Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çinekop Raporu / 09.11.2006 / Yemli,Çapari, Rapala
Merhaba arkadaşlar
Bugün kıyıdan avcılığın tüm zevklerini bir arada yaşadım diyebilirim. Saat 07.00 da Sarıyer börekçisinden aldığım börekleri sıcak çay ile götürdükten sonra oltaları açtım. Su, diğer günlerin aksine sabah saatinde oynaktı. Açıklarda palamuta dolaşan tekneler göze çarpıyordu.  Yemlik istavrit yakalamak için çapari attım. Yaklaşık 20 tane istavriti livara yolladıktan sonra 2 kamışımada yaprak istavrit takıp savurdum ileri. Fakat son günlerde olduğu gibi çinekop yine oldukça seyrekti. Ümitsiz bişekilde inşallah 8-10 tane tutarım diye içimden geçirip eski günlerdeki çinekop bolluğunu düşünerek daldım hayallereSmile Mevsim tam çinekop mevsimiydi ama balık hala zevksizdi. Ayrıca yine son günlerdeki gibi lodosa yakalanmıştım!Güneş bir yerden, rüzgar bir yerden. Acaba bu yüzdenmi balık yok diye düşünürken saat 14.30 u etmişim. Livarımda bu saate kadar 4 tane çinekop vardı. Yanımdaki balıkçılarda balığın olmaması dolayısıyla toplanarak paydos etmişlerdi. Ben ise ne olursa olsun akşamı bekleyecektim. Akşam için 4 tane istavritim kaldığını görüp biraz daha takviye yapmak için bir oltayla istavrite atmaya başladım. O da ne...İstavrit çaparisine istavrit değil üstüste defne yaprakları gelmeye başlamıştı. Bir defne yaprağını sırf kafası kalmış şekilde çekince durum anlaşıldı. Hemen 2 olta çinekopa dönüldü. İşte o an ortalık karıştı arkadaşlar. 14.30 a kadar olmayan balık at-çek şekline döndü. Yemi tak, at, 2 dakika sonra çek.7-8 balık aldıktan sonra çinekop çaparisi taktım. Bu şekilde de biraz avlandıktan sonra birazda zevk yapalım diyip 5 cm. lik mavi-gümüş yo-zuri Pin's minnow rapalayı taktım. İşte en zevk aldığım yöntem. Rapala müthiş çalışıyor. Biraz ufak balıkları alması üzerine 5 cm. liği 7 cm. Maria Princess mavi-gümüş ile değiştirdim. Geçen sene bile rapalayla bukadar verim almamıştım. Abartısız 25 atış yaptıysam 23 ü dolu geldi.Hava kararınca balık rapalaya gelmemeye başladı.bende mutlu bir şekilde yavaş yavaş toparlanmaya başladım ve dönüşe geçtim. Livarımda 28 çinekop vardı...3 yöntem ile çinekop tutmak gerçekten müthiş zevkliydi.Özelliklede rapalaylaSmile
[Image1152.jpg]
[Image1154.jpg]
[Image1156.jpg]
Rastgele
Bul
kutluyorum seni arkadaşım güzel av yapmışsın
rasgele
Bul
Çok güzel bir av olmuş tebrikler.İnşallah tüm avlarınız böyle olur.Paylaşım için teşekkürler saygılar
Bul
abi bu neya..bugün iyi haberler aldım..birde bunun üstüne sein balıkları görünce acayip sevindirik oldum..sabah olsada biranönce balık tutsam..kaç gündür cumayı bekliyorum..inşallah yarında güzel balık yapar..biraz zevk yaparız....demek rapalayı çalıştırdın..rapala ayrı zevk be abi değilmi?..balıklar çok güzel gözüküyo...tebrikler...avlandığın bölge sarıyermi abi..saygılar rastgele..
Bul
Çok güzel av olmuş.Lüfer bizi pas geçti bu sene,inşallah çinekoplar hatırımızı kırmaz da bizim kıyıyada gelirler.
Bul
çokgüzel allah bereketini artırsın resimlerde iştah kabartan cinsten
Bul
Teşekkürler arkadaşlar.Evet Ozan Sarıyerde avlanıyorum.Rapalanın çalışması çok iyi oldu. gerçektende rapalayla avcılık çok zevkli. Koleksiyon yapıyoruz, çok para veriyoruz ama yaptımıda iş yapıyorSmile
Çinekop bugün iyi bir akış yaptı inşallah kesilmez devamı gelir. Ama dikkatimi çekti.Acayip defne yaprağı var.Salıyorum, sürekli geliyorlar istavrit çaparisine, rapalaya bile.
Bul
saolasın abi..sarıyere bi gelmek isterim..müsait olduğun bi gün geliyim beraber bi balık tutalım diyorum..önümüzdeki hafta olabilir..yapraklar evet kıyılarda kıraçelerin peşinde benim çapariyede gelmişti..ölmeden geri bırakmak lazım...saygılar..
Bul
balikoltasi yazdı:Teşekkürler arkadaşlar.Evet Ozan Sarıyerde avlanıyorum.Rapalanın çalışması çok iyi oldu. gerçektende  rapalayla avcılık çok zevkli. Koleksiyon yapıyoruz, çok para veriyoruz ama yaptımıda iş yapıyorSmile
Çinekop bugün iyi bir akış yaptı inşallah kesilmez devamı gelir. Ama dikkatimi çekti.Acayip defne yaprağı var.Salıyorum, sürekli geliyorlar istavrit çaparisine, rapalaya bile.

bereketli olsun iyi av olmuş bugün kalender tarabya heryer sarıkanat tutmuş ben takılamadım
sarıyerde nereden avlanıyorsun ben sarıyerde işyerim hergün oradayım ben neresinden olta atıyorsun
Bul
balıkoltası sarıyerde nerede avlanıyorsun bi cevap yazarmısın sarıyerlimisin
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  14.11.2016 sarikanat cinekop avı BALIK and OZAN 17 1,751 29-12-2016, 16:32
Son Yorum: ufuktan26
  çinekop ve lüfer... serdal76 3 1,091 27-11-2014, 23:55
Son Yorum: bucalıfikret
  Yılın ilk raporu.. 2013'ü istavritle karşıladık.. xfisher 20 3,745 02-01-2013, 14:40
Son Yorum: xfisher
  05.12.2012 sabah suyunda rapala keyfi (xfisher) xfisher 44 6,396 14-12-2012, 17:18
Son Yorum: SpinAvcısı
  mudanya çapari avı bahriyeli 12 2,781 13-09-2012, 21:45
Son Yorum: yalova tatar
  Sazan av raporu muhammed tr 16 2,778 28-08-2012, 11:49
Son Yorum: yycolak
  aylar sonra ilk sazan raporu araphüso26 50 5,875 18-08-2012, 02:01
Son Yorum: araphüso26
  arap ın karaburun raporu araphüso26 65 6,799 22-07-2012, 01:24
Son Yorum: araphüso26
  Marmara Adasında sabah suyunda çapari bir başkadır.. xfisher 25 3,472 12-07-2012, 16:45
Son Yorum: xfisher
  Burgazada'da akşam suyunda çapari.. Lakerda 47 4,992 12-07-2012, 13:36
Son Yorum: MaVrUşGiL

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi