memoli3579 yazdı:abi şu av raporunun yer ve yapılışını anlatırsan sevinirim daha önce hiç kullanmadığım bir takım sadece derin suda mercan avlaken oltama takıldı kalamar .afiyet olsun oltan hep dolu olsun
Mehmet kardeşim yerim sabit olduğu için yazmıyorum,oltaya gelince iki şekilde avlanıyorum.ilki balığa takılıyorsam kalamar rapalasını bir adet fırdöndüden yukarı bağlıyorum yemi bozmayacak şekilde ikincisi üç köstekli olta gibi hazırlıyorum üç değişik rengli kalamar rapalası,tekne ile cıktığımdan capa atmıyorum olta dibe ulaşıncaya kadar eli bir aşağı bir yukarı hareketler vererek ava devam ediyorum kalamar oltaya atladığında ağırlığından anlaşılıyor.Saygılarımla,rasgele.
Orhan abi iki ay önce marmarada bizde çapari yaparken yakaladık ahtapotun ızgarasıda oldukça lezzetli olur insanı imrendiren resimler afiyet olsun rastgele
Bu kalamarın kokusuna tadına hayranım balıkçı restoranlarından gelen buram buram kokusu yokmu .... keşke bizim buralardada çıksada sırf bu canlıya av yapsam
Abi teşekkürler paylaşıma hazır bulmuşken kalamarı asıl abi
H.A.R.U.N yazdı:Bu kalamarın kokusuna tadına hayranım balıkçı restoranlarından gelen buram buram kokusu yokmu .... keşke bizim buralardada çıksada sırf bu canlıya av yapsam
Abi teşekkürler paylaşıma hazır bulmuşken kalamarı asıl abi
Bende aynen söylediğin gibi takılıyorum,gündüz kalamar,ahtapot gece balığa.
H.A.R.U.N yazdı:Bu kalamarın kokusuna tadına hayranım balıkçı restoranlarından gelen buram buram kokusu yokmu .... keşke bizim buralardada çıksada sırf bu canlıya av yapsam
Abi teşekkürler paylaşıma hazır bulmuşken kalamarı asıl abi
Sarıyerden dönüşte o koku benide bitiriyor .özellikle kireçburnundan geçerken.
orhan bereketli ve afiyet olsun,kalamarın tadı çok güzeldir,ahtobot bir sefer antalyada yakaladım fakat yapmasını bilemedigim için yagda kızartım nohut gibi sert oldu dişlerimi nerdeyse kıracaktım tabiki ziyan oldu tadını bilmiyorum tadı kalamara yakındır herhalde.
Ahmet kardeşim ahtapot kalamardan daha lezzetli diyebilirim tabiki damak zevki farklı oluyor ahtapotun en önemli kuralı çok iyi vurarak yumuşatmak köpüğü kayboluncaya kadar yoğurmak diyebilirim.Daha sonra kısık ateşde 1,5-2 saat kadar pişecek,bundan sonra nasıl tüketeceğin kişiye kalıyor.saygılarımla.
eline sağlık babacım, afiyet olsun, babam diye demiyorum ama elinden herşey gelir, deniz mahsulleri konusunda, gerek tutma aşamasında, gerekse sofraya hazır hale getirmesi aşamasında her şeyi bilir. Bu da onlardan sadece bir örnek
Orhan abi şu vurma işini bir aydınlatsan elimize alıp yere taşamı çarpıyoruz yoksa sopa alıp dövüyormuyuz
2 saat suda kaynatıyoruz değilmi
olduda denk gelirse ziyan etmeyelim