09-11-2006, 22:42
Merhaba arkadaşlar
Bugün kıyıdan avcılığın tüm zevklerini bir arada yaşadım diyebilirim. Saat 07.00 da Sarıyer börekçisinden aldığım börekleri sıcak çay ile götürdükten sonra oltaları açtım. Su, diğer günlerin aksine sabah saatinde oynaktı. Açıklarda palamuta dolaşan tekneler göze çarpıyordu. Yemlik istavrit yakalamak için çapari attım. Yaklaşık 20 tane istavriti livara yolladıktan sonra 2 kamışımada yaprak istavrit takıp savurdum ileri. Fakat son günlerde olduğu gibi çinekop yine oldukça seyrekti. Ümitsiz bişekilde inşallah 8-10 tane tutarım diye içimden geçirip eski günlerdeki çinekop bolluğunu düşünerek daldım hayallere
Mevsim tam çinekop mevsimiydi ama balık hala zevksizdi. Ayrıca yine son günlerdeki gibi lodosa yakalanmıştım!Güneş bir yerden, rüzgar bir yerden. Acaba bu yüzdenmi balık yok diye düşünürken saat 14.30 u etmişim. Livarımda bu saate kadar 4 tane çinekop vardı. Yanımdaki balıkçılarda balığın olmaması dolayısıyla toplanarak paydos etmişlerdi. Ben ise ne olursa olsun akşamı bekleyecektim. Akşam için 4 tane istavritim kaldığını görüp biraz daha takviye yapmak için bir oltayla istavrite atmaya başladım. O da ne...İstavrit çaparisine istavrit değil üstüste defne yaprakları gelmeye başlamıştı. Bir defne yaprağını sırf kafası kalmış şekilde çekince durum anlaşıldı. Hemen 2 olta çinekopa dönüldü. İşte o an ortalık karıştı arkadaşlar. 14.30 a kadar olmayan balık at-çek şekline döndü. Yemi tak, at, 2 dakika sonra çek.7-8 balık aldıktan sonra çinekop çaparisi taktım. Bu şekilde de biraz avlandıktan sonra birazda zevk yapalım diyip 5 cm. lik mavi-gümüş yo-zuri Pin's minnow rapalayı taktım. İşte en zevk aldığım yöntem. Rapala müthiş çalışıyor. Biraz ufak balıkları alması üzerine 5 cm. liği 7 cm. Maria Princess mavi-gümüş ile değiştirdim. Geçen sene bile rapalayla bukadar verim almamıştım. Abartısız 25 atış yaptıysam 23 ü dolu geldi.Hava kararınca balık rapalaya gelmemeye başladı.bende mutlu bir şekilde yavaş yavaş toparlanmaya başladım ve dönüşe geçtim. Livarımda 28 çinekop vardı...3 yöntem ile çinekop tutmak gerçekten müthiş zevkliydi.Özelliklede rapalayla![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
[Image1152.jpg]
[Image1154.jpg]
[Image1156.jpg]
Rastgele
Bugün kıyıdan avcılığın tüm zevklerini bir arada yaşadım diyebilirim. Saat 07.00 da Sarıyer börekçisinden aldığım börekleri sıcak çay ile götürdükten sonra oltaları açtım. Su, diğer günlerin aksine sabah saatinde oynaktı. Açıklarda palamuta dolaşan tekneler göze çarpıyordu. Yemlik istavrit yakalamak için çapari attım. Yaklaşık 20 tane istavriti livara yolladıktan sonra 2 kamışımada yaprak istavrit takıp savurdum ileri. Fakat son günlerde olduğu gibi çinekop yine oldukça seyrekti. Ümitsiz bişekilde inşallah 8-10 tane tutarım diye içimden geçirip eski günlerdeki çinekop bolluğunu düşünerek daldım hayallere
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
[Image1152.jpg]
[Image1154.jpg]
[Image1156.jpg]
Rastgele