bilir, Turna yakalamak için sürekli hareket halinde olmanız gerekir. Tek noktadan değil, suyun bir çok noktasından olta sallayarak tarayabildiğiniz kadar yeri taramalısınız. Sözün özü, balığı beklemek yerine balığı bulmanız gerekiyor. Bir noktaya bir kaç defa olta atıp o şekilde sürekli yer değiştiriyorum. İki kez attığım bir noktaya üçüncü atışımda yem suya düştükten sonra çekmeye başladım. Çeker çekmez oltanın ağırlaştığını hissettim. İlk önce otlara takıldığını zannettim. Avlandığımız bölgede ot çok olduğundan sürekli otları da çekiyorduk. Çekmeye devam ettikçe kıpırtılar da arttı ve oltanın ucunda balık olduğunu anladım. İşte tüm sorunlarını, dertlerini, sıkıntılarını unuttuğun ve tek bir şeye odaklandığın o müthiş an. Kalp çarpıntısı iki kat artar, heyecan basar, soğuk soğuk terler dökersin ve tek düşünebildiğin şey oltanın ucundaki balığı kıyıya çekebilmektir. Çekerken bir yandan da kaçırmamak için dua ediyorum. Biraz zorlasa da kısa bir uğraştan sonra balığı kıyıya çıkarttım. Yemi öyle bir kapmış ki kurtulması imkansızdı. Yemi balığın ağzından çıkartmak pek kolay olmadı. Gelen balık umutları arttırmış olsa da saat 12:00'a kadar başka vuruş olmadı. Zaten zamanımız da kısıtlı olduğundan dolayı avı sonlandırdık ve dönüş yolunu tuttuk.

Bu ilk balık avım değil ama ilk raporum. Bu kadar kısa bir av macerasının bu kadar uzun raporu olur mu bilmiyorum ama belki ilk raporum olduğu için biraz ayrıntıya girmiş olabilirim. Her ne kadar sürçü lisan ettiysek affola.

Mesaj sayım yeterli olmadığından resimleri ekleyemiyorum. Kusura bakmayın.

Saygılar.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Murat Ceyran
Adana - 1972
AB Rh +
Bul
muratcığım hayırlı olsun daha nicelerine inşallah rastgelsin.
Bul
Tebrikler, güzel anlatmışsınız. Bereketli olsun.
Küçük Denizde Büyük Balık mı olmak ?
Büyük Denizde Küçük Balık mı olmak ?
Bul
Tebrikler murat ilk av raporun ve anlatımın harika. Paylaşım için teşekkürler..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
tebrikler.dolu dolu bir av ve dolu dolu bir rapor.
"Ey Türk;
Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön." BİLGE KAĞAN
Bul
Tebrikler Murat Bey.Daha bolları için rastgele diyorum.Bereketli olsun,av raporunuz da güzel, resim ekleyememeniz için hiç bir neden yok.Hele hele mesaj sayısıyla hiçbir ilintisi yok.Foruma bugün üye olmuş biri de resim ekleyebilir.Aşağıdaki linkleri incelerseniz resim eklemenin ne kadar kolay olduğunu da göreceksiniz :
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=6109
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=6138
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=149
Bul
murat anlatımın süper daha bereketli avlara .resim yollamanın mesaj sayısıyla alakası yok bilgine Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
murat abi çok güzel bir anlatım,güzel bir rapor...abi resimleride bekliyorum,herkes siteye resim koyabilir...
mehmet abinin gönderdiği mesajda ayrıntılı bir şekilde var...
şansın bol olsun abi rastgele..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Oldu galiba. Bu arada yanlış anlama için özür diliyorum. Mesaj sayısının link gönderme ile alakası varmış. Resimler için de kusura bakmayın. Fotoğraf makinası arızalı olduğundan resimleri cep telefonu ile çekmek zorunda kaldık. Fazla resim çekememekle birlikte resim kaliteleri de haliyle pek iyi olmadı. Yardımlarınız için teşekkürler.
Murat Ceyran
Adana - 1972
AB Rh +
Bul
murat anlatım,turna ve resimler harika tebriklerAlkisdaha büyüklerine inşallahRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  2 haftalık raporum Cihan Deniz 20 2,791 21-04-2014, 13:35
Son Yorum: Albatros-gr
  Gecikmeli Mezgit Avı Raporum. HAŞİM77 20 3,835 11-06-2012, 13:18